ΕΞΟΔΟΣ

Γαλιάντρα: Η Γωγώ Δελογιάννη, τα θρυλικά κεφτεδάκια της και μαργαρίτα frozen στην πιο κουλ καντίνα του Μεταξουργείου

Γωγώ Δελογιάννη, Νέλλη Μποφίλιου και Μιχάλης Δημάκος στη Γαλιάντρα.

Δίπλα στον Μπλε Παπαγάλο θα βρεις τη Γαλιάντρα. Ή αλλιώς την πιο πολύχρωμη καντίνα που προσγειώθηκε στην πόλη τον φετινό Μάιο. H Γωγώ Δελογιάννη μαζί με τη Νέλλη Μποφίλιου και τον Μιχάλη Δημάκο μεταμόρφωσαν στην κυριολεξία μια εγκαταλελειμμένη αυλή στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο με σκοπό να μας θυμίσουν πως είναι να τρώμε καλό φαγητό στον δρόμο. Ένα concept που όπως μας εξήγησε είχαν και οι τρεις στο μυαλό τους εδώ και καιρό. Ώσπου βρέθηκε το σωστό timing για να υλοποιηθεί.

«Γιατί Γαλιάντρα;», ρωτάω τη Γωγώ. «Από το ομώνυμο ωδικό πτηνό. Θέλαμε να συνεχιστεί το γούρι μετά τον Μπλε Παπαγάλο», μου λέει χαμογελώντας. Αυτή η φανταστική αυλή λοιπόν με τα αμέτρητα φωτάκια, τα σημαιάκια με φόντο τον γαλάζιο ουρανό και τα πολύχρωμα βαρέλια είναι το τέλειο μέρος για να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά και να απολαύσεις ένα τίμιο, ποιοτικό street food.

Όπως έκανα κι εγώ με την Κλέλια Φατούρου με σκοπό να δοκιμάσουμε ξανά τα θρυλικά κεφτεδάκια της Γωγώς. Ναι, θρυλικά. Αυτά τα τηγανητά κεφτεδάκια που δοκιμάσαμε στο Bios πριν από τέσσερα χρόνια και δεν προλάβαμε να (ξανά) δοκιμάσουμε στη «Στοά Φιξ» που έκλεισε προσωρινά λόγω των περιορισμών.

Τα κεφτεδάκια τώρα είναι σχάρας και ζουμερά όσο πρέπει. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι για κάποιο λόγο ταυτίστηκαν με τη Γωγώ αφού χάρη σε εκείνη απέκτησαν τη θέση που τους αξίζει. «Τα κεφτεδάκια είναι το απόλυτο comfort», λέει και θα συμφωνήσω. Με πατάτες τηγανητές φυσικά γιατί δεν υπάρχει καλύτερο combo από αυτό.

Στο μενού θα βρεις επίσης μία φανταστική σαλάτα με ντοματίνι, καρπούζι, φέτα και μυρωδικά, ένα σάντουιτς με κοκκινιστό μοσχάρι (το οποίο γίνεται σε μαντεμένια γάστρα), πέστο μαϊντανού, τσαλαφούτι και ψητές πιπεριές. Σε αυτά πρόσθεσε και ένα χοτ ντογκ του ονείρου με τραβηχτό χοιρινό, χειροποίητη πίκλα, μουστάρδα και γραβιέρα. Από τα ντιπ μέχρι τα ψωμάκια, όλα σπιτικά, χειροποίητα και φτιαγμένα με πολλή αγάπη. Το μενού θα ανανεώνεται όπως μας εξηγεί η Γωγώ. «Κάποια μέρα ίσως έχουμε γαριδάκι τηγανητό σε χωνάκι, fish ‘n’ chips ή μία κατσικομακαρονάδα». Και αν είσαι vegan ή vegetarian μπορείς να απολαύσεις ένα sloppy joe με κοκκινιστό κιμά σόγιας, vegan μαγιονέζα, αγγούρι και σωτέ κρεμμύδια.

Στη Γαλιάντρα θα φας λαχταριστά κεφτεδάκια και θα πιείς frozen μαργαρίτα

Τι πίνουμε; Παγωμένη μπύρα ή ακόμη καλύτερα frozen μαργαρίτα που όχι μόνο είναι το αντίδοτο στη ζέστη του καλοκαιριού, ταιριάζει τέλεια με τα κεφτεδάκια. Όπως η Κλέλια παρακάτω που απολαμβάνει ευτυχισμένη τη frozen μαργαρίτα της στη Γαλιάντρα.

info: Γαλιάντρα, Γιατράκου 4, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο