ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Unsplash

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το σαββατοκύριακο 21-22 Μαρτίου. Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, μη λέτε μετά ότι δε σας τα βρίσκουμε όλα:

ΚΡΙΟΣ

Ο Τζον ο Λένον έλεγε ότι “ζωή είναι αυτό που συμβαίνει όταν εσύ είσαι απασχολημένος να κάνεις άλλα σχέδια” – και πόσο δίκιο είχε και σε αυτό. Αισθανθείτε την ενέργεια που ρέει μέσα σας, αφήστε κάτω αυτό το κομμάτι το κέικ, ΝΑΙ, ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ DRONE και νιώστε την ανακούφιση που προσφέρει ο Ήλιος πάνω σας.

Τα επαγγελματικά σας (ακόμα κι αν δουλεύετε από το σπίτι), θα έχουν διάφορες εξελίξεις από την Κυριακή, οπότε να είστε έτοιμοι και σε μουντ άκρατης προσαρμοστικότητας (σας ακούω και που γελάτε, γελάω κι εγώ μαζί σας με αυτό που μας έλαχε γενικώς) και να δείτε το Succession του HBO για να είστε έτοιμοι όταν θα σας συμβούν όλες αυτές οι επαγγελματικές αλλαγές.

ΤΑΥΡΟΣ

Το ευνοϊκό shift στα επαγγελματικά σας έρχεται σε μια φάση κατά την οποία θέλετε να φωνάξετε “Τώρα τι να το κάνω, πέντε λεπτά σχεδόν πριν πεθάνω” και να δώσετε ραντεβού με όλους τους φίλους σας, όταν τελειώσει όλο αυτό, στου Οικονομόπουλου, να ανοίξετε 5 Τζόνι μπλε.

Επειδή το σόι σας θα καταφέρει να σας βγάλει εκτός εαυτού και υπό τις παρούσες συνθήκες, να έχετε έτοιμη την ατάκα “There’s people that are dying, Kim”, η οποία είναι σχετική με κάθε μια κουλαμάρα που μπορεί να ακούσετε/ δείτε αυτές τις ημέρες.

Ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης έβγαλε μια ανακοίνωση παρακαλώντας τους δημότες του να μην πυροβολούν ο ένας τον άλλο, ώστε να υπάρχουν αρκετά ελεύθερα κρεβάτια στις ΜΕΘ, συνεπώς θεωρώ δεδομένη την περιέργειά σας να δείτε τι συμβαίνει σε αυτή την πόλη μέσα από το The Wire (κρατάει και 5 σεζόν, ό,τι πρέπει είναι).

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το online shopping είναι για εσάς ό,τι η Πέγκυ για τον Μάνθο, δηλαδή η μοναδική σας αγάπη, η πραγματική, αυτή που “βάζει κάτω” όλες τις άλλες, γι’ αυτό προσέξτε αυτές τις ημέρες που θα είστε σπίτι να μην το παρακάνετε – άσχετα από το ότι σταδιακά τα οικονομικά σας και δη τα κοινά με άλλους θα δουν μεγάλη βελτίωση.

Μην παραλείπετε να φροντίζετε τον εαυτό σας και με άλλους τρόπους, πέραν των απολύτως προφανών, να ακούτε τα μπεστ οφ της Έφης Σαρρή δις ημερησίως και να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Από σειρούλες, έφτασε η ώρα να δείτε το High Fidelity με την Zoe Kravitz και να δείτε πολλά στοιχεία του εαυτού σας πάνω στην πρωταγωνίστρια και τις σκέσεις της (πάντα με κάπα οι σκέσεις).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Δύσκολο πράγμα οι συνεργασίες, ειδικά σε περιόδους όπου όλοι βρίσκονται στα κάγκελα, ωστόσο μια ανάσα θα την πάρετε στο συγκεκριμένο τομέα, ειδικά μετά την Κυριακή, οπότε δε θα χρειάζεται να κλείνετε το μικρόφωνο για να μπινελικώνετε αδιακρίτως τους συναδέλφους με τους οποίους βρίσκεστε σε call.

Αυτή πάντως είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δείτε επιτέλους το You’re the Worst, μια σειρά που θα μιλήσει στην ψυχούλα σας (ειδικά αν είναι μαύρη σαν οθόνη κινητού) και θα σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε τα συναισθήματά σας, τώρα που (θέλετε δε θέλετε, το σύμπαν δεν το νοιάζει) θα σκεφτείτε τι πάει και τι δεν πάει στις προσωπικές σας σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις).

ΛΕΩΝ

Γενικά είστε ψύχραιμοι – και καλά κάνετε – γι΄αυτό προσπαθήστε να κρατήσετε αυτή τη στάση, ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω σας (είναι δύσκολο, αλλά εσείς μπορείτε να κάνετε άλλα κι άλλα, στην ψυχραιμία θα κωλώσετε; Όχι, πάμε παρακάτω).

Οι προσωπικές σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) αναμένεται να δοκιμαστούν σε κάθε τομέα, οπότε προσπαθήστε να καταλάβετε τι ζόρι τραβάει ο άλλος από τη θέση όπου βρίσκεται. Αυτός ο κανόνας δεν ισχύει όταν ο άλλος είναι ευπαθής ομάδα και κάνει ό,τι του κατέβει: σε αυτή την περίπτωση βγάλτε το λιοντάρι που κρύβετε μέσα σας και επιβληθείτε του να παλουκωθεί στο σπίτι και να προσέχει (στην ανάγκη αρχίστε και να μουγκρίζετε μπας και το εμπεδώσει).

Από σειρούλες, ήρθε η ώρα να δείτε το Unbreakable Kimmy Schmidt, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έναν χαρακτήρα ο οποίος πιθανότατα να χρησιμοποιήθηκε ως το καλούπι των απανταχού λεόντων, από εσάς μέχρι και τον Simba.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μην είστε σαν κακό χρόνο να ‘χετε, εξάλλου εν μέσω πανδημίας παίζει να είστε και οι μόνοι που θα συνεχίσετε το γκομένισμα, ενώ παράλληλα δε θα χρειάζεται καν να μάθετε πώς να απολυμαίνετε και τι, αφού ό,τι κάνουν όλοι εδώ και δυο βδομάδες, εσείς το εφαρμόζετε εδώ και χρόνια, λάικ ε μπος.

Εννοείται πως διάφορες φοβίες μπορεί να βγουν στην επιφάνεια και να προκαλέσουν έναν μίνι υπαρξιακό ντουβρουτζά, εσείς όμως δε θα μασήσετε, θα βάλετε και στο πρόγραμμά σας τη γυμναστική, ειδικά από την Κυριακή και μετά, και όλα σιγά σιγά θα ισορροπήσουν.

Από σειρούλες, ήρθε η ώρα να δώσετε μια ευκαιρία στο The Americans, όπου πρωταγωνιστούν κάτι κατάσκοποι που στάνταρ ήταν κι αυτοί Παρθένοι, έτσι όπως δεν άφηναν κανένα ίχνος πίσω τους.

ΖΥΓΟΣ

Έπρεπε να γίνει πανδημία για να τα βρείτε με το σόι σας; Ναι και όχι, σε κάθε περίπτωση συμπίπτουν αυτά τα γεγονότα και παραμένετε πιο κουλ από ό,τι περιμένατε αυτές τις ημέρες.

Προφανώς και σάς στοιχίζει το ότι δε βγαίνετε πια (δεν πιστεύω να σουρτουκεύετε χωρίς λόγο, σπίτι σούπερ, σούπερ σπίτι σάς θέλω και όσοι πάτε στη δουλειά να βγαίνετε), ωστόσο ο πάντα θετικός σας χαρακτήρας θα βρει έναν τρόπο να διασκεδάσει (φήμες λένε πως εσείς ξεκινήσατε πρώτοι τις βιντεοκλήσεις με τις κρασάρες και τα τυράκια).

Συνεχίστε έτσι, μιλήστε με τους δικούς σας, και το σόι και τους φίλους σας και θα τη βρείτε την αχτίδα αισιοδοξίας. Από σειρούλες, μάλλον ήρθε η ώρα να δείτε το Russian Doll και να κάνετε κι εσείς αυτή την ιδιότυπη ψυχοθεραπεία που κάνει η πρωταγωνίστρια χωρίς να το καταλαβαίνει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αφήστε τη σκέψη σας ελεύθερη, χωρίς όμως να τρώγεστε με τα ρούχα σας, βάλτε ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά σας (το πρόγραμμα, εξάλλου, σύμφωνα με τον μέσο Σκορπιό είναι αυτό που θα σώσει τον κόσμο μια μέρα, κι ας μην το παραδέχονται όλοι οι άλλοι), σκεφτείτε ότι αυτή είναι μια ευκαιρία να ξαναδείτε διάφορα θέματα που αφορούν στο σπίτι και το σόι σας και πατήστε για λίγο pause: είστε από χρόνια προετοιμασμένοι για μια τέτοια κατάσταση, γι’ αυτό και εκμεταλλευτείτε την όσο μπορείτε για να κάνετε πράγματα – και την Βάνα Μπάρμπα περήφανη. Από σειρούλες, ήρθε η ώρα να δείτε το Why Women Kill, μια σειρά που φτιάχτηκε για Σκορπιούς.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Είναι τρομακτικά δύσκολο για εσάς, τους ‘εθελοντές της Greenpeace’ στην ψυχή, να βλέπετε τι συμβαίνει εκεί έξω και να μη μπορείτε να βοηθήσετε. Κάνετε λάθος, όμως, διότι μπορείτε να βοηθήσετε, με το να καθίσετε σπίτι σας όμορφα κι ωραία και να περιορίσετε τις περιττές μετακινήσεις (δε μας νοιάζει αν βαριέστε, τόσα βιβλία έχετε αδιάβαστα ρε παιδιά).

Η ψυχολογική αζιτασιόν είναι δεδομένη για όλους, γι’ αυτό και πρέπει να προσπαθήσετε να εκλογικεύσετε ακόμα και την τρέχουσα κατάσταση, αναζητώντας πρακτικές λύσεις σε όλα τα θέματα, χωρίς όμως να κάνετε σενάρια επιστημονικής φαντασίας και να συγχύζεστε κι άλλοκ (εξάλλου η ζωή έχει αποδείξει πως είναι αγρίως απίθανη, το είπε και η Μαργαρίτα Καραπάνου).

Μια σειρά που πρέπει να δείτε, διότι μεταξύ άλλων θα σας εμπνεύσει πολύ, είναι το Chilling Adventures of Sabrina – και τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ίσως από αυτή την Κυριακή και μετά να είστε οι μόνοι στον κόσμο που θα αισθανθείτε μια ανακούφιση, μια τσιμεντόπλακα να σηκώνεται από το στέρνο σας, μια αγαλλίαση, μια ελπίδα τέλος πάντων, ένα συνδυασμό συναισθημάτων που θυμίζει την εποχή που κερδίζαμε την Γιουροβίζιον μαζί με το Γιούρο.

Ο Κρόνος πάει για λίγο στον Υδροχόο και σας αφήνει ήσυχους, να συνειδητοποιήσετε πού βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, μετά το ανελέητο σφυροκόπημά του εδώ και πολλούς, πολλούς μήνες και να ονειρευτείτε την επόμενη μέρα – αρκεί να το κάνετε από το σπίτι, χωρίς περιττές μετακινήσεις. Από σειρούλες, ήρθε η ώρα για την ψυχαναλυτική επίδραση των Sopranos.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Καλώς τον δεχτήκατε τον Κρόνο (για ένα σύντομο, αρχικά, χρονικό διάστημα) πάνω σας, οι απροσδιόριστης φύσεως φοβίες, τα διάφορα rogue ψυχολογικά και οτιδήποτε άλλο σάς έξυνε τα άντερα εδώ και πολύ καιρό θα αρχίσει να υποχωρεί, ωστόσο ο Κρόνος απαιτεί από εσάς στην παρούσα φάση να είστε πολύ ξεκάθαροι με τους στόχους σας, τι θέλετε να κάνετε σήμερα, αύριο, μεθαύριο και οφείλετε να βάλετε σε μια σειρά τις σχετικές σκέψεις σας, ώστε να μη φύγετε από τη μια κατάσταση αφασίας και να περάσετε απλά στην επόμενη. Από σειρούλες, έφτασε η στιγμή για το Fleabag και την πιο “δικό σας άνθρωπο” ηρωίδα που έβγαλε ποτέ η βρετανική τηλεόραση (μόλις την τελειώσετε, βάλτε να δείτε και το Crashing της ίδιας δημιουργού).

ΙΧΘΥΕΣ

Οι φίλοι, ως γνωστόν, στα δύσκολα φαίνονται, κι αν εντοπίσατε ποιοι από τον κύκλο σας άφησαν τα σούπερ μάρκετ χωρίς κωλόχαρτα αυτές τις ημέρες και τους είχατε ήδη στη μπούκα εδώ και κανένα δίχρονο για το πόσο παρτάκηδες ήταν απέναντί σας, ήρθε η ώρα, αφού κι ο Κρόνος μπαίνει στον Υδροχόο, να τους στείλετε από εκεί που ήρθαν.

“Συγχωρώ, αλλά δεν ξεχνώ”, έλεγε η Αλέκα στο Πάμε Πακέτο κι αυτό πρέπει να θυμάστε τώρα που όλα έρχονται τούμπα στις ζωές όλων μας και που θα αποφασίσετε να πάρετε δραστικά μέτρα απέναντι σε όλους όσοι σάς έχουν κάνει τη ζωή δύσκολη. Από σειρούλες, ήρθε η ώρα για λίγο empowerment, μέσα από το Killing Eve.