CELEBRITIES

Ρένια Λουιζίδου: Ο εναλλακτικός τίτλος που πρότεινε για το «Καφέ της Χαράς»

Το «Καφέ της Χαράς» επιστρέφει απόψε το βράδυ στην συχνότητα του ΑΝΤ1 και οι παλαιοί και νέοι κάτοικοι του Κολοκοτρωνιτσίου ετοιμάζονται κι εκείνοι για το reunion τους 15 χρόνια μετά το τέλος της σειράς. Ανάμεσά τους και η Ρένια Λουιζίδου, που υποδύθηκε στη σειρά τη Χαρά Χάσκα.

Η ηθοποιός που μέχρι πέρσι πρωταγωνιστούσε στο «Σόι σου» στον Alpha, μίλησε για την επιστροφή της σειράς στο «Λοιπόν» και μεταξύ άλλων αποκάλυψε τη χιουμοριστική της πρόταση για τον τίτλο του «Καφέ της Χαράς» αλλά και το πρώτο πράγμα που ρώτησε τον Χάρη Ρώμα όταν της πρότεινε να επιστρέψει στο Κολοκοτρωνίτσι.

«Το πρώτο πράγμα που ρώτησα τον Χάρη Ρώμα, όταν μου είπε ότι θα ξαναρχίσει το σίριαλ, ήταν αν θα ξαναβάλω μίνι φούστα», είπε αρχικά η Ρένια Λουιζίδου.

«Επίσης, του είχα πει να ονομάσουμε τη σειρά “Το ΚΑΠΗ της Χαράς”. Οι ήρωες είναι μεγαλύτεροι αλλά σε άλλες φάσεις της ζωής τους. Όχι, τα μίνι δεν θα τα φορέσει η Χαρά, μεγάλωσε, αλλά δεν θα είναι καμιά θεούσα. Είναι ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας, με τα τζήν της», είπε η ηθοποιός.

Η ίδια μας προϊδέασε για όσα θα δούμε στη σειρά μιλώντας για τον χαρακτήρα της Χαράς αλλά και του Περίανδρου Πόπωτα που υποδύεται ο Χάρης Ρώμας.

«Πρόκειται για ένα προοδευτικό άτομο, δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό, γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας της, αυτός είναι ο πυρήνας της. Άλλωστε, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Η Χαρά είναι αθυρόστομη, ελεύθερη, τσαμπουκάς. Ο Περίανδρος Πόποτας είναι “κολλημένος” με τον Θεό κι αισθάνεται και θεός. Δεν θα ξεκινήσουν μεταξύ τους από την αρχή το “τουρλουμπούκι” ενώ τα παιδιά τους φέρνουν μπροστά σε κάτι που δεν περίμεναν ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν», σημείωσε η Ρένια Λουιζίδου.

Τι θα δούμε στη σειρά

καφέ της χαράς λουιζίδου

Κολοκοτρωνίτσι 2019. Το «Καφέ της Χαράς» δεν υπάρχει πια. Έχει καταστραφεί ολοσχερώς από εμπρησμό χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για τον ένοχο, παρά μόνο υπόνοιες. Το πρωί των δημοτικών εκλογών του χωριού, ο Μάνος Πώποτας βλέπει μέσα στα ερείπια του Καφέ μια νέα, όμορφη κοπέλα. Είναι η Βάλια, η κόρη της πρωτευουσιάνας, η παιδική του φίλη και πρώτος του έρωτας. Δικηγόρος πλέον εκείνη έχει έρθει στο χωριό για να διαλευκάνει ποιος έκαψε το Καφέ. Ο Περίανδρος, που δεν έχει ξεπεράσει ποτέ την Χαρά, γίνεται έξαλλος που ο γιος του αποφάσισε να φιλοξενήσει την κόρη της γυναίκας που κάποτε τον εγκατέλειψε, γιατί φοβάται μήπως μετά τα «κακά» έρθουν και τα «χειρότερα». Και έρχονται, όταν μπροστά του εμφανιστεί ως φάντης μπαστούνι και η Χαρά!

Στο «Καφέ της Χαράς» μπαίνουν νέα πρόσωπα που έρχονται να αναστατώσουν το χωριό, ενώ βλέπουμε πώς έχουν εξελιχθεί και κάποιοι από τους αγαπημένους μας Κολοκοτρωνιτσιώτες. Η ζωή των κεντρικών ηρώων έχει αλλάξει πολύ. Ας δούμε πώς εξελίχθηκαν ο Περίανδρος και η Χαρά.

Περίανδρος Πόπωτας (Χάρης Ρώμας)

Ο Περίανδρος έχει αποσυρθεί από τα κοινά εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά για όλο το Κολοκοτρωνίτσι παρέμεινε ο Δήμαρχος της καρδιάς τους. Όταν τον εγκατέλειψε η Χαρά βυθίστηκε σε βαθιά μελαγχολία, αλλά η ύπαρξη του Μανωλάκη ήταν το ισχυρότερο γιατρικό. Από τότε που ενηλικιώθηκε και πήρε τον δρόμο του, έχει ρίξει όλη την προσοχή του στον γιο της Σταυρούλας, Μιχαήλ, προς μεγάλη δυστυχία του παιδιού. Φαινομενικά έχει ξεπεράσει την Χαρά, αλλά η Τασία και όλο το χωριό πιστεύει ότι δεν έχει συνέλθει ποτέ από την εγκατάλειψη. Μάλιστα οι περισσότεροι θεωρούν ότι αυτός έβαλε την φωτιά στο Καφέ θέλοντας να εξαφανίσει και το τελευταίο πράγμα που του την θύμιζε.

καφέ της χαράς Τα παιδιά του Περίανδρου Πόπωτα και της Χαράς Χάσκα, Μάνος και Βάλια αντίστοιχα, έχουν μεγαλώσει πολύ.
Τα παιδιά του Περίανδρου Πόπωτα και της Χαράς Χάσκα, Μάνος και Βάλια αντίστοιχα, έχουν μεγαλώσει πολύ.

Η επιστροφή της Βάλιας στο χωριό τον εξαγριώνει γιατί του θυμίζει το παρελθόν και επιπλέον φοβάται ότι θα παρασύρει τον γιο του και θα τον κάνει να πονέσει διπλά από ότι πόνεσε εκείνος. Παραμένει πάντα προσκολλημένος στο δόγμα «Εμπρός – πίσω» και στις παραδόσεις. Είναι σταθερά μισογύνης και ασπάζεται το δόγμα του Νίτσε «Όταν πλησιάζεις γυναίκα κράτα μαστίγιο». Ο ερχομός της Χαράς θα του ξυπνήσει οδυνηρές αλλά και ευχάριστες αναμνήσεις.

Χαρά Χάσκα (Ρένια Λουιζίδου)

Η Χαρά, μετά τη φυγή της από το Κολοκοτρωνίτσι εγκαταλείποντας τον Περίανδρο παραμονές του γάμου τους, μετανάστευσε στην Αυστραλία όπου άνοιξε ένα Καφέ στην Αδελαΐδα, προσπαθώντας να ξαναρχίσει την ζωή της από το μηδέν. Δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε τον Περίανδρο, ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Στην Ελλάδα γύρισε σχετικά πρόσφατα και συζεί με τον καινούργιο της σύντροφο στον οποίο βρήκε ένα απάνεμο λιμάνι, όπως φαίνεται. Αλλά τα πράγματα δεν είναι σχεδόν ποτέ έτσι όπως φαίνονται. Όταν η Βάλια φεύγει κρυφά για να έρθει στο Κολοκοτρωνίτσι την ακολουθεί, γιατί ανησυχεί γι’ αυτήν. Εναντιώνεται παράφορα στην απόφασή της να μείνει στο χωριό και να ξανανοίξει το Καφέ, γιατί φοβάται ότι θα πληγωθεί και συμμαχεί με τον Περίανδρο για να την εμποδίσουν. Η σχέση της με τον Πώποτα είναι στην κόψη του ξυραφιού και ακροβατεί ανάμεσα στο μίσος και τον έρωτα.