ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ράδιο Αρβύλα: Επιστροφή στην οθόνη, οργή στο Twitter, αλλά πάρτι στην τηλεθέαση

ANT1

Το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου 2022 επέστρεψε η εκπομπή Ράδιο Αρβύλα στον ΑΝΤ1. Οι Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Σερβετάς και Χρήστος Κιούσης επέστρεψαν για την πρώτη τους εκπομπή για τη νέα χρονιά, μετά από μία διακοπή για τις ημέρες των γιορτών που ξεκίνησε νωρίτερα από το αναμενόμενο, λόγω των καταγγελιών που οδήγησαν τελικά στη σύλληψη του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

«Μόνο την αγάπη σας θέλουμε να κρατήσουμε από το 2021 που φεύγει», είπε αρχικά ο Αντώνης Κανάκης. Ο ίδιος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αλλαγή στη διάταξη των παρουσιαστών του Ράδιο Αρβύλα καθώς πλέον το τραπέζι τους έχει τρεις θέσεις και ο ίδιος βρισκόταν ανάμεσα στον Γιάννη Σερβετά και τον Χρήστο Κιούση.

«Είναι η πρώτη φορά που θα θαυμάσετε το αριστερό προφίλ του Χρήστου Κιούση. Ευτυχώς είναι το ίδιο χάλια με το δεξί, δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική αλλαγή», είπε με χιούμορ ο Αντώνης Κανάκης. Η τηλεοπτική παρέα των Ράδιο Αρβύλα είχε ήδη αποφασίσει την οριστική διακοπή της συνεργασίας της με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από την ημέρα που άρχισε να παίρνει έκταση η πρώτη καταγγελία εναντίον του. Ωστόσο, οι αλλαγές στο πλατό παρουσιάστηκαν με το νέο έτος. Η εκπομπή ξεκίνησε άλλωστε με αναφορές στον αριθμό τρία για να τονίσει ότι πλέον ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αποτελεί οριστικό παρελθόν για την ομάδα τους.

Μπορεί να μην αναφέρθηκαν καθόλου στον Στάθη Παναγιωτόπουλο και στην εξέλιξη της υπόθεσης κατά την τηλεοπτική τους απουσία, αλλά οι Ράδιο Αρβύλα, μέσω του Αντώνη Κανάκη αναφέρθηκαν στην κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Άδωνι Γεωργιάδη και τα «παπαγαλάκια» που προσπάθησαν, κατά τους ισχυρισμούς του παρουσιαστή να εξασφαλίσουν ότι δεν θα επιστρέψουν.

«Ένα χειροκρότημα γιατί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ξεμπερδ… ε συγγνώμη για να επιστρέψει και η τελευταία σατιρική εκπομπή στην τηλεόραση. Δηλαδή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Άδωνη Γεωργιάδη και σε όλα τα παπαγαλάκια τους, τα οποία είναι πάρα πολλά, δεν είναι κυβέρνηση, αλλά τροπικό δάσος, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται από παπαγάλους. Το μόνο που θέλουμε να πούμε είναι ότι επιστρέψαμε και θα περάσουμε πολύ ωραία», είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Κανάκης.

Ο ίδιος με αφορμή τον σεισμό που είχε σημειωθεί νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη ανέφερε «Ο κ. Μητσοτάκης, αφού δεν κατάφερε να μας ρίξει με τα παπαγαλάκια του, βάζει σε εφαρμογή τις υπερφυσικές του δυνάμεις». Και δεν ξέρω αν οι Ράδιο Αρβύλα βλέπουν δάκτυλο της κυβέρνησης να προσπαθεί να τους «σωπάσει», αλλά το κοινό βλέπει μόνο το σκάνδαλο Παναγιωτόπουλου και την απορία «γνώριζαν και κάλυπταν ή όχι» να είναι αυτό που εμποδίζει τον λόγο τους να έχει την ίδια δύναμη στο κοινό του.

Τα σχόλια στο Twitter για το Ράδιο Αρβύλα πήραν φωτιά

Φυσικά υπήρχαν και τα πιο ψύχραιμα σχόλια απ’ όσους θέλησαν να υπενθυμίσουν σε όλους τη δύναμη του τηλεκοντρόλ και να παρακολουθήσουν ανενόχλητοι τη σατιρική εκπομπή.

H υψηλή τηλεθέαση

Τηλεόραση είναι αυτή, φυσικά, και η οργή που καμιά φορά εκφράζεται στο Twitter δεν ανταποκρίνεται πάντα στην τηλεθέαση των εκπομπών. H πρώτη εκπομπή Ράδιο Αρβύλα για το 2022 σημείωσε 22,7% στο δυναμικό κοινό και 19% μέσο όρο τηλεθέασης στο σύνολο του κοινού.