ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Έλενα Ακρίτα: Το σχόλιο που έλειπε για τη στάση της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα στο «Πρωινό»

Papadakis Press Γιώργος Κουκούλης

Αυτές τις ημέρες που το ελληνικό #MeToo πάει να δυναμώσει και εκπομπές προαναγγέλουν η μία μετά την άλλη ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες επώνυμες καταγγελίες, οι πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές γίνονται επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Και οι τηλεθεατές περιμένουν εκτός από τα ρεπορτάζ, να δουν τους παρουσιαστές να στέκονται «στο ύψος των περιστάσεων» καθώς παρουσιάζουν θέματα τέτοιας βαρύτητας. Κάπως έτσι στάθηκε απέναντι στην τηλεόρασή της και η Έλενα Ακρίτα. Η δημοσιογράφος μεσα από το Facebook σχολίασε το Πρωινό του ΑΝΤ1 και το δίδυμο των παρουσιαστών του, Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά.

«Επειδή έχουμε ακούσει πολλά για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα πρωινάδικα το θέμα των καταγγελιών, σήμερα στήθηκα μπροστά στην τηλεόραση και κάνω ζάπινγκ», ξεκίνησε την ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Έλενα Ακρίτα.

«Στο ΑΝΤ1 Το Πρωινό εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο Λιάγκας (με το γνωστό περιστατικό στο παρελθόν του) μονοπωλεί τη συζήτηση και διακόπτει το σύμπαν για να μιλήσει ο ίδιος συνέχεια όμως αυτό. Άνθρωπο δεν αφήνει να σταυρώσει λέξη», ανέφερε υπενθυμίζοντας το περιστατικό σύμφωνα με το οποίο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είχε επιβάλλει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 150.000 ευρώ και «κόψιμο» της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» για τις ημερομηνίες από 20/01/2020 έως 24/01/2020. Κατά τις ημέρες εκείνες προβαλόταν κάρτα στην οθόνη που ανέφερε τα εξής: «Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής “Μεσημέρι με το Γιώργο Λιάγκα” με την 192/2019 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εξαιτίας του σχολιασμού του πρωτοφανούς περιστατικού που σημειώθηκε στις 11 Νοεμβρίου σε βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θύμα μια 20χρονη φοιτήτρια, πάνω στην οποία εκσπερμάτισε συμφοιτητής της την ώρα που εκείνη μελετούσε».

Η Έλενα Ακρίτα για τη Φαίη Σκορδά: «Πάρε το παιχνίδι πάνω σου και συνέχισε την καλή δουλειά»

Η Έλενα Ακρίτα συνέχισε την ανάρτησή της μιλώντας για τη Φαίη Σκορδά, την οποία προέτρεψε να κρατήσει τον «πρώτο ρόλο» στην εκπομπή και να παραμείνει στην ουσία των καταγγελιών και όχι στην gossip διάσταση των ειδήσεων.

Επειδή έχουμε ακούσει πολλά για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα πρωινάδικα το θέμα των καταγγελιών, σήμερα στήθηκα…Δημοσιεύτηκε από Elena Akrita στις Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

«Ενώ η Φαίη Σκορδά μια γυναίκα με ενσυναίσθηση και ευαισθησία έχει βάλει τον εαυτό της σε δεύτερη θέση – γιατί άραγε; Επειδή “εδώ καθαρίζει ο άντρας ο σωστος”; Θέλω να πιστεύω πως όχι. Θυμίζω την πρόσφατη άψογη στάση της όταν ο Λιάγκας ήθελε να παίξουν βίντεο με…την άλλη άποψη. Η κ. Σκορδά ορθά κοφτά το αρνήθηκε λέγοντας “δεν υπάρχει άλλη άποψη και δεν δέχομαι αυτή τη προσέγγιση”», σημείωσε η Έλενα Ακρίτα.

«Φαίη εσύ που – απ’ ό,τι διαπιστώνω σήμερα – προσπαθείς να αποφύγεις το γκόσιπ μιας ψυχαγωγικής εκπομπής και να σταθείς στην ουσία των καταγγελιών χωρίς αστερίσκους, πάρε το παιχνίδι πάνω σου και συνέχισε την καλή δουλειά», κατέληξε η δημοσιογράφος.