PUBLI

Η νέα συλλογή Tezenis για την άνοιξη/καλοκαίρι 2018

Μπείτε στο virtual reality mood της νέας σεζόν κι ανακαλύψτε από την αρχή το αυθεντικό, νέο δικό σας στυλ. Για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 η Tezenis εμπνέεται από την πολύπλευρη καθημερινή ζωή κι απευθύνεται σε κορίτσια που αντλούν τη δύναμή τους από τις αντιφάσεις τους. Δυνατές, επινοητικές, αυθεντικές, συντονισμένες στο ρυθμό της ζωής – ακριβώς όπως το στυλ που αποτελεί την ταυτότητα της Tezenis.

Η συλλογή περιλαμβάνει 4 μεγάλα θέματα. Το “Past through the future”  ανακαλύπτει εκ νέου τη μνήμη ως πηγή δημιουργικότητας, εκφράζει την ανάγκη για ρεαλισμό και ουσία σε ένα ολοένα και πιο φρενήρη κόσμο επηρεασμένο από τη virtual διάσταση. Οι αναμνήσεις από το παρελθόν δίνουν ώθηση στα στυλ που έχουμε γνωρίσει σε προηγούμενες δεκαετίες τονίζοντας την αντιπαράθεση του άδειου/γεμάτου, με τα πλισέ και τις πλέξεις, με λαμπερές λαμέ επικαλύψεις, πούλιες και 3D εφέ όπως οι ανάγλυφες υφές. Florals σε αποχρώσεις ακουαρέλας συνδυάζονται παιχνιδιάρικα με dusty αποχρώσεις του ροζ και βιολετί ενώ το μαύρο κάνει κοντράστ με το λευκό και ανανεώνει τα prints με πηγή έμπνευσης τα media και τη φωτογραφία.

Tο πολυπολιτισμικό ύφος του θέματος με τίτλο “Η συγγένεια πάνω από τις χώρες” δημιουργεί την αίσθηση ότι οι διαδικτυακές κοινότητες επηρεάζουν τον αληθινό κόσμο αφού αντιπαραθέτουν έναν κόσμο χωρίς όρια όπου οι παραδόσεις συγχωνεύονται, ακόμη και το αρσενικό με το θηλυκό στυλ. Τα σχέδια της ανατολικής μαργιόλικής τέχνης αποτελούν τη βάση της συλλογής και μεταμορφώνονται σε κομμάτια με ζακάρ κεντήματα, μακραμέ και πολύχρωμες χάντρες. Το denim προσφέρει μία σύγχρονη πινελιά χάρη στη deconstructed όψη του από το πλύσιμο και τις σχετικές περιποιήσεις ή τα biker-inspired γραφικά. Η χρωματική παλέτα εξερευνά τα πρωταρχικά χρώματα: κόκκινο, μπλε και κίτρινο. 

“Psycho-tropical”, μία συλλογή που αποκαλύπτει την τέλεια, άγρια πλευρά της φύσης. Με μια απτική και αισθητική πρακτικότητα που συνδυάζεται άψογα με τον online κόσμο, για μια εμπειρία 360o ” Phygital” εμπειρία. Η χλωρίδα και η πανίδα αποτελούν πηγή έμπνευσης για τα jungle prints με καλειδοσκοπικό εφέ και animal μοτίβα. Δημιουργούν ένα νέο στυλ καμουφλάζ που βασίζεται σε φλούο τόνους και αποχρώσεις της φύσης: από το γήινο πράσινο και καφέ μέχρι το μπλε του ουρανού. Η οικολογική βιωσιμότητα βρίσκεται πίσω από τη χρήση καινοτόμων υλικών όπως οι ανακυκλωμένες ίνες και η οργανική δαντέλα, τα οποία αναβαθμίζουν τα παραδοσιακά υφάσματα από δαντέλα, πέπλο ή πουκάμισο.

 

Η νεανικότητα δεν είναι status αλλά lifestyle που πρέπει να απολαμβάνεται σε κάθε ηλικία. “Youth has no age”, μία συλλογή που γιορτάζει το στυλ ζωής δημιουργώντας νέα πρότυπα: δυνατές γυναίκες καριέρας με αυτοπεποίθηση σε κάθε περίσταση. Το urban style αντανακλάται στα floral ζακάρ εφέ σε σαντούγκ και μεταξωτό colour block, διπλής όψης υφές που μας ταξιδεύουν στα ‘90s με punk style slogans ή tie-dye prints.

 

Θηλυκό αλλά γεμάτο αντιθέσεις, το κοριτσίστικο στυλ μαλακώνει με αγορίστικες επιρροές. Aσυμμετρία, κοψίματα και ανάγλυφες υφές χαρίζουν στα κομμάτια ένα σύγχρονο ύφος που ενισχύεται με λεπτομέρειες όπως μεταλλικοί κρίκοι και κορδέλες με εφέ κορσέ. Η αισθησιακότητα αποκαλύπτεται μέσα από προκλητικές λεπτομέρειες που συνδυάζουν το tattoo εφέ με τη δαντέλα αλλά και με αναφορές στον κόσμο του sportswear.