PUBLI

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών «τρέχει» στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Η Ολυμπιακή ομάδα δρομέων, την οποία οργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο και αποτελείται από τους πρωταθλητές του ΣΕΟ και από τα μέλη του ΠΑΣΓ «Καλλιπάτειρα», αναμένεται να έχει και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση, την οποία περιμένουν με ανυπομονησία οι πλέον καταξιωμένοι Έλληνες αθλητές, όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη.

«Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» αποτελεί ένα τεράστιο αθλητικό γεγονός, για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για όλη τη χώρα. Είναι μία διοργάνωση που έχει επίσης πολύ σημαντικό ιστορικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και τουριστικό χαρακτήρα, αφού αναδεικνύει την Ελλάδα διεθνώς και την κάνει ξακουστή στα πέρατα της γης», σχολίασε χαρακτηριστικά η Βούλα Κοζομπόλη, η οποία συμπλήρωσε:

«Η Ολυμπιακή ομάδα, την οποία συνθέτουμε μαζί με το Ολυμπιακό Μουσείο, τρέχει κάθε φορά με το ίδιο κέφι, σε μια γιορτή του αθλητισμού, η οποία γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη. Όλοι μας πρέπει να αθλούμαστε και να περνάμε το μήνυμα της διά βίου άθλησης. Σας περιμένουμε όλους στην εκκίνηση, την Κυριακή 2 Απριλίου, για να τρέξουμε ή να περπατήσουμε όλοι μαζί και να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες του αθλητισμού και της κοινωνικής προσφοράς!»

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Πέλλας και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι Δρόμοι Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ. καθώς και ο Δρόμος 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.

Δηλώσεις συμμετοχής των ομαδικών εγγραφών υποβάλονται έως την Παρασκευή 3 Μαρτίου, ενώ των ατομικών έως την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δρόμος Αθλητισμού, Διαδρομή Πολιτισμού. Να είστε όλοι εκεί!