CELEBRITIES

Λένα Δροσάκη: Το πρώτο μήνυμά της μετά την καταγγελία

Papadakis Press Δημήτρης Πελέκης

Πριν από λίγο καιρό η Λένα Δροσάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους κατέθεσαν τη δική τους καταγγελία στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, κατά γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου μίλησαν για «σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους» εκ μέρους του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη. Με την καταγγελία τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ζήτησαν τη διαγραφή του.

Η Λένα Δροσάκη για το χρέος μας απέναντι στα παιδιά

Οι εβδομάδες πέρασαν και το ελληνικό #MeToo έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας στο ελληνικό θέατρο. Η ζωή, όμως, για τις τρεις γυναίκες συνεχίζεται, χωρίς φόβο. Στον φόβο αναφερόταν και το πρώτο της μήνυμα μετά την καταγγελία της, το οποίο ανάρτησε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η Λένα Δροσάκη με τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, βγήκαν μία βόλτα στην χιονισμένη Αθήνα μαζί με τον γιο τους. Στη βόλτα τους συνάντησαν, τον Γιώργο Χρανιώτη και τη Γεωργία Αβασκαντήρα με τον δικό τους γιο. Με τα παιδιά στο κέντρο της φωτογραφίας, με τα παιδιά στο κέντρο της καρδιάς τους, με τα παιδιά γνώμονα στη σκέψη τους, η Λένα Δροσάκη έστειλε το δικό της μήνυμα για το χρέος ολων μας προς όλα τα μικρά παιδιά.

«Ας διώξουμε μακρυά τον φόβο από την καρδιά μας, ας μιλήσουμε δυνατά, ας αποδεχτούμε αυτό που είμαστε, αυτό που είναι οι άλλοι, ας δούμε με μάτια τρυφερά, ας σταθούμε πλάι σε όσους μας έχουν ανάγκη, ας ξεχυλήσει η καρδιά μας αγάπη (αυτό θέλω για όλα τα παιδιά (τα παιδιά γίνονται ενήλικες κάποια στιγμή ), μόνο αυτό τους αξίζει μόνο αυτό μας αξίζει ). Ας κάνουμε μια νέα αρχή – μια νέα προσπάθεια για μια λευκή μέρα -», έγραψε χαρακτηριστικά η Λένα Δροσάκη.

Να μιλάμε, να καθαρίζουμε το τοπίο και να παραδίδουμε έναν τόπο καλύτερο κάθε φορά στις επόμενες γενιές. Αυτό είναι το χρέος μας. Και η Λένα Δροσάκη, με τη γενναιότητα της κίνησής της, έχει βάλει ήδη το πρώτο λιθαράκι σε αυτή την κατεύθυνση.