PUBLI

Ο όμιλος Benetton γιορτάζει την ημέρα της γης με δύο νέα projects

Στις 22 Απριλίου, περισσότεροι από 1 δις άνθρωποι σε 192 χώρες θα γιορτάσουν την Ημέρα της Γης. Καθιερώθηκε το 1970 προκειμένου να ευαισθητοποιήσει για την ανάγκη διατήρησης των φυσικών πόρων του πλανήτη μας. Σήμερα, το μήνυμα μεταφέρεται μέσω χιλιάδων σχολείων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, τοπικών και παγκόσμιων θεσμών, ξεκινώντας από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Όμιλος Benetton θα συμμετάσχει στους εορτασμούς. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι μια φιλοσοφία που  χαρακτηρίζει την κουλτούρα της εταιρείας εδώ και δεκαετίες. Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960, όταν η έννοια της αειφόρου ανάπτυξης ήταν ακόμη στα σπάργανά της, και επεκτάθηκε μέσα σε μια κοινωνία όπου ο σεβασμός για το περιβάλλον αποτελεί πυλώνα κάθε επιτυχημένης επιχείρησης.

Σήμερα η δέσμευση του Ομίλου Benetton αντανακλάται σε μια σειρά πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος, κάνοντας όσο το δυνατόν πιο αχνό το αποτύπωμα των δραστηριοτήτων του Ομίλου στο περιβάλλον, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό: από τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των υλικών –σήμερα σχεδόν όλες οι ίνες που χρησιμοποιούνται στα ενδύματα Benetton και Sisley είναι φυσικής προέλευσης– μέχρι τη διαχείριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η United Colors of Benetton είναι ένας από τους ηγέτες στην κατάταξη Detox, που δημιουργήθηκε από τη Greenpeace προκειμένου να αναγνωρίζει τις εταιρείες που παρουσιάζουν σημαντική πρόοδο στη μείωση της χρήσης επιβλαβών χημικών ουσιών στις διαδικασίες παραγωγής τους. Επιπλέον, η εταιρεία έχει μειώσει κατά 25% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που παράγονται από τις οδικές μεταφορές, μειώνοντας κατά 20% τον αριθμό των φορτηγών που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των αγαθών της στην Ιταλία και την Ευρώπη.

Μεταξύ των πιο πρόσφατων ενεργειών της εταιρείας, το 2017 ο Όμιλος Benetton έγινε μέλος της πρωτοβουλίας Better Cotton Initiative (BCI), του μεγαλύτερου προγράμματος στον κόσμο για την αειφορία του βαμβακιού. Από τη στιγμή που ο Όμιλος έγινε μέλος, ένα διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό του βαμβακιού που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία των συλλογών του, καλλιεργείται και συλλέγεται από αγρότες ειδικά εκπαιδευμένους να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν λιγότερα λιπάσματα και φυτοφάρμακα, να χρησιμοποιούν το νερό και το έδαφος με βιώσιμο τρόπο και να τηρούν τις αρχές της ισότητας στις εργασιακές σχέσεις.

Το 2017, ο Όμιλος Benetton εντάχθηκε στον συνασπισμό Sustainable Apparel Coalition (SAC), τη συμμαχία για βιώσιμη παραγωγή που περιλαμβάνει εμπορικά σήματα και λιανοπωλητές, καθώς και σχεδιαστές ενδυμάτων, υποδημάτων και υφασμάτων. Πέραν τούτου, το 2018, η εταιρεία άρχισε να χρησιμοποιεί τον δείκτη Higg, ένα σύνολο εργαλείων ειδικά σχεδιασμένων για

– τη μέτρηση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη γραμμή παραγωγής των εταιρειών

– τον εντοπισμό και κατ’ επέκταση την εξάλειψη των αναποτελεσματικών και επιβλαβών πρακτικών

– να εγγυάται στους καταναλωτές διαφάνεια σ’ ότι αφορά τα αποτελέσματα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων

– την προστασία του περιβάλλοντος και της ευημερίας τόσο των εργαζομένων όσο και των τοπικών κοινοτήτων

Οι πρωτοβουλίες του Ομίλου Benetton στον τομέα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας δεν είναι μεμονωμένες. Αποτελούν μέρος μιας μεσοπρόθεσμης στρατηγικής κυκλικής οικονομίας, που αποσκοπεί στη βελτίωση της βιωσιμότητας της παραγωγικής διαδικασίας, περιορίζοντας σταδιακά την ποσότητα των πρώτων υλών και της ενέργειας που χρησιμοποιούνται και μειώνοντας παράλληλα τα εξερχόμενα απόβλητα και τις απώλειες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

benettongroup.com/media-press

http://www.benettongroup.com/sustainability

benetton.com