WOMEN TODAY

Ρεγγίνα Μακέδου: «Πάω για μετάγγιση, που σημαίνει ότι κάποιος με βοηθάει να ζήσω»

instagram.com/regina_makedou/

Ρεγγίνα Μακέδου, μια μαχήτρια της ζωής. Τα εμπόδια στον δρόμο της, πολλά. Εκείνη όμως επιλέγει να πολεμήσει. Επιλέγει να μην χάσει το χαμόγελό της.

Η Ρεγγίνα Μακέδου είχε μιλήσει στο παρελθόν για τη μάχη που έδινε με τη λευχαιμία. Όσο καιρό βρισκόταν στο νοσοκομείο, δημοσίευε βίντεο στον λογαριασμό της στο TikTok. Στεκόταν και στέκεται πάντα στη θετική πλευρά των πραγμάτων. Ναι, ακόμα και των πιο δύσκολων.

Η Ρεγγίνα Μακέδου ενημέρωσε τους ακoλουθούς της μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram πως η ασθένειά της υποτροπίασε.

«Τι ξαναέπαθα; Υποτροπίασε η ασθένεια. Η λευχαιμία είναι μία μορφή καρκίνου η οποία δεν κάνει μεταστάσεις, έχει την τάση όμως να υποτροπιάζει.

Όταν υποτροπιάζει όπως έγινε και σε μένα, προχωράμε σε μεταμόσχευση. Αυτό που θα κάνω λοιπόν, είναι μεταμόσχευση μυελού των οστών», ανέφερε.

«Επειδή μου λέτε γιατί δεν χορεύεις. Αυτή τη φορά, τα χάπια με έχουν πειράξει πάρα πολύ και κάθε φορά που σηκώνομαι από το κρεβάτι μου καταλήγω αγκαλιά με την τουαλέτα, τον νιπτήρα, τη λεκάνη ή οτιδήποτε άλλο.

Πρέπει να ακούω το σώμα μου, είναι κάτι πάρα πολύ βασικό αυτό, για όσους ανθρώπους περνάνε οποιαδήποτε ασθένεια, αλλά και για όσους δεν περνάνε τίποτα. Είναι σημαντικό να φροντίζετε το σώμα σας.

Αυτή τη φορά έχω αφοσιωθεί πάρα πολύ στο να γράφω, να διαβάζω, να βλέπω ταινίες, να ξεκουράζομαι και όποτε νιώθω καλά, κάνω λίγες ασκήσεις για να είναι το σώμα μου δυνατό και να είναι έτοιμο για αυτό που έρχεται αργότερα».

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποτροπής, η Ρεγγίνα έστειλε και πάλι το μήνυμά της.
«Καλημέρα υπέροχοι άνθρωποι, όλα για μια εκδρομή γίνονται. Πάω για μετάγγιση που σημαίνει ότι κάποιος με βοηθάει να ζήσω. Γίνε εθελοντής αιμοδότης σήμερα», έγραψε στην ανάρτησή της.

«10 λεπτά σώζουν ζωές. Να θυμάστε ότι οι εθελοντές αιμοδότες σώζετε ζωές. Σας ευχαριστώ για ακόμα μια φορά».