ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Χριστίνα Μπόμπα μας μιλά για τη yoga

Η Χριστίνα Μπόμπα έχει επιλέξει τη yoga ως τον ιδανικό τρόπο προπόνησης για να διατηρεί τη φόρμα της.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε στα social media σου ότι ασχολείσαι ενεργά με τη yoga. Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις;

Η yoga ήρθε στη ζωή μου σε ένα μεταβατικό στάδιο, όταν αποφάσισα να κάνω σημαντικές αλλαγές:  όταν παραιτήθηκα από τη δουλειά μου για να ξεκινήσω τις δικές μου επιχειρηματικές ιδέες και μετακόμισα στη Δομινικανή Δημοκρατία για 3 μήνες. Το ότι ξεκίνησα yoga ήταν τυχαίο αλλά μοιραίο καθώς γνώρισα μία καταπληκτική instructor που άρχισε να με μυεί στη yoga και το διαλογισμό. Τότε ανακάλυψα ένα νέο είδος εμπειρίας, πιο εσωτερικό, μέσω της αυτοσυγκέντρωσης και της άσκησης. Αυτό που με συναρπάζει στη yoga είναι ότι σου δίνει πάντα κίνητρο να πιστέψεις στις δυνάμεις σου και να γίνεσαι καλύτερος. Είναι ένα είδος προπόνησης που σε μαθαίνει να ζεις και να ασκείσαι με αρμονία και να ανακαλύπτεις κάθε μέρα νέα όρια που, αν το πιστέψεις, μπορείς να τα ξεπεράσεις. Ήταν πολύ σημαντικό ότι εξαρχής είχα μαζί μου, έναν από τους καλύτερους δασκάλους, διαθέσιμο 24/7, το ανανεωμένο Nike+ Training App που περιλαμβάνει διαφορετικά προγράμματα yoga, για όλους τους τύπους άσκησης.

 

Θεωρείς ότι σε ενέπνευσε το νέο περιβάλλον για να ξεκινήσεις τη yoga;

Σίγουρα η καθημερινότητα μου ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτή που είχα στη χαοτική Αθήνα: Κάθε πρωί ξυπνούσα γεμάτη όρεξη, έπαιρνα τη γουρούνα μου, οδηγούσα σε ένα δρόμο γεμάτο φοίνικες δίπλα στην παραλία και κατέληγα στο χώρο που κάναμε yoga γεμάτη ενέργεια και εσωτερική ηρεμία. Τελειώνοντας την προπόνηση, είχα ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μου και μία αστείρευτη όρεξη να δημιουργήσω άλλες ιδέες και να αδράξω τη μέρα. Αυτό το συναίσθημα πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από κάθε προπόνηση με έκανε να αγαπήσω τη yoga να την κάνω μέρος της ζωής μου και να παρατηρώ τις επιδράσεις που είχε σε όλους τους υπόλοιπους τομείς αφού προσέγγιζα τα πάντα πιο συγκεντρωμένα, ήρεμα και χαρούμενα.

Συνεχίζεις και τώρα να προπονείσαι;

Εννοείται! Ωστόσο, ο τρόπος ζωής μου, δεν μου επιτρέπει πάντα να βρίσκω έναν instructor να με κατευθύνει στην προπόνηση μου. Κάνω λοιπόν μόνη μου sessions χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Nike+ Training Club, όπου και αν βρίσκομαι – σε Ελλάδα ή εξωτερικό –  κάνοντας την προπόνηση της επιλογής μου ανάλογα με το πρόγραμμα μου. Ανάλογα με τον χρόνο που έχω, επιλέγω συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία ξεκινάνε από τα 7 λεπτά και μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 45. Μέσα στην ημέρα σίγουρα θα βρω έστω και λίγα λεπτά για να κάνω την προπόνηση μου και να χαλαρώσω. Ένα από τα αγαπημένα μου, είναι το Reach and Recharge που είναι βασισμένο σε ασκήσεις ευλυγισίας αλλά και επαναφόρτισης.

 

Τι θεωρείς απαραίτητο για την καθημερινή προπόνηση σου;

Στη yoga είναι πολύ σημαντική η εξωτερική και εσωτερική ισορροπία. Χρειάζεται συγκέντρωση ώστε να μπορέσει το σώμα να ακολουθήσει την προπόνηση και να ανταποκριθεί στην έντονη άσκηση. Ένα ελαφρύ γεύμα πριν την προπόνηση για ενέργεια, ένας καλός εξοπλισμός που να υποστηρίζει το σώμα μου και ένας καλός δάσκαλος είναι τα απαραίτητα για την προπόνηση. Ο δικός μου αγαπημένος εξοπλισμός είναι τα κολάν, τα shorts, τα tops και τα μπουστάκια από τη νέα συλλογή Nike Chrome Blush σε παστέλ χρώματα που μου φτιάχνουν τη διάθεση. Όσο για τον πιο κατάλληλο «δάσκαλο», δεν είναι άλλος από το Nike+ Training App που είναι πάντα στη διάθεσή μου και μου έχει μάθει μερικές από τις πιο δύσκολες στάσεις της yoga, μέσα από τη συστηματική προπόνησή μου.

Βλέπεις διαφορά στο σώμα σου και στη διάθεσή σου με τη yoga;

Από τις πρώτες εβδομάδες είδα το σώμα μου να αλλάζει και μέρα με τη μέρα από τότε κατακτώ όλο και περισσότερες στάσεις αναπνέοντας πιο σωστά. Σημαντικό ρόλο παίζει το ότι είμαι πολύ συνεπής και πειθαρχημένη στις προπονήσεις μου. Το σώμα πρέπει να είναι διαρκώς σε εγρήγορση οπότε προσπαθώ να προπονούμαι με κάθε ευκαιρία.

Πάντα σου άρεσε ο αθλητισμός ή είναι μια νέα, καλή συνήθεια που έχεις αποκτήσει;

Από πάντοτε και προτού μπει στη ζωή μου η yoga, ο αθλητισμός αποτελούσε μέρος της καθημερινότητάς μου. Πιστεύω πως το να αθλείσαι συστηματικά σε κάνει πιο ευτυχισμένο και πως οι συνήθειες μας καθορίζουν σημαντικά το ποιοι τελικά είμαστε. Τα προηγούμενα χρόνια έκανα κολύμπι, έπαιζα beach volleyball, γυμναζόμουν, και επίσης για τους σκοπούς μιας φιλανθρωπικής ενέργειας, μετά από αρκετή προπόνηση, ποδηλάτησα το βόρειο μέρος της Ιταλίας κάνοντας 100km τη μέρα επί μία εβδομάδα.

 

Προσέχεις τη διατροφή σου;

Σε γενικά πλαίσια ναι αλλά χωρίς υπερβολές, με μια ισορροπία. Πιστεύω πολύ πως «είμαστε ότι τρώμε» και φροντίζω να κάνω γεύματα πλούσια σε θρεπτική αξία. Σίγουρα θα υποπέσω και σε “ατασθαλίες”, απλά την επόμενη ημέρα θα είμαι πιο προσεκτική.

Τι σου έχει προσφέρει η yoga στον τρόπο που βλέπεις τη ζωή;

Η ενασχόληση μου με τη yoga με βοήθησε να ανακαλύψω ότι μπορώ να καταφέρω περισσότερα. Ότι μπορώ να κάνω ό,τι σκεφτώ. Το να καταφέρνω μέσω της εξάσκησης να κάνω πράγματα με το σώμα μου που δεν τα φανταζόμουν, μου δείχνει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και πώς και οι πιο μεγάλοι στόχοι, επαγγελματικοί ή προσωπικοί, κατακτώνται με προσπάθεια κι επιμονή. Το να αυτοσυγκεντρώνομαι και να διαλογίζομαι καθημερινά μου δίνει τη δυνατότητα, σε ένα κόσμο γεμάτο περισπασμούς, τηλέφωνα και υποχρεώσεις, να μπορώ ανά πάσα στιγμή να συγκεντρωθώ στο τώρα και στη στιγμή αρκεί να το θελήσω. Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα, πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου και στις δυνάμεις μου και αυτό είναι κάτι στο οποίο με βοήθησε πολύ ο αθλητισμός και ο υγιεινός τρόπος ζωής.