ΣΧΕΣΕΙΣ

5 ενδείξεις που «φωνάζουν» απιστία και η μία που θα σε εκπλήξει

Unsplash

Η απιστία έχει πολλά πρόσωπα. Οι ειδικοί όμως συμφωνούν στο ότι η αλλαγή στη συμπεριφορά είναι η βασικότερη ένδειξη για το ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν ισχύουν όλες οι αλλαγές για όλες τις περιπτώσεις. Πρέπει να γνωρίζεις καλά τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι μαζί, ώστε να αντιληφθείς και το αν οι παρακάτω αλλαγές ευσταθούν στη δική του περίπτωση.

Οι παρακάτω ενδείξεις είναι οι πιο κλασικές στην απιστία. Αυτές που συμβαίνουν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων και δεν θα σου προκαλέσουν ιδιαίτερη έκπληξη. Το πιθανότερο είναι ότι σου έχουν ήδη συμβεί. Υπάρχει όμως και αυτή, που ενώ δείχνει το αντίθετο, ίσως είναι εκείνη που θα έπρεπε να σε βάλει σε σκέψεις.

Αλλαγή στην εμφάνιση

Δεν λέμε ότι παίζει απιστία αν αγοράζει επιτέλους ένα καινούριο παντελόνι ή αν πηγαίνει για κούρεμα. Αλλά οι ριζικές αλλαγές στην γκαρνταρόμπα, η αλλαγή αρώματος ή το γυμναστήριο (ενώ ο καναπές ήταν το αγαπημένο του έπιπλο), είναι ένα βασικό τικ στη λίστα της απιστίας.

Η σχέση με το κινητό

Η πιο κλασική ένδειξη, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ξαφνικά, βάζει το κινητό στο τραπέζι με την οθόνη να κοιτάζει κάτω. Έρχονται μηνύματα σε κουλές (δηλαδή νυχτερινές) ώρες. Απομακρύνεται πάντα για να μιλήσει σε κλήσεις και γενικώς βλέπεις διαφορά στη συμπεριφορά του.

Νέο χόμπι από το πουθενά

Όταν γνωρίζεις κάποιον, θέλεις να μοιραστείς τα ενδιαφέροντά του και να το κάνεις και με ενθουσιασμό. Εάν ξαφνικά άλλαξαν τα μουσικά γούστα του ή αν περνάει τα Σάββατα παίζοντας paintball, αυτό μπορεί να μεταφράζεται σε απιστία. Ή σε υπαρξιακό αδιέξοδο.

Φεύγει και χάνεται

Το υγιές είναι να έχει ο καθένας χρόνο για τον εαυτό του και τους φίλους του. Αλλά αν αργεί συστηματικά μετά τη δουλειά, αν επιστρέφει μετά από πολλές ώρες χωρίς να έχει δώσει κανένα σημείο ζωής, είναι ανησυχητικό. Ειδικά αν δεν το συνηθίζει.

Γίνεται ο καλύτερος σύντροφος

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι υπάρχει απιστία μόνο αν ο σύντροφός σου απομακρύνεται συναισθηματικά και σε παραμελεί. «Οι ενοχές και ο φόβος της αποκάλυψης οδηγούν κάποιον στο να γίνει πιο αφοσιωμένος και να φέρεται καλύτερα από πριν, ώστε να μην κινήσει υποψίες», εξηγεί η ψυχολόγος Ellen Keller. Αν αυτή η συμπεριφορά συνοδεύεται και από άλλες αλλαγές, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το κάνει από έρωτα μεγάλο.

Κατηγορεί εσένα για απιστία

Το φαινόμενο της προβολής, κατά τους ψυχολόγους. Σε κατηγορεί για αυτό που κάνει ο ίδιος ώστε να μην νιώσει ενοχές αλλά και για να σε αποπροσανατολίσει. Κλασική τακτική ανθρώπου που απιστεί και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να το παραδεχτεί.