ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

5 χρόνια Shop & Taste μέσα από τα μάτια των δημιουργών του

Φαινόταν από την πρώτη στιγμή ότι θα γίνει θεσμός. Είχε όλα τα φόντα. Μία πολύ καλή ιδέα να «πατήσει», ελκυστικό location, ανθρώπους που με άποψη και γούστο, που έχουν αποδείξει πως ξέρουν να ξεχωρίζουν και να αναδεικνύουν τα concepts. Επίσης έχει φαγητό και μόδα. Δύο από τις δυνάμεις που «κινούν» τον κόσμο σήμερα. Και κάπως έτσι, εγένετο Shop & Taste, ένα event πρωτότυπο στο οποίο τα δημοφιλέστερα καταστήματα της Γλυφάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους πιο ελκυστικούς χώρους εστίασης μιας περιοχής που φημίζεται για τα μαγαζιά της, είτε πρόκειται για γεύση είτε για shopping.

Το Shop & Taste φέτος κλείνει πέντε χρόνια μιας αξιοσημείωτα επιτυχημένης πορείας. Μαζεύει κόσμο όχι μόνο από τα Νότια Προάστια, αλλά και ευρύτερα. Άλλωστε, ποιον αφήνει ασυγκίνητο η ιδέα ότι τη μία στιγμή βρίσκεται σ’ ένα υπαίθριο πάρτι με μουσική, φαγητό και ποτό και την άλλη μπορεί να μπει στο αγαπημένο του μαγαζί και να ψωνίσει με ειδική έκπτωση ό,τι του αρέσει;

Για το success story του Shop & Taste μας μίλησαν φυσικά εκείνοι που το ξέρουν καλύτερα. Ο άνθρωπος που είχε την ιδέα και την έκανε πράξη, ο Νίκος Μίχαλος, και οι δύο γυναίκες που από τη δεύτερη χρονιά κι έπειτα έβαλαν τη δική τους πινελιά, η Ταμάρα Jumaily και η Στελλίνα Μαρκουλάκη.

5 χρόνια Shop & Taste. Πώς αισθάνεστε που βλέπετε το «παιδί» σας να μεγαλώνει;

-Πλέον είμαστε πολύ χαρούμενοι που το «παιδί μας» έχει μεγαλώσει. Που πλέον βγαίνει στους δρόμους της μόδας και της εστίασης κάθε χρόνο με ακόμα περισσοτέρους καινούργιους φίλους.

– Πόσο έχει αλλάξει ο θεσμός από τον πρώτο χρόνο;

 -Τον πρώτο χρόνο δεν είχαμε γνώση πάνω σε βασικά ζητήματα των μαγαζιών. Όπως για παράδειγμα ως προς την επικοινωνία που θα έπρεπε να έχουν προς τον κόσμο, στο τι μαγαζί εστίασης ταιριάζει στο κάθε κατάστημα μόδας αλλά και στο κατά πόσο θα πρέπει να το κάθε μαγαζί να «δουλέψει» πάνω σε αυτή την ημέρα ώστε να προσελκύσει το κοινό του, σαν να κάνει ένα πάρτι από μόνο του.

 

– Σε τι βαθμό έχετε φτάσει σ’ αυτό που είχατε στο μυαλό σας ξεκινώντας το Shop & Taste;

-Την πρώτη χρονιά είχαμε σαν στόχο να περάσουμε καλά για ένα απόγευμα και γενικά να κατέβει ο κόσμος στους δρόμους της Γλυφάδας για να δοκιμάσει γεύσεις από διάφορα καταστήματα εστίασης και να ψωνίσει από τα μαγαζιά με έκπτωση. Το συγκεκριμένο στόχο πλέον τον έχουμε εκπληρώσει 100% και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό.

 Με καλή ομάδα μπορείς  να καταφέρεις τα πάντα

– Ποιες στιγμές από αυτά τα 5 χρόνια θυμάστε και ξεχωρίζετε;

– Έχουμε τρεις στιγμές που προς το παρόν θυμόμαστε. Την πρώτη χρονιά που είδαμε την οδό Αρτέμιδος (μία από τις πιο κεντρικές οδούς της Γλυφάδας) να είναι γεμάτη από 2.000 κόσμο και να έχει σταματήσει η κυκλοφορία. Η δεύτερη στιγμή ήταν όταν καταφέραμε να συνεχίσουμε τον θεσμό για δεύτερη χρονιά με περισσότερες συμμετοχές. Δεν το περιμέναμε και χαρήκαμε πάρα πολύ. Η τρίτη στιγμή που θυμόμαστε ήταν πέρσι, όταν μία συγκεκριμένη στοά που είχε μαγαζιά που συμμετείχαν, κράτησε το πάρτι μέχρι τα μεσάνυχτα. Ο κόσμος έφευγε μεθυσμένος (γέλια).

 

– Η πιο μεγάλη δυσκολία που έχετε συναντήσει και θυμάστε;

Κοίτα, για να είμαστε ξεκάθαροι. Αν δεν είχαμε την βοήθεια του Δήμου Γλυφάδας ίσως να μην μπορούσαμε να κάνουμε αυτή την μεγάλη γιορτή. Όταν στους δήμους γίνονται πράγματα από ιδιώτες, καμιά φορά μπαίνουν«τρικλοποδιές». Ευτυχώς ο δήμαρχος μας, ο Γιώργος Παπανικολάου ήταν και είναι πάντα δίπλα μας. Ένα άλλο πρόβλημα που έχουμε κάθε χρόνο είναι πως ερχόμαστε αντιμέτωποι με την η κλασική ελληνική νοοτροπία. Αντί τα μαγαζιά να στηρίζουν τον θεσμό, ορισμένα προσπαθούν να πείσουν τα άλλα να μην συμμετέχουν. Ποτέ δεν καταλάβαμε το γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά δεν πειράζει, συνεχίζουμε γιατί αυτά τα πέντε χρόνια αποδεικνύουν ότι κάποιοι εκτιμούν την προσπάθεια μας.

– Η ομάδα εξακολουθεί να είναι η ίδια με εκείνη που ξεκίνησε το Shop & Taste;

Όχι. Την δεύτερη χρονιά άλλαξε και η τριάδα παραμένει από τότε η ίδια. Δύο γυναίκες, η Ταμάρα Jumaily και η Στελλίνα Μαρκουλάκη και ένας άνδρας που είχε την ιδέα, ο Νίκος Μίχαλος είναι ο πυρήνας του Shop & Taste. Παράλληλα, κάθε χρόνο βρίσκονται μαζί μας επιτυχημένες bloggers, όπως η Μιρκέτα Βιδάλη, η Μαρία Παπαγεωργίου, η Γωγώ Φαρμάκη, η Βάλια Χατζηθεωδόρου, η Υπαπαντή Βασίλα και η Άννα Δεσποτοπούλου για να επικοινωνήσουν το SAT με τον δικό τους τρόπο.

– Τι σας έχει διδάξει όλη αυτή η εμπειρία;

Μας έχει μάθει τρία πράγματα. Πρώτον, ότι η ομάδα σε μία διοργάνωση ενός event είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα. Δεύτερον, ότι με καλή διάθεση από τους συμμετέχοντες μπορεί ένα «πάρτι» να μείνει αξέχαστο. Και τρίτον ότι υπάρχουν και καταστηματάρχες που πραγματικά έχουν όραμα και φιλοδοξίες για την περιοχή τους,και όχι μόνο.

 

– Ειδικά φέτος, τι να περιμένουμε;

Πολύ φαγητό, ωραία playlist με μουσική επιλεγμένη από καταξιωμένους Έλληνες djs της ηλεκτρονικής μουσικής,μεγάλες εκπτώσεις και μία Γλυφάδα καλοκαιρινή με θετική ενέργεια που περιμένει για 5η συνεχόμενη χρονιά να μας φιλοξενήσει.

– Υπάρχουν πλάνα για το μέλλον;

Πλέον μπορούμε και θέλουμε να επεκτείνουμε το Shop & Taste και σε άλλες περιοχές από φέτος. Mεγάλος στόχος να φτάσει στη Θεσσαλονίκη, μία πόλη που αγαπάμε πολύ. Επίσης την επόμενη χρονιά σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Γλυφάδας σχεδιάζουμε μια συναυλία, στα πρότυπα του εξωτερικού, για το κλείσιμο της ημέρας του Shop & Taste, σε κεντρικό σημείο της πόλης μας.