ΕΞΟΔΟΣ

Μια ανακαίνιση, μια μετακόμιση και 2 διάσημοι Έλληνες σεφ στις νέες αθηναϊκές αφίξεις για φαγητό

Περάσαμε έναν χειμώνα με καραντίνα και πάρα πολύ delivery. Τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας έφερναν το φαγητό τους στο σπίτι σου, μέχρι να μπορέσεις να βρεθείς σε κάποιο από τα τραπέζια τους, μαζί με καλή παρέα.

Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκίνησε, η εστίαση άνοιξε, το ωράριο παρατείνεται και η μουσική έκανε την εμφάνισή της. Πολλά μαγαζιά περίμεναν πώς και πώς να ανοίξουν για πρώτη φορά, οι παλιοί γνώριμοι επέστρεψαν, αλλά δεν έλειψαν και οι αλλαγές σε ήδη υπάρχοντες χώρους. Και μάλιστα από γνωστούς σεφ.

Επισκεφθήκαμε ήδη τα new entries, όπως το Γκαστόνε και τη Γαλιάντρα, αλλά υπάρχουν δύο νέες αφίξεις, που δεν θεωρούνται ακριβώς νέες. Από τη μία έχουμε το CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη που μετακόμισε σε μεγαλύτερο χώρο και από την άλλη τον Dopios, που έμεινε στο ίδιο σημείο αλλά ανακαινίστηκε πλήρως και το μενού του ανέλαβε ο Χριστόφορος Πέσκιας. Και δεν γίνεται να μην σπεύσεις άμεσα.

CTC για Σί-τι-ση από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το όνομα του εστιατορίου υπαινισσόταν την αρχή ενός παιχνιδιού με το κλασικό να συναντάει το μοντέρνο, σε μια νέα δημιουργική συνταγή. Σήμερα, 6 χρόνια μετά, μια νέα εποχή ξεκινάει για τον σεφ και το «παιδί του». Το CTC, με τις ίδιες αξίες, διατηρώντας το ίδιο μαγειρικό πάθος αλλάζει και μεγαλώνει, και μόλις άνοιξε τις πόρτες του στον Κεραμεικό, σε έναν νέο χώρο, με υπέροχη αύρα. Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης για ακόμη μια φορά στοχεύει με τις δημιουργίες του να «προ(σ)καλέσει», τους καλεσμένους του, όπως προτιμά να αποκαλεί τους πελάτες του, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και με τόλμη.

Στο νέο CTC θα βρεις ένα νέο μενού που ταιριάζει, τόσο στον χαρακτήρα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, όσο και στου εστιατορίου. Ένα μεσογειακό μενού με ένα twist με τίτλο CTC VOYAGE με wine pairing από τον Sommelier του εστιατορίου που θα ταιριάξει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Τα επιδόρπια του μενού είναι δημιουργίες του Pastry Chef Μανώλη Στήθου, ενός νέου μέλους της ομάδας.  

Πλαταιών 15, Κεραμεικός, Αθήνα

Τρίτη – Σάββατο, 210 7228812

Dopios για μεζέδες με σεφ τον Χριστόφορο Πέσκια

Το Dopios άνοιξε στις 21 Μαΐου και στεγάζεται σε έναν ατμοσφαιρικό πεζόδρομο στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από την σκιά των πλατάνων ενός Ιερού Ναού του 11ου αιώνα, αυτόν των Αγίων Θεοδώρων. Είναι ένα σύγχρονο ελληνικό μεζεδοπωλείο με δημιουργική προσέγγιση και την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Χριστόφορου Πέσκια. Δίνει έμφαση στα τοπικά προϊόντα και σε μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Θα φας υπέροχους μεζέδες αλλά με twist, όπως τα γαριδάκια popcorn με σκορδαλιά μαύρου σκόρδου και umeboshi χταπόδι με φάβα πεσκεϊκη του αρβανίτη. Μην φύγεις από το μαγαζί αν δεν δοκιμάσεις τον καβουρμά με το αυγό. Θα με θυμηθείς.

Σκουλενίου 1, 10561, Αθήνα

210 3310049