STYLE

Τα κόλπα που θα σου χαρίσουν περισσότερη φωτογένεια

Τα social media και κατά συνέπεια οι φωτογραφίες έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, εικονικής και μη. Συμβαίνει συχνά ωστόσο σε κάποια φωτογραφία να μην απεικονιζόμαστε όπως θα θέλαμε ή απλά όπως είμαστε όχι γιατί δε φορέσαμε το σωστό ρούχο ή σωστό κραγιόν, αλλά γιατί δεν ξέραμε πώς ακριβώς να ποζάρουμε.

Υπάρχουν μερικά μικρά τεχνάσματα που μπορούν να σου προσφέρουν περισσότερη φωτογένεια στις φωτογραφίες ή απλά να σε βοηθήσουν να αναδείξεις περισσότερο εκείνη την πλευρά του εαυτού σου με την οποία νιώθεις εσύ καλύτερα. Τα εντοπίσαμε στις celebrities που τα εφαρμόζουν και σου τα παρουσιάζουμε.

1) Χρησιμοποίησε τη γλώσσα σου

Αν και ακούγεται πολύ περίεργο, είναι από τα καλύτερα κόλπα που μπορείς να κάνεις. Πιέζοντας τη γλώσσα σου στον ουρανίσκο ενώ (χαμο)γελάς, αποφεύγεις το τονισμένο προγούλι, καθώς επιμηκύνεται ο λαιμός και η γραμμή κάτω από το σαγόνι σου. Η Heidi Klum και η Renee Zellweger, πάντως, λατρεύουν να το κάνουν.

2) Τόνισε τις γωνίες του προσώπου σου

Και δεν εννοούμε μόνο με το σωστό make up. Κοιτώντας κατάματα το φακό, δεν προσδίδεις καμία σκίαση στο πρόσωπό σου, κάνοντάς το να δείχνει φαρδύτερο, μεγαλύτερο ή/και κακοφωτισμένο. Αντ’ αυτού, στάσου στο πλάι, γέρνοντας το πηγούνι σου ελάχιστα προς τα πάνω ή προς τα κάτω και εστίασε το βλέμμα σου σε οτιδήποτε που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το φυσικό όριο του οπτικού σου πεδίου.

3) Γύρισε τον κορμό σου και τοποθέτησε σωστά τα χέρια σου

Αυτό είναι το παλιό, αγαπημένο κόλπο για όσες και όσους περπατούν σε κόκκινα χαλιά. Γύρισε τον κορμό σου σε κλίση 45 μοιρών και τοποθέτησε το χέρι σου που βρίσκεται από την πλευρά του φακού επάνω στο γοφό σου. Έπειτα, βάλε το ένα πόδι λίγο πιο μπροστά από το άλλο και ρίξε το βάρος του σώματός σου στο πίσω πόδι. Στην επόμενη επίσημη εκδήλωση που θα παρακολουθήσεις στο εξωτερικό, πρόσεξε τις κυρίες που θα περάσουν από το κόκκινο χαλί. Όλες τους τοποθετούν το χέρι που “βλέπει” στην κάμερα επάνω στο γοφό τους. Κάτι ξέρουν.

4) Σταύρωσε τους αστραγάλους σου

Είπαμε ότι καλό είναι να αποφεύγεις να στέκεσαι face to face με το φακό αλλά αν πρέπει για τον οποιοδήποτε λόγο να το κάνεις, τότε φρόντισε να σταυρώσεις τα πόδια σου στο ύψος των αστραγάλων, καθώς αυτό θα κάνει τα πόδια σου να φαίνονται μακρύτερα και τους γοφούς σου πιο στενούς.

5) Δώσε το καλύτερο χαμόγελό σου

Last but not least, αφού μάλλον είναι και το πιο σημαντικό για μία όμορφη φωτογραφία. Το πρώτο και κύριο που χρειάζεται να ξέρεις για το ιδανικό χαμόγελο είναι να μην είναι σφιγμένο, γιατί θα τονίσει με άσχημο και αφύσικο τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Ένα χαμόγελο φυσικό, σαν αυτά που δίνεις στους γύρω σου όταν δεν σε βλέπει ο φακός, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Πάρε μερικά δευτερόλεπτα πριν ποζάρεις, σκέψου κάτι που σε κάνει να χαμογελάς και…αυτό είναι!