CELEBRITIES

Britney Spears: Υπέρ του πατέρα της η κηδεμονία της με απόφαση δικαστηρίου

© 2021 AP Photo

Μία δικαστής του Ανώτερου Δικαστηρίου του Los Angeles είναι που πριόνισε τα φτερά της Britney Spears και του κινήματος #FreeBritney. Απέρριψε το αίτημα της pop star ο πατέρας της να μην είναι πλέον ο μοναδικός επιμελητής/ κηδεμόνας της.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου που υπογράφτηκαν την Τετάρτη 30 Ιουνίου, το αίτημα της Britney Spears απορρίφθηκε ακόμα και μετά από τη συγκλονιστική κατάθεσή της που είχε διάρκεια 24 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Variety ο δικαστής δεν μπορούσε να λάβει την απόφασή του βάσει αυτής της κατάθεσης, καθώς η Britney Spears δεν έχει ακόμα καταθέσει αίτηση για να τερματιστεί το καθεστώς επιμέλειας της περιουσίας και του προσώπου της.

«Το αίτημα της επιμελούμενης να παυθεί από τα καθήκοντά του ο James P. Spears άμεσα με τον διορισμό της εταιρείας Bessemer Trust στον ρόλο του συνεπιμελητή, απορρίπτεται χωρίς καμία προκατάληψη», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα. Η απόφαση του δικαστηρίου συντηρεί ένα καταπιεστικό καθεστώς για την Britney Spears, αφού τον Νοέμβριο του 2020, η τραγουδίστρια δήλωνε μέσω του δικηγόρου της ότι «φοβάται τον πατέρα της» και δεν θα εμφανιζόταν ξανά στη σκηνή όσο εκείνος ήταν υπεύθυνος για την καριέρα της.

Ωστόσο αυτό το (ένα ακόμη) νομικό εμπόδιο στο δρόμο της Britney Spears για την ελευθερία, έρχεται μετά την κατάθεσή της κατά την οποία η τραγουδίστρια μίλησε πρώτη φορά στο δικαστήριο στα 13 χρόνια που διαρκεί η επιμέλειά της. Μιλώντας στην δικαστή, η Britney Spears χαρακτήρισε τον πατέρα της «κακοποιητή», τονίζοντας ότι διασκεδάζει με το να ελέγχει τη ζωή της, επεσήμανε ότι οι επιμελητές της μαζί με τον πατέρα της θα έπρεπε να είναι στη φυλακή και δήλωσε ότι θα ήθελε να μηνύσει την οικογένειά της.

Η κατάθεσή της έγινε αφορμή για να ενδυναμωθεί το κίνημα #FreeBritney παγκοσμίως και πολλοί διάσημοι να δηλώσουν τη στήριξή τους προς το πρόσωπό της.

Η Iggy Azalea που είχε συνεργαστεί με την Britney Spears είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που στηρίζουν την pop star και σε ανάρτησή της μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ανέφερε ότι έχει υπάρξει μάρτυρας της συμπεριφοράς που περιέγραψε στην κατάθεσή της η Britney Spears. «Είναι θέμα βασικής ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το να απομακρυνθεί η Britney από έναν άνθρωπο τον οποίο χαρακτήρισε κακοποιητικό. Θα έπρεπε να είναι παράνομο αυτό», είπε αρχικά.

«Τον καιρό που δουλεύαμε μαζί το 2015, προσωπικά είδα την ίδια συμπεριφορά που ανέδειξε περιγράφοντάς τη λεπτομερώς η Britney σε σχέση με τον πατέρα της και θέλω να την υποστηρίξω και να πω στον κόσμο ότι δεν υπερβάλλει ούτε ψεύδεται. Την είδα να έχει περιορισμούς στα πιο παράξενα και απλά πράγματα, όπως το πόσα αναψυκτικά της επιτρέπεται να πίνει. Γιατί είναι απαραίτητο αυτό;», σημείωσε μεταξύ άλλων περιγράφοντας πώς ο πατέρας της Britney Spears την πίεζε να υπογράψει συμφωνητικό εχεμύθειας.

«Ο Jamie Spears συνηθίζει να υποχρεώνει ανθρώπους να υπογράφουν έγγραφα υπό συνθήκες πίεσης και η Britney Spears δεν θα έπρεπε να αναγκάζεται να συνυπάρχει με αυτόν τον άνδρα ενώ ξεκάθαρα δήλωσε ότι βλάπτει την ψυχική της υγεία. Αυτό δεν είναι καθόλου σωστό», κατέληξε.

H Iggy Azalea πρόσθεσε το όνομά της στη λίστα των star που έχουν εκφράσει δημόσια τη στήριξή τους στην Britney Spears μετά και την μακρά της κατάθεση στο δικαστήριο. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο πρώην σύντροφός της, Justin Timberlake, η Christina Aguilera αλλά και η Mariah Carey.

«Σε αγαπάμε Britney. Μείνει δυνατή», της έγραψε σε ένα Tweet η Mariah Carey ενώ παρόμοιες αντιδράσεις είχαν η Halsey και η star των 90’s, Brandy.