TRENDS

Oι στιλιστικές στιγμές που όρισαν το 2016

Η λέξη 'trend' πρεσβεύει μία αρχή και ένα τέλος, ωστόσο οι γυναίκες της μόδας ξέρουν καλύτερα από το να πουν 'αντίο'. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα looks -από το τζιν μέχρι εκπληκτικά στιλιστικά κόλπα- επαναλαμβάνονται. Ακόμα κι έτσι, είναι καλό να ξέρεις από που προέρχονται. Για παράδειγμα, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πως η Twiggy και η Eddie Sedgwick έκαναν διάσημο τον συνδυασμό mini φόρεμα και καλσόν στα 60s ή πως το 'tattoo' chocker ήταν διάσημο στα 90s.

Η φετινή χρονιά γέννησε διάφορα trends. Μερικές από τις στιλιστικές κινήσεις παρακάτω είναι μοντέρνες εκδοχές παλιότερων trends, αλλά τα περισσότερα από αυτά τα θυμόμαστε ως τα trends αυτής της χρονιάς. Δες παρακάτω τις πιο σημαντικές στιλιστικές κινήσεις που όρισαν το 2016.

Chockers

A photo posted by Bella Hadid (@bellahadid) on

 

Είτε φαρδιά, είτε βελούδινα, είτε με διακοσμητικά, είτε απλά δεμένα φιόγκος γύρω απ’ τον λαιμό.

Χοντρό τακούνι

Hot socks

A photo posted by Natalie Lim Suarez (@natalieoffduty) on

 

Από τα δίχρωμα της Chanel, μέχρι στιλ πλατφόρμα με περισσότερο ύψος, όλα τα τακούνια δέχθηκαν make-over κρατώντας τα πόδια μας κοντά στο έδαφος.

Statement σκουλαρίκια

Luna and I going over a few house rules #manners #naughtyluna

A photo posted by Rebecca de Ravenel (@rderavenel) on

 

Μετά τα διακριτικά κοσμήματα του 2015, το 2016 ήρθαν τα μεγάλα, εκκεντρικά σκουλαρίκια ‘πολυέλαιος’ και κοσμήματα με pom-pom.

Off-the-shoulder

Twirlin' away in @faithfullthebrand | shot by @grantlegan #faithfulltravels

A photo posted by JULIE SARIÑANA (@sincerelyjules) on

 

Eίτε ήταν ο ένας ώμος, είτε και οι δύο, οι γυναίκες χρησιμοποίησαν αυτήν την διακριτική κίνηση για να δώσουν αυτόματα sex appeal σε looks πρωϊνά ή βραδινά.

Τζιν πανδαισία

 

Δίχρωμα patches, ασύμμετρα κοψίματα και πολλά σκισίματα υπήρξαν σε αφθονία φέτος. Η χρονιά που λάτρεψε όποια γυναίκα είχε βαρεθεί το στενό τζιν.

Μονογράμματα και κεντήματα

Hey LA

A photo posted by Karlie Kloss (@karliekloss) on

 

Είτε patches σε τζιν jackets, είτε κέντημα σε ένα bomber jacker, δεν υπήρξε καλύτερος τρόπος από το να κάνεις τα ρούχα σου εντελώς προσωπικά φέτος. Με αυτό κατά νου, τα όμορφο πορτοφόλια με μονόγραμμα και κρεμαστά, είναι μια κομψή και προσεγμένη εναλλακτική.

Σαλοπέτες

TOMORROW • @secondskinoveralls

A photo posted by by Danielle (@weworewhat) on

 

Την φετινή χρονιά οι γυναίκες στράφηκαν προς την ολόσωμη φόρμα και συγκεκριμένα την τζιν σαλοπέτα, αφού δίνει την καλύτερη δομή. Μπορείς να βρεις σε όλες τις σιλουέτες, από στιλ καμπάνα μέχρι φορέματα.

To slip dress

Playing tourist in firenze while my dress is flying on fleek http://liketk.it/2oy3Y

A photo posted by Nina Schwichtenberg (@fashiioncarpet) on

 

Το αέρινο αυτό κομμάτι εμφανίστηκε σε όλες τις πιθανές μορφές -κοντό, μακρύ, με δαντέλα, με βολάν, βελούδινο- και εμείς το συνδυάσαμε με αθλητικά παπούτσια ή πλατφόρμες.

Εμφανίστηκε μεγαλύτερη ποικιλία σε νούμερα

 

Αργά αλλά σταθερά, η ποικιλομορφία στην μόδα έφτασε. Γυναίκες όπως η Ashley Graham βγάζουν collections που κολακεύουν όλους τους τύπους σώματος, με καμπύλες ή όχι. Αυτές οι σειρές καλούν τις γυναίκες να αγαπήσουν τα μοναδικά σώματά τους και να δοκιμάσουν σιλουέτες που δεν πίστευαν ποτέ πως θα φορούσαν.

H χρονιά της Gucci

To the left, to the left @sylviag_

A photo posted by nicolette mason (@nicolettemason) on

 

Αμέτρητες celebrities έγιναν μούσες του Alessandro Michele της Gucci. Ο σχεδιαστής έντυσε πολλές ηθοποιούς και τραγουδίστριες για το κόκκινο χαλί, αλλά bloggers και λάτρεις της μόδας επένδυσαν σε καθημερινά κομμάτια, όπως αθλητικά παπούτσια με κεντήματα ή την χαρακτηριστική τσάντα Dionysus. Η φετινή χρονιά έδειξε πως ο οίκος είναι ένα brand που όλο και μεγαλώνει.