ROLE MODELS

Η ιστορία της Maia Gray με την ακμή και το ξεμπρόστιασμα της «τέλειας» εικόνας

instagram.com/its_just_acne/

Η Maia Gray πόνεσε πολύ, αλλά έφτασε στον προορισμό της. Από τα 13 της έχει ορμονική ακμή. Από τα 13 της προσπαθεί να παλέψει το πρόβλημά της. Ως πρόβλημα το έβλεπε κι ως τέτοιο το αντιμετώπιζε. Μια δεκαπενταετία μετά η Maia Gray προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το δέρμα και την ακμή και χρησιμοποιεί την παρουσία της στα social media για να μας μάθει να αγκαλιάζουμε τις «ατέλειές» μας.

Η Maia Gray δοκίμασε μια σειρά από θεραπείες για την ακμή και μίλησε με διάφορους επαγγελματίες γιατρούς, χωρίς να καταφέρει κάτι. Αποφάσισε να αποδεχτεί το δέρμα της όπως είναι και να ενθαρρύνει τους όλες εμάς να κάνουμε το ίδιο.

«Για χρόνια πάλευα με την αυτοπεποίθησή μου λόγω της ακμής μου. Την είχα από το γυμνάσιο που ξεκίνησε στο μέτωπό μου και όσο περνούσαν τα χρόνια εξαπλωνόταν μέχρι που κατέληξα να έχω σε ολόκληρο το πρόσωπό μου», αναφέρει η Maia Gray και συνεχίζει μιλώντας για το άγχος που βίωνε καθημερινά λόγω των κακόβουλων σχολίων που άκουγε.

«Τα παιδιά με κορόιδευαν. Είναι σοκαριστικό να τα ακούς. Κάποτε μια συμμαθήτριά μου μού είπε να καλύψω την ακμή μου με μακιγιάζ για να είμαι όμορφη. Έτσι την επόμενη μέρα πήγα στο σχολείο με μακιγιάζ, αλλά φορούσα πολύ ανοιχτόχρωμο foundation και πάλι με κορόιδεψαν. Ούτως ή άλλως δεχόμουν bullying. Νομίζω ότι τους άρεσε να με επιλέγουν».

Κάποια στιγμή αποφάσισε να δει τη ζωή της αλλιώς. Να αγαπήσει το πρόσωπό της και να κλείσει τα αυτιά της σε υποτιμητικά σχόλια.

Τότε ήταν που ξεκίνησε να ανεβάζει φωτογραφίες του προσώπου της, χωρίς μακιγιάζ, φίλτρα και photoshop, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. «Δεν πίστευα ότι κάποιος θα ενδιαφερόταν να δει φωτογραφίες του δέρματός μου, αλλά, προφανώς, έκανα λάθος», αναφέρει.

Κάθε της ποστ κι ένα μήνυμα να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και να τον αγαπήσουμε έτσι όπως είναι. Κάθε ποστ κι ένα μήνυμα από καρδιάς.

«Λαμβάνω πολλά μηνύματα από αγόρια και κορίτσια. Σε ένα από αυτά ένα κορίτσι μου έλεγε ότι έχει ακμή και για πρώτη φορά βγήκε από το σπίτι χωρίς μακιγιάζ και πως δεν θα το τολμούσε αν δεν έβλεπε τις φωτογραφίες μου. Ακόμα κι αν μπορώ να βοηθήσω ένα άτομο, αυτό σημαίνει τόσα πολλά για εμένα», δηλώνει η Maia Gray

«Το μήνυμά μου; Μπορεί να έχεις ατέλειες αλλά παραμένεις όμορφη. Το δέρμα κανενός δεν είναι τέλειο. Η ακμή είναι μια φυσιολογική κατάσταση κι όχι κάτι απειλητικό για την ίδια μας τη ζωή».

Μια βόλτα στο προφίλ της θα σε πείσει πως αξίζει το follow σου. Αληθινή ομορφιά θέλουμε κι όχι αψεγάδιαστα και επεξεργασμένα πρόσωπα.

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Να είσαι ευγενική μαζί του. Η ακμή είναι φυσιολογική, μην αφήνεις τα φίλτρα να σε κάνουν να αμφιβάλλεις. Αυτές είναι κάποιες από τις προτάσεις που συνοδεύουν τις φωτογραφίες της.

Να αγαπάς τον εαυτό σου χωρίς εκπτώσεις. Ας κλείσουμε έτσι.