STYLE

Η θηλυκότητα μετρά την ώρα με λεπτοδείκτες

 

Τριγυρνώντας στο εργοστάσιο ωρολογοποιίας που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τον πανέμορφο καταρράκτη του Ρήνου, τον μεγαλύτερο φυσικό καταρράκτη της Ευρώπης και στολίδι της Ελβετικής γης, έπεσα πάνω σε μία παλαιότερη διαφήμιση της IWC. “Almost as complicated as a woman. Except it’s on time”. Ένα χιούμορ το οποίο συναντούσες συχνά παλιότερα στις διαφημίσεις του brand. Βλέπεις, η κατεύθυνση έλεγε ‘ρολόγια για άνδρες’. Μεγάλη διάμετρος στο καντράν, ρολόγια σχετιζόμενα με πιλότους, ιστιοπλόους, καταδύτες, σχεδιασμός για ανδρικούς καρπούς. Μόνο που είναι ακριβώς αυτά τα ρολόγια που έκαναν τις γυναίκες να αγαπήσουν την IWC Schaffhausen και να θέλουν να μπουν σε αυτόν τον κόσμο που επέτρεπε την είσοδο μόνο στους άνδρες.

Η IWC Schaffhausen έχει ιστορία στην κατασκευή γυναικείων ρολογιών, ό,τι κι αν έλεγαν οι διαφημίσεις και οι ταμπέλες. Από τα Boxed Steel watches του 1944 στα πρώτα Da Vinci και την σειρά Protofino που λατρεύτηκε από το γυναικείο κοινό, η IWC δημιουργούσε πάντα ρολόγια και για γυναίκες, κρατώντας σε περίοπτη θέση τις δημιουργίες για άνδρες. Φέτος, κάνει μια μικρή ανατροπή, στην νέα κολεξιόν Da Vinci 2017, δημιουργώντας το Da Vinci Automatic 36 και το Da Vinci Automatic Moon Phase 36 ειδικά για γυναίκες, τη στιγμή που το νέο Da Vinci Automatic είναι ένα unisex μοντέλο. Αν και αν κρίνουμε από τις έως τώρα συνήθειες των γυναικών, θα αγαπήσουν εξίσου και τους νέους χρονογράφους.

 

Αλλά ας αφήσουμε την νέα συλλογή στην άκρη για λίγο. Για να επικεντρωθούμε σε αυτό που πραγματικά με συναρπάζει στη σχέση που έχει μία γυναίκα με το ρολόι που φορά στον καρπό της.

Όσο αρρενωπό και να μοιάζει ένα ρολόι με μεγάλη διάμετρο στο καντράν, όσο επιβλητικοί κι αν είναι οι αραβικοί ή οι ρωμαϊκοί αριθμοί, όση τεστοστερόνη κι αν βγάζει η αέναη κίνηση ενός χρονογράφου, το ρολόι για εμένα στον σχεδιασμό του και στην υπέροχη αρμονία του μηχανισμού του βγάζει μια θηλυκότητα. Μία κομψότητα που χαρακτηρίζει μία δυναμική γυναίκα που ξέρει καλύτερα από τον καθέναν τι ρολόι θέλει να φορά στον καρπό της. Μία γυναίκα που έχει κερδίσει το να φορά στο χέρι της ένα ρολόι με μεγάλη διάμετρο, ένα ρολόι δανεισμένο από τον κόσμο των ανδρών.

Αν βρεθείς ποτέ σε ένα εργαστήρι ωρολογοποιίας και δεις όλη την λεπτομέρεια η οποία μπαίνει στην κατασκευή του ρολογιού. Αν προσέξεις τα εκατοντάδες στοιχεία που συνθέτουν ένα ρολόι και επικεντρωθείς στον σχεδιασμό τους, την φινέτσα τους και τα λεπτά χαρακτηριστικά τους, θα σκεφθείς ότι αυτός ο τόσο οργανωμένα όμορφος κόσμος έχει πλαστεί ιδανικά για έναν γυναικείο καρπό.

 

Κι εκεί βρίσκεται νομίζω ακριβώς η χρυσή τομή που έχει βρει η IWC Schaffhausen για τις γυναίκες. Γιατί δημιουργεί ρολόγια τα οποία ναι μεν έχουν τα θηλυκά και λεπτά στοιχεία που επιζητά το γυναικείο στιλ αλλά ταυτόχρονα έχουν τις γραμμές, τα μεγέθη και την αρρενωπότητα στον σχεδιασμό που τα κάνει να ταιριάζουν σε μία γυναίκα που θέλει να συνδυάζει την θηλυκότητα με την δυναμικότητα, το στιλ με την ασύγκριτη υπεροχή της IWC στην πολυπλοκότητα των μηχανισμών. Αυτή τη χρυσή τομή είδα και στην νέα συλλογή Da Vinci, στην επίσημη παρουσίασή της στην SIHH της Γενεύης τον Ιανουάριο.

Και την είδα όχι απλά στις προθήκες, τις παρουσιάσεις και τα ειδικά δωμάτια στα οποία η συλλογή παρουσιαζόταν στους πελάτες. Αλλά και στα χέρια μερικών από τις πλέον εντυπωσιακές και στιλάτες γυναίκες του πλανήτη. Από τα super models Adriana Lima και Karolina Kurkova στην Olga Kurylenko και την Rosamund Pike, την Vanessa Redgrave και την Isabelle Huppert. Διαφορετικές γενιές, διαφορετικό στιλ, ένα συνδετικό στοιχείο. Η φινέτσα των IWC.

 

Θηλυκότητα σε κάθε έκφανση και εκδοχή όχι μόνο από τα supermodels και τις ηθοποιούς που συναντήσαμε στο Gala αλλά προσαρμοσμένη στο στιλ και στην καθημερινότητα μιας γοητευτικής γυναίκας. Το account iwcstylejournal θα σου δείξει πώς και η νέα συλλογή Da Vinci μπορεί να ταιριάξει άψογα και στο δικό σου στιλ. Ακολούθησέ το.

 

Με την σειρά να αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές της Άνοιξης και τους εγχώριους λάτρεις και επαγγελματίες της ωρολογοποιίας να είναι ήδη ενθουσιασμένοι με την πρώτη γεύση. Η συλλογή Da Vinci είναι ούτως ή άλλως ιστορική και σημαντική για το ίδιο το brand για διάφορους λόγους. Αυτό που έχει σημασία για τον καταναλωτή είναι ότι οι νέες δημιουργίες κρατούν τα υπέροχα αισθητικά στοιχεία της παλαιότερης σειράς Da Vinci, προσθέτοντας σε αυτά νέους μηχανισμούς αλλά και αισθητικά στοιχεία που κάνουν τα ρολόγια ακόμα πιο λειτουργικά, ακόμα πιο όμορφα.

 

Είπαμε και παραπάνω ότι η σειρά των Automatic σε διάμετρο 36 χιλιοστών, είτε στην ονειρική Moon Phase εκδοχή είτε όχι, είναι πλασμένη για γυναίκες. Κομψά, με γραμμές και αρμονία που αναδεικνύει όλα εκείνα τα στοιχεία που ο Leonardo Da Vinci έφερε στον κόσμο των τεχνών. Αλλά και με στοιχεία που κρατούν τον χαρακτήρα του brand αναλλοίωτο. Ανεβαίνοντας σε διάμετρο πάμε στα 40 χιλιοστά έχουμε την unisex σειρά Automatic σε μαύρο δέρμα από αλιγάτορα της εταιρείας Santoni ή ασημένια μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι.

Αλλά και δύο πραγματικά στολίδια της ωρολογοποιίας, δύο χρονογράφους με ξεχωριστό αποτύπωμα. Τον Tourbillon Retrogade Chronograph σε κόκκινο χρυσό 18 καρατίων και τον Perpetual Calendar Chronograph για τους λάτρεις των complex μηχανισμών, πάλι σε κόκκινο χρυσό 18 καρατίων. Τα 44 και 43 χιλιοστά της διαμέτρου αντίστοιχα, μπορεί να μοιάζουν πολλά αλλά και τα δύο αυτά ρολόγια, ακριβώς χάρη στην ύπαρξη του κόκκινου χρυσού, ταιριάζουν υπέροχα σε ένα όμορφο γυναικείο χέρι.

 

Ο Leonardo Da Vinci πέρασε τη ζωή του προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά της ζωής. Δίνοντας σχήμα και νόημα σε αντικείμενα και έννοιες που υπήρχαν γύρω μας, ανακαλύπτοντας πτυχές και γεωμετρίες σε κάθε μορφή της καθημερινότητάς του. Το δημιούργημά του, το “Λουλούδι της Ζωής”, ένα πραγματικό έργο τέχνης, ύμνος στην συμμετρία και την αρτιότητα, κοσμεί όχι τυχαία το πίσω μέρος του Da Vinci Automatic Moon Phase 36.

 

Είναι ακριβώς αυτές οι γραμμές, η συμμετρία και η αρμονία των σχεδίων του Da Vinci που χαρακτηρίζουν την νέα σειρά ρολογιών της IWC Schaffhausen. Είναι η συμμετρία και η αρμονία της ζωής που έρχεται να ντύσει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο το χέρι μίας γυναίκας.

Ανακάλυψε κι εσύ την νέα σειρά Da Vinci από την IWC Schaffhausen και ονειρέψου το επόμενο ρολόι που θα αναδείξει το στιλ και την προσωπικότητά σου.