EDITOR'S PICK

Editor’s Pick: Τα fashion buys της εβδομάδας είναι stylish activewear ρούχα για γυναίκες με καμπύλες

Ιnstagram.com/tabriamajors/

Kάθε Δευτέρα, η fashion editor του LadyLike, Κέλλυ Νόβακ, επιλέγει τα αγαπημένα της fashion buys της εβδομάδας.

Αν θες τη γνώμη μου, πιστεύω ότι στο κομμάτι των αθλητικών ρούχων aka activewear, όσον αφορά τις γυναίκες με καμπύλες, η βιομηχανία είναι αρκετά χοντροφοβική. Το οποίο είναι άκρως οξύμωρο, αν σκεφτείς όλους αυτούς τους ανθρώπους με τα αποδεκτά από την κοινωνία σώματα, που κρίνουν τις γυναίκες με καμπύλες διακρώς. Με κλισέ ατάκες του τύπου «αυτό το σώμα δεν είναι υγιές» ή «γιατί δεν γυμνάζονται;». Η βιομηχανία της μόδας, ήταν ανέκαθεν χοντροφοβική γιατί δυστυχώς, ακόμα και τώρα, βασίζεται στις χοντροφοβικές απόψεις της μάζας.

Στο χέρι μας είναι το αλλάξουμε αυτό, ζητώντας περισσότερα από την billion dollar βιομηχανία η οποία περιθωριοποιεί εδώ και χρόνια τις γυναίκες που δεν «χωράνε» στα Small και τα Medium. Οι γυναίκες δεν είμαστε μόνο ένα πράγμα και σίγουρα δεν χωράμε όλες στα περιοριστικά μεγέθη των S, M και L. Όσον αφορά τα activewear, υπάρχουν κάποια fashion brands που τιμούν τις γυναίκες με καμπύλες και θέλουν να τους δώσουν ίσες ευκαιρίες, ως προς το ντύσιμο, με όλες και όλους.

Τα activewear brands που σώζουν την κατάσταση και τιμούν τις γυναίκες με καμπύλες

Εν έτει 2022, υπάρχουν κάποιες επιλογές. Στο εξωτερικό, όπως την Αμερική και την Αγγλία, υπάρχουν ακόμη περισσότερες. Στην Ελλάδα -αν θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής-, οι επιλογές δεν είναι πολλές. Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να βασιστούμε στην ευαισθητοποίηση των διεθνών fashion brands για όλες εμάς που έχουμε μεγάλα μπούτια, οπίσθια και στήθος και θέλουμε να γυμναστούμε (ναι, γυμναζόμαστε κι εμείς). Ή που απλά, γουστάρουμε τα activewear και θέλουμε να τα φορέσουμε και εκτός γυμναστηρίου.

Αυτό στο οποίο στοχεύω εγώ σήμερα, είναι, ιδανικά, να βρω brands που προσφέρουν ένα extended sizing. Τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια: συμπεριληψιμότητα στα μεγέθη. Θέλουμε νούμερα για όλες. Θέλουμε activewear για γυναίκες με καμπύλες που έχουν μεγάλη περιφέρεια. Που έχουν μεγάλο στήθος. Που έχουν μικρό στήθος, αλλά μεγάλα οπίσθια. Που έχουν μεγάλη κοιλιά και μικρό στήθος. Κανένα σώμα δεν είναι ένα πράγμα, δεν μπορούμε όλες να μπαίνουμε στο ίδιο καλούπι, γι’ αυτό και θέλουμε να βλέπουμε activewear brands να προσφέρουν ρούχα στις γυναίκες με καμπύλες, σε πολλά διαφορετικά μεγέθη. Έτσι εκπροσωπούνται όλοι σε πρακτικό επίπεδο.

Σαν γυναίκα με καμπύλες, μπούτια, κοιλιά και όλα τα όμορφα και τα καλά, γι’ αυτό ήθελα να αφιερώσω το σημερινό Editor’s Pick, σε activewear ρούχα για εμάς τις γυναίκες με καμπύλες. Προσπάθησα να βρω brands που προσφέρουν ένα εύρος μεγεθών (δεν ήταν εύκολο), και που θα προσφέρουν stylish επιλογές. Επειδή τα κορμιά μας δεν χωράνε στα small και τα medium αυτού του κόσμου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε και το στιλ.

Bodysuit κορμάκι
UNIVERSALSTANDARD.COM

Bodysuit κορμάκι

Universal Standard
89,95 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Φούτερ με logo
REEBOK.COM/GR

Φούτερ με logo

Reebok
50€ 20€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ