NATALIE PORTMAN

Natalie Portman – Yara Shahidi: Συμμετέχουν στην εκστρατεία “Dior Stands for Women” μαζί με τη Charlize Theron. Women Power

ⓒ 2021 Jordan Strauss/Invision/Associated Press

Ήταν Σεπτέμβριος του 2020, όταν η ομάδα του οίκου Dior υπέγραψε μία σημαντική συνεργασία με τη Charlize Theron. Πρόκειται, ουσιαστικά, για την καμπάνια ενδυνάμωσης των γυναικών, “Dior Stands With Women”, η οποία συνεχίζει το έργο της με επιτυχία και το 2021. Φέτος, η καμπάνια που κυκλοφόρησε συμβολικά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έκρυβε μία ευχάριστη έκπληξη.

Στο δυναμικό της καμπάνιας προστέθηκαν η Natalie Portman και η Yara Shahidi.

Η Charlize Theron υποδέχεται τη Natalie Portman και τη Yara Shahidi στην καμπάνια της Dior για τις γυναίκες

«Η αλήθεια είναι ότι σε πολλές νέες γυναίκες δεν δίνεται ο απαραίτητος χώρος για να ακούγονται. Να νιώθουν ότι οι άνθρωποι ακούνε πραγματικά αυτό που έχουν να πουν. Όταν μάχομαι για τα πιστεύω μου και για όποιο έργο πιστεύω πως είναι σημαντικό, νομίζω ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες που τραβούν τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο να είσαι δυναμική και κινητοποιημένη ή επιθετική. Επομένως, απαιτείται συνεχής διάλογος. Είναι σημαντικό, ακόμη και για μένα, να γνωρίζω ότι το να είμαι διεκδικητική και αφοσιωμένη δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντραπώ ποτέ» δήλωσε μεταξύ άλλων η Yara Shahidi.

«Το πιστεύω από πολύ μικρή ηλικία ότι όταν υπάρχει αδικία, πρέπει να ξεσηκώνεσαι. Όταν δεν μάχεσαι την αδικία, σημαίνει ότι την αποδέχεσαι» ανέφερε η Natalie Portman στο επίσημο βίντεο της καμπάνιας της Dior.

Οι στόχοι της καμπάνιας “Dior Stands with Women”

Οι σκοποί της εκστρατείας είναι πολλαπλοί. Πρωταρχικός σκοπός είναι η δημοσιοποίηση προσωπικών ιστοριών από γυναίκες που έχουν τη δύναμη να δώσουν έμπνευση στην επόμενη γενιά των γυναικείων ηγετικών μορφών. Και η Natalie Portman με τη Yara Shahidi είναι ανάμεσά τους.

Η καμπάνια υποστηρίζει, επίσης, το κοινωφελές έργο του ιδρύματος Charlize Theron Africa Outreach (CTAOP). Πρόκειται για το ίδρυμα της Charlize Theron που ιδρύθηκε από την ίδια το 2007 με στόχο την αφύπνιση γύρω από τον HIV και τη δημιουργία ευκαιριών εκπαίδευσης για τους νέους της Νότιας Αφρικής.

Παρά την τρέχουσα παγκόσμια υγειονομική κρίση, ο οίκος τήρησε την υπόσχεσή του για χρηματοδότηση υποτροφιών για τέσσερα έτη στους δικαιούχους. Οι υποτροφίες θα συνεχίσουν να απονέμονται και δεν θα καλύπτουν μόνο τα δίδακτρα. Η στέγαση, η σίτιση, τα βιβλία, οι υπολογιστές, τα έξοδα ταξιδιού τα ιδιαίτερα μαθήματα και ένα σεμινάριο εκμάθησης γυναικείων ηγετικών ικανοτήτων περιλαμβάνονται στο πακέτο.