CELEBRITIES

Ο Στέλιος Μάινας δήλωσε «Αγαπάω τη θηλυκή μου πλευρά». Εμείς αγαπάμε τον Στέλιο Μάινα

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» της ΕΡΤ, βρέθηκε ο Στέλιος Μάινας. Ο ηθοποιός μίλησε με τους παρουσιαστές Τάκη Γιαννούτσο και Θοδωρή Βαμβακάρη για την μεγάλη θεατρική και τηλεοπτική του πορεία, τα «ναι» και τα «όχι» που είπε σε τηλεοπτικές προτάσεις, την εικόνα της τηλεόρασης αλλά και τις αμοιβές σε αυτήν. Η συζήτηση λίγο πριν ολοκληρωθεί ήρθε στη σύζυγό του, Κάτια Σπερελάκη με την οποία ο Στέλιος Μάινας είναι ζευγάρι εδώ και 34 χρόνια.

Ο Στέλιος Μάινας δεν κλήθηκε να αποκαλύψει το μυστικό του μακροχρόνιου γάμου του. Κλήθηκε να σχολιάσει αν το γεγονός ότι μεγάλωσε μόνο με τη μητέρα του για πολλά χρόνια, καθώς ο πατέρας του ήταν ναυτικός, τον βοήθησε να γίνει γνώστης της γυναικείας ψυχολογίας. «Αυτό είναι γεγονός» σημείωσε γελώντας ο Στέλιος Μάινας. Στη συνέχεια ο Θοδωρής Βαμβακάρης σημείωσε ότι αυτό ίσως είναι το κλειδί στις σχέσεις, να γνωρίζεις πώς σκέφτεται ο άλλος. Ο Στέλιος Μάινας είχε μια μοναδική προσέγγιση σε αυτό και την ανάπτυξε δεόντως.

«Όλοι έχουμε μια θηλυκή πλευρά. Αν δεν συμφιλιωθείς με τη θηλυκή σου πλευρά και δεν καταλάβεις τι ακριβώς είναι, τότε δεν προχωράς. Εγώ αγαπάω ακριβώς και τη δική μου θηλυκή πλευρά, αλλά και την πλευρά των γυναικών που βλέπω ότι είναι πιο ολοκληρωμένες ως ανθρώπινα πλάσματα σε σύγκριση με εμάς, πιο συγκροτημένες και κυρίως, πιο ανοιχτές. Είμαστε πιο κλειστοί, πιο ντουβάρια εμείς οι άνδρες και πρέπει να καλλιεργήσουμε τη θηλυκή μας πλευρά», είπε ο Στέλιος Μάινας. Υπόκλιση βαθιά.

«Στο βιβλίο που γράφω κι ελπίζω να το βγάλω πριν το 2021, ασχολούμαι με μία ηρωίδα. Εμπνεόμαστε από τις γυναίκες που θαυμάζουμε, από τις γυναίκες που αγαπάμε αλλά και από το κομμάτι αυτό το θηλυκό που έχουμε μέσα μας. Αυτό το βιλίο το έχω στηρίξει εκεί. Έχει τίτλο “Αναισθησία” γιατί ασχολείται με μία αναισθησιολόγο», συνέχισε ο Στέλιος Μάινας.

Τι το σπουδαίο έχουν αυτές οι δηλώσεις, ίσως αναρωτηθείς. Αλλά σε έναν κόσμο που έχει γεμίσει με τοξική αρρενωπότητα και με βεβαιότητες ότι οι γυναίκες είναι το «αδύναμο φύλο», που οφείλει να τηρεί στάση υποταγής και συμμόρφωσης απέναντι στα αιτήματα των ανδρών, δεν είναι λίγο ένας άνδρας να αναγνωρίζει ότι στην πραγματικότητα είμαστε ένα. Εμπεριέχουμε το κάθε φύλο ποιότητες που αποδίδονται στο άλλο. Προσπαθούμε να είμαστε ολόκληροι. Και ευχόμαστε να είμαστε ενωμένοι.

Γιατί ο Στέλιος Μάινας αρνήθηκε την πρόταση για τις «Άγριες Μέλισσες»

Ο Στέλιος Μάινας στην ίδια συνέντευξη μίλησε και για τον λόγο για τον οποίο είπε «όχι» στις «Άγριες Μέλισσες». Όπως είπε ο ηθοποιός του προτάθηκε να συμμετέχει στην επιτυχημένη σειρά του ANT1, ωστόσο όταν έμαθε ότη η σειρά θα προβάλλεται σχεδόν καθημερινά, είπε «όχι» χωρίς να το ξανασκεφτεί. Μάλιστα δεν μπήκε στη διαδικασία να διαβάσει καν το σενάριο.

Ο Στέλιος Μάινας παραδέχτηκε ότι όταν είδε τη σειρά να προβάλλεται πλέον στον σταθμό, του άρεσε πολύ. Όπως όμως επεσήμανε: «Δεν μετανιώνω για τα όχι που λέω, ποτέ. Όχι από έπαρση, κάθε άλλο, απλά πρέπει να πηγαίνεις στο επόμενο βήμα».

Όσο για τις χρυσές εποχές της τηλεόρασης και τις υψηλές αμοιβές των ηθοποιών, ο Στέλιος Μάινας σχολίασε: «Μου δίνετε πάσα για να καυχηθώ κάτι. Ποτέ δεν ήμουν υψηλά αμοιβόμενος ηθοποιός, όχι γιατί δεν μπορούσα να τα πάρω τα λεφτά». Εξήγησε ότι για να υπάρχει καλό cast σε σειρές πρέπει τα χρήματα να μπορούν να μοιράζονται. «Έλεγε κάποιος σύνάδελφος “ρε σύ να πάρω λιγότερα εγώ, για να φέρουμε τον Μάινα” κι εγώ αντίστοιχα το ίδιο για άλλους. Γιατί οι ηθοποιοί θέλουμε να έχουμε καλούς συναδέλφους στη δουλειά γιατί παίρνουμε από τους άλλους. Δεν θέλουμε να είμαστε μόνοι μας», σημείωσε.