STYLING TIPS

Τα αντικείμενα που πρέπει να έχει στην ντουλάπα της κάθε petite γυναίκα

Τι κι αν το ύψος δεν είναι το δυνατό σου σημείο; Νομίζεις ότι αυτό είναι ικανό για να σε πάει πίσω στις στιλιστικές σου επιλογές και να περιορίσει το εύρος των items που μπορείς να δοκιμάσεις; Λάθος, αγαπητή μου μικροσκοπική φίλη. Σημασία έχει να εστιάσεις σε εκείνα τα ρούχα και αξεσουάρ που θα τονίσουν τα δυνατά σου σημεία και θα καμουφλάρουν έντεχνα την έλλειψη αυτών των λίγων εκατοστών στο ύψος σου.

Εξάλλου, τόσες και τόσες mini sized γυναίκες έχουν κάνει καριέρα παγκοσμίου βεληνεκούς και μάλιστα αρκετές από αυτές αποτελούν και το “αντικείμενο του πόθου” για πολλούς άντρες εκεί έξω, όπως πχ. η Eva Longoria.

Για να αποφεύγεις τις κακοτοπιές και να κάνεις την ιδιαιτερότητά σου πλεονέκτημα, δες μερικά από τα παρακάτω tips που θα σε βοηθήσουν να είσαι στιλάτη και εντυπωσιακή σε κάθε σου εμφάνιση.

1) Ψηλοτάκουνα με τα οποία να μπορείς να περπατήσεις

© Getty Images / Ideal Image

Είτε γόβες στιλέτο, είτε πλατφόρμες σημασία έχει να βρίσκεται στην ντουλάπα σου για κάθε εποχή εκείνο το ζευγάρι ψηλοτάκουνα, τόσο όσο χρειάζεται για να δίνουν άλλον αέρα στην εμφάνισή σου αλλά και να μπορείς να τα περπατήσεις με άνεση.

2) Τζιν παντελόνι καμπάνα

© Getty Images / Ideal Image

Και έχει επιστρέψει στα hot trends της εποχής και -εφόσον συνδυαστεί κατάλληλα- προσδίδει ύψος στο μάτι, αφού “μακραίνει” την εικόνα των ποδιών.

3) Παλτό που δεν είναι ούτε πολύ μακρύ ούτε και πολύ κοντό

© Getty Images / Ideal Image

Το λάθος που κάνουν συχνά οι γυναίκες μετρίου αναστήματος είναι ότι επιλέγουν παλτό που φτάνουν στο γόνατο, με αποτέλεσμα να μην τις κολακεύει καθόλου η τελική εικόνα αν δεν το φορέσουν με τακούνια. Προτίμησε ένα παλτό που θα αγγίζει το ύψος των γοφών έως και λίγο πιο κάτω ώστε να μη φαίνεται δυσανάλογο το τελικό αποτέλεσμα.

4) Μπλούζα με άνοιγμα V για όλες τις εποχές

© Getty Images / Ideal Image

Αν αναρωτιέσαι σε τι χρησιμεύει μία τέτοια μπλούζα, θα σου πω απλώς ότι μπορεί να κάνει “θαύματα” σε μία γυναίκα με μικρό κορμό, αφού δίνει το βάρος της προσοχής στο στήθος και το λαιμό και καθόλου στην περιοχή της περιφέρειας. Βρες το ιδανικό ύφασμα και σχέδιο που θα μπορείς να φορέσεις σε κάθε εποχή και απαλλάξου από τις δύσκολες στιγμές που δεν έχεις τι να φορέσεις.

5) Midi φόρεμα που ΔΕΝ δείχνει maxi επάνω σου

 

Είμαστε στην καρδιά της άνοιξης και τι καλύτερο από τα αέρινα φορέματα που μπορούν να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας; Διάλεξε ένα midi φόρεμα που θα απέχει περίπου 50 εκατοστά από τον αστράγαλό σου. Με sneakers για πιο casual εμφανίσεις είτε με πλατφόρμες για ένα απογευματινό cocktail, είσαι κομψή όπως και να έχει.