PUBLI

Safe Roads Project: Η Hellas Direct έβαψε 33 διαβάσεις στο Νέο Ηράκλειο!

Είναι ξεθωριασμένες. Ακόμη κι αν δεν είναι, βρίσκονται πάνω τους μηχανάκια που έχουν σταματήσει στο κόκκινο. Σίγουρα το έχεις ζήσει. Για να περάσεις απέναντι πρεπει να κάνεις σλάλομ. Είσαι εκνευρισμένος; Κι όμως, ακόμη πιο εκνευρισμένος είναι ο οδηγός στη μηχανή!

Κι αν δεν είναι τα ακινητοποιημένα μηχανάκια, είναι τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Πάλι ακροβατικά κάνεις.

Βήμα πρώτο: Να φαίνονται!

Αν βαφτούν οι ξεθωριασμένες διαβάσεις, είναι πιο πιθανό να τις προσέξει ο οδηγός, να μειώσει ταχύτητα, ακόμη και να σταματήσει. Αντίστοιχα, όταν φαίνονται οι διαβάσεις, είναι πιο πιθανό να περάσει από αυτό το σημείο ο πεζός, είτε έχει φανάρι είτε όχι, και όχι από όποιο σημείο τον βολεύει, διακινδυνεύοντας τη ζωή του και άλλων.

Με αυτό το σκεπτικό, η Hellas Direct, η πλέον καινοτόμα ασφαλιστική εταιρία, έχει οργανώσει ένα φιλόδοξο σχέδιο: το Safe Roads Project. Όπως το ακούς: Φτιάχνει τους δρόμους. Ξεκινά, βάφοντας διαβάσεις, διαγραμμίσεις και διαχωριστικές γραμμές.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η εταιρία έβαψε τις ξεθωριασμένες διαβάσεις του δήμου Νέου Ηρακλείου – έχουν προηγηθεί αντίστοιχες δράσεις στον Πειραιά και το Περιστέρι.

Στον δήμο Ηρακλείου, λοιπόν, η Hellas Direct έβαψε μέσα σε 3 εβδομάδες 31 διαβάσεις και μία προέκταση νησίδας – ένα αρκετά επικίνδυνο σημείο όπου έχουν σημειωθεί θανατηφόρα ατυχήματα.

Πώς επέλεξε τα συγκεκριμένα σημεία; Ξεκίνησε συγκεντρώνοντας (εδώ) αναφορές των πολιτών.

Έτσι κατέληξε στο Νέο Ηράκλειο. Σε συνεργασία με τον δήμο Ηρακλείου, ξεχώρισε τις διαβάσεις με τη μεγαλύτερη κίνηση (σταθμός ΗΣΑΠ), τη μεγαλύτερη ανάγκη για ασφάλεια ( π.χ. 1ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο), και τη μεγαλύτερη συχνότητα ατυχημάτων (η νησίδα στη Μαρίνα Αντύπου, στο ύψος της Παπαϊωάννου).

Έχει παρατηρηθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό ατυχημάτων σημειώνεται σε διασταυρώσεις και συγκεκριμένα πάνω σε διαβάσεις. Γι’ αυτό και η Hellas Direct θεωρεί ότι είναι κατά κάποιον τρόπο χρέος της, ως ασφαλιστικής που θέλει να φέρει την αλλαγή, να επέμβει στους δρόμους για να προωθήσει την οδική ασφάλεια και να μειώσει τα ατυχήματα.

Το μεγαλύτερο όραμά της είναι να δημιουργηθεί μία κοινωνία καλών οδηγών.

Υπερβολικά φιλόδοξο; Ναι. Αλλά έτσι τους είχαν πει και όταν ανακοίνωσαν για πρώτη φορά το σχέδιο Safe Roads Project.

*Η Hellas Direct συνεχίζει να φτιάχνει δρόμους! Λακκούβες, ξεθωριασμένες διαβάσεις, προβληματική σήμανση; Στείλε εδώ το πρόβλημα για να το φτιάξουν!

https://www.thesaferoadsproject.gr/