ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Vinge Project: Τα πιο παιχνιδιάρικα μαγιό που θα φορέσεις φέτος το καλοκαίρι

Τι σημαίνει για εσένα καλοκαίρι; Ήλιος, θάλασσα και μαγιό. Τίποτα άλλο δε χρειάζεσαι, αρκεί ένα μαγιό. Η επιλογή γίνεται με προσοχή. Καλή εφαρμογή στο σώμα αλλά και τη διάθεση. Το ελληνικό brand Vinge Project πληρεί και τις δύο προϋποθέσεις σου και με το παραπάνω.

Η Βίκυ Μακρή και ο Γιώργος Καλοκαίρης είναι οι δημιουργοί του και μοιράζονται μαζί μας την ιστορία του. Δύο νέοι άνθρωποι που τους αρέσει να πειραματίζονται με υλικά, τεχνικές και δυνατότητες, ενώ ταυτόχρονα ονειρεύονται πως μπορούν να συμβολίσουν όλες αυτές τις ιδέες με μία λέξη. Vinge, παρακαλώ.

Ο Γιώργος σπούδασε Graphic Design στη Vakalo School of Arts and Design, έχει συνεργαστεί με μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες στον τομέα του Design. Η αγάπη του για την τέχνη και τη δημιουργία τον συντροφεύουν σε κάθε του δραστηριότητα. Η Βίκυ σπούδασε Επιχειρηματικό Σχεδιασμό και Πληροφοριακά Συστήματα. Αρκετά νωρίς την τράβηξαν τα μέσα επικοινωνίας ραδιόφωνο – τύπος – internet. Παρακολουθεί όλες τις νέες τάσεις και επικοινωνεί μέσω της δημιουργίας..

Το όραμα των δύο αυτών ανθρώπων είναι η μετάδοση της δικής τους αισθητικής. Παιχνιδιάρικα σχέδια μας θυμίζουν την ανεμελιά της παιδικής μας ηλικίας με τρόπο που ενσωματώνει άψογα την άνεση και τη θηλυκότητα.

Το Vinge πριν γίνει Project. Πώς ξεκινάει η ιδέα;

Το ”Vinge” για εμάς είναι η δημιουργική μας ένωση. Πριν το ”Vinge” γίνει Project ήταν απλά μια σπινθηροβόλα ιδέα, πως κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε μαζί σε κάτι απόλυτα δημιουργικό που θα συνδύαζε όλες μας τις αγάπες την τέχνη, τις κατασκευές και την συνεχή εξέλιξη. Με όλα αυτά ως οδηγό ξεκινήσαμε τους πειραματισμούς με υλικά και τεχνικές και έτσι φτάσαμε στην πρώτη μας συλλογή το Σεπτέμβρη του 2014 με τα δικά μας χειροποίητα clutch bags.

 

Γιατί Vinge; Έχει κάποια σημειολογία το όνομα;

Το όνομα ”Vinge” προέρχεται από τα ονόματα μας Βίκυ και Γιώργος. Παίζαμε με τα γράμματα και μας βγήκε αυτή η λέξη που αρκετό καιρό αργότερα διαπιστώσαμε πως στα σουηδικά σημαίνει ”φτερό”. Όταν η λέξη φτερό εμφανίστηκε μπροστά μας ήταν σαν να είχαν όλα νόημα. Καταλάβαμε και οι δυο μας πως είχαμε πάρει το σωστό μονοπάτι. Η αίσθηση ελευθερίας, έκφρασης ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόμασταν την εποχή εκείνη.

Τι σας κάνει το 2016 να πάρετε την απόφαση να κυκλοφορήσετε και μαγιό;

Το 2016 ήταν μια εξαιρετικά κομβική χρονιά για εμάς, είχαμε πολλές ιδέες και η απήχηση στο κοινό μεγάλωνε. Μετά από πολλές συζητήσεις αποφασίσαμε να κάνουμε ένα άλμα στην ποιότητα των υλικών μας, των συνεργατών μας και των στόχων που θέλουμε να επιτύχουμε.

Ταυτόχρονα κάναμε relaunch με νέα καλοκαιρινή ταυτότητα και μια νέα εισαγωγή στην συλλογή μας, το γυναικείο μαγιό. Η ιδέα να ασχοληθούμε με το μαγιό προήλθε από τη δική μου προσωπική αγάπη στο ολόσωμο μαγιό το οποίο μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε πολλές επιλογές στην ελληνική αγορά. Έτσι κάναμε βουτιά στα βαθιά διότι η κατασκευή του μαγιό έχει αρκετές δυσκολίες, μας βγήκε όμως σε καλό διότι ο κόσμος αγάπησε αμέσως τα σχέδια μας.

Ποιο είναι το πρώτο pattern σε ύφασμα που σας τραβά την προσοχή; Επίσης τι υλικά χρησιμοποιείται;

Τα πρώτα υλικά που μας τράβηξαν την προσοχή και αποτέλεσαν τα βασικά στοιχεία της πρώτης μας συλλογής ήταν το μπροκάρ ύφασμα σε Vintage Floral αλλά και το suede δέρμα. Πλέον δουλεύουμε με αρκετά και διαφορετικά υλικά όπως καραβόπανο, υφαντά υφάσματα, λινάτσα και δέρμα. Για τις τσάντες μας χρησιμοποιούμε κατά 90% ελληνικές πρώτες ύλες τόσο σε υφάσματα όσο και σε αξεσουάρ. Καλό θα ήταν να αναφέρουμε πως στην Ελλάδα γίνονται σημαντικές και αξιόλογες προσπάθειες στην πρωτογενή παραγωγή υλικών.

 

Όσο για τα μαγιό μας χρησιμοποιούμε LYCRA άριστης ποιότητας και αντοχής με φίλτρο UPF 50+ για προστασία του δέρματος από τον ήλιο. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι η μεταξένια του υφή.

Υπάρχει νησί-προορισμός ή παραλία που να αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης;

Όποιος μας γνωρίζει ξέρει πως έχουμε μεγάλη αγάπη για την Σίφνο, την οποία επισκεπτόμαστε σίγουρα 2-3 φορές τον χρόνο. Ενώ όλο το νησί από μόνο του αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμάς, υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέρος που μας τροφοδοτεί με ενέργεια και εκκολαπτόμενες ιδέες, είναι η Χρυσοπηγή. Σε αυτό το πανέμορφο σημείο του νησιού βιώνουμε το ελληνικό καλοκαίρι στην πιο αγνή του μορφή.

Βikini ή ολόσωμο;

Από τις συλλογές μας φαίνεται πως έχουμε μια αδυναμία στο ολόσωμο μαγιό όμως πλέον έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και το bikini (το οποίο θα δούμε να συμπρωταγωνιστεί στην επόμενη συλλογή μας). Το ολόσωμο μαγιό είναι στην μόδα τα τελευταία χρόνια και είναι μια πολύ δυνατή τάση. Εμείς το αγαπάμε πολύ γιατί είναι πρόκληση να συνδυάσεις την σωστή εφαρμογή, την ανάδειξη της θηλυκότητας και την ταυτόχρονη άνεση.

 

Πώς προκύπτουν τα ονόματα που δίνετε σε κάθε μαγιό;

Η φετινή μας συλλογή έχει το όνομα ”LA FEMME DU SOLEIL” (η γυναίκα του ήλιου) εμπνεόμενοι από αυτό, τα ονόματα των μαγιό μας προέρχονται από γοργόνες και άλλα μυθικά πλάσματα που έχουν καταγραφεί στη λογοτεχνία και γενικότερα στις τέχνες.

Τι βλέπουμε στη φετινή συλλογή μαγιό;

Η συλλογή μας για Spring / Summer ’17 έχει πολύ χρώμα και αρκετά έντονα prints. Το ύφος της συλλογής ταυτίζεται με την νέα γυναίκα που βλέπει την ζωή με μια παιχνιδιάρικη ματιά. Τα σχέδια μας έχουν girly στοιχεία και ένα διακριτικό ρομαντισμό, δεν λείπει όμως και το casual boho που ταιριάζει απόλυτα με το καλοκαίρι.

Εκτός από μαγιό και τσάντες τι άλλο θα βρούμε στο Vinge Project;

Εκτός από τις τσάντες και τα μαγιό για πρώτη χρονιά φέτος εισάγουμε το Beachwear στην συλλογή μας με υπέροχα αέρινες φούστες-παρεό.

 

Πού μπορούμε να βρούμε την συλλογή σας;

Όλες μας οι δημιουργίες βρίσκονται στο eshop μας www.vingeproject.com αλλά και σε αρκετά επιλεγμένα καταστήματα ανά την Ελλάδα. Σε αυτό το σημείο νομίζω πως πρέπει να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την καταπληκτική ανταπόκριση που έχει δείξει στην ηλεκτρονική μας παρουσία στα social media και στο eshop μας. Αυτό από μόνο του ως δεδομένο μας λέει πως η αγορά έχει αλλάξει και πως το κοινό εκτιμά τις προσπάθειες μας και τη συνεχή μας εξέλιξη σε όλους τους τομείς.