CELEBRITIES

Έλενα Παπαρίζου: Θα ταυτιστείς με το ενδυματολογικό της φιάσκο στη Eurovision του 2001

Minos EMI

“Stars – They’re Just Like Us!”. Δεν ήταν απλώς το motto του US Weekly κάποτε, αλλά συχνά και η αλήθεια. Αν θες να ταυτιστείς περισσότερο με την Έλενα Παπαρίζου, θυμίσου εκείνες τις φορές που πριν από κάποιο σημαντικό event σού έσπασε το τακούνι, ή είχε γίνει συγκλονιστική η ομοιότητά σου με panda επειδή μουτζουρώθηκες με το eyeliner, ή σου κάηκε, ας πούμε, το νυφικό (τρου στόρι, συνέβη σε ξαδέρφη μου). Ωραία, τώρα σκέψου να σου είχαν τύχει όλα αυτά λίγες ώρες πριν τραγουδήσεις live μπροστά σε 10.000 θεατές και ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Έλενα Παπαρίζου βρέθηκε καλεσμένη στο podcast POP για τις Δύσκολες Ώρες και, μεταξύ άλλων, θυμήθηκε το πιο αγχωτικό ατύχημα που της έχει συμβεί πριν από live, όταν εκπροσωπούσε την Ελλάδα με τους Antique και το Die For You στη Eurovision του 2001.

Άκουσέ τα όλα στο επεισόδιο με την Έλενα Παπαρίζου:

«Κάποια στιγμή φεύγει ένα μπουκάλι, το κρατούσε μία συνάδελφος, και έσταξε από τη μία πλευρά και έγινε μαύρη η δερματίνη», περιγράφει η Έλενα Παπαρίζου. «Ξέβαψε».

«Η EBU είναι πάντα πολύ οργανωμένη, υπάρχουν γιατροί, καθαριστήρια, οτιδήποτε χρειάζεσαι είναι οργανωμένο, ώστε να ξέρει κάθε delegation πού μπορεί να πάει. Μας στέλνουν σε ένα καθαριστήριο – και ξέρετε, οι Σουηδοί με τους Δανούς και τους Νορβηγούς μιλάμε μεταξύ μας, αλλά οι Δανοί είναι λίγο πιο δύσκολο να τους καταλάβεις. Εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω τα πάντα, κοχλάζει ο λαιμός τους με έναν τρόπο και δεν τα καταλαβαίνω όλα. Και προσπαθεί να βάλει κάποιο υγρό πάνω, αλλά γίνεται χειρότερο. Πάει να το βάλει στην πρέσα και πάει, μαύρισε όλο το ρούχο! Κλάμα, κακό, να έχω βγει από το καθαριστήριο, να κλαίω και να με ακούει όλη η Κοπεγχάγη. “Το ρούχο μου! το ρούχο μου!”. Δεν είχα άλλο ρούχο! Ήρθε όμως η Μαρίνα η Κερεκλίδου, η σχεδιάστρια από τη Σουηδία, με ό,τι ύφασμα της έμεινε και αντικατέστησε το ένα κομμάτι. Κουβαλούσε τη ραπτική μηχανή στο ξενοδοχείο, ένας χαμός. Το έκανα πρόβα και στο τέλος όλα καλά».

Η Έλενα Παπαρίζου επιβεβαίωσε επίσης τις φήμες ότι είχε βγάλει όλο τον τελικό όρθια, γιατί λόγω του χαρακτηριστικού ντεκολτέ του θρυλικού της, πια, jumpsuit, δεν μπορούσε να καθίσει καλά.

«Εννοείται δεν μπορούσα να κάτσω, δεν το έχω ξαναζήσει. Ήταν τόσο βαθύ το ντεκολτέ που με το που καθόμουν άνοιγε όλο. Είχα πάρει μία εσάρπα, είχα τυλιχτεί κι είχα κάτσει ψηλά σε ένα σκαμπό».

Εκτός από τα παραπάνω, η Έλενα Παπαρίζου μάς ταξίδεψε πίσω στα καλοκαίρια της στην Ελλάδα, όταν γυρνούσε τη χώρα μέσα σε ένα αμάξι αγκαλιά με ένα κουτί γλυκά. Στον σχηματισμό των Antique, στη χρονιά του Die For You που άλλαξε για πάντα την Eurovision για τη χώρα μας, και φτάνει μέχρι το εμβληματικό My Number One και τη σημερινή επανένωση των Antique.

Πώς κύλησαν αυτά τα 20 χρόνια για την Έλενα Παπαρίζου; Ποια κομμάτια της Eurovision είναι ανάμεσα στα αγαπημένα της; Ήταν το My Number One η δική της, προσωπική επιλογή μεταξύ όσων ψήφισαν οι Έλληνες κατά την ανάθεση; Τι συμβουλή ζητάει από την Έλενα ο Måns κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα και τι συζήτησε με τη Ruslana για τον πόλεμο στην Ουκρανία;

Τι συμβαίνει στα πάρτι της Eurovision; Ποιοι είναι οι καλύτεροι hosts και ποιος είναι ο μέσος όρος σνομπ συμμετοχών που μπορείς να περιμένεις κάθε χρόνο; Τι θυμάται για τις αντιρρήσεις της επιτροπής σχετικά με το Die For You; Τι απαντά σε όσους αποκαλούν τη Eurovision πανηγυράκι; Ποια είναι η συμβουλή της για τη νεότερη γενιά και γιατί πιστεύει ότι παίρνει τόση αγάπη από την LGBTQIA κοινότητα;