ΜΟΔΑ

Το styling tip του φετινού καλοκαιριού είναι το “less is more”

Το καλοκαίρι είναι ίσως η εποχή που μπορείς να αφεθείς ελεύθερη. Σε προκαλεί η αύρα που έχει η ατμόσφαιρα να αισθάνεσαι πιο χαλαρή, να νιώθεις πιο άνετα με τον εαυτό σου κι όλα αυτά μεταφράζονται χωρίς καν να το καταλάβεις στην καθημερινότητά σου, στον τρόπο που ντύνεσαι, στον τρόπο που φτιάχνεις τα μαλλιά σου, στο μακιγιάζ σου. Ουσιαστικά, το «less is more» είναι το moto που εκφράζει τη φάση στην οποία βρίσκεσαι κάθε καλοκαίρι.

Ίσως να το έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι το καλοκαίρι νιώθεις πιο καλά με τον εαυτό σου και σε αυτό συνωμοτούν κάπως μαγικά όλα γύρω σου. Ο ήλιος που καίει την επιδερμίδα σου και της χαρίζει αυτό το χρυσό χρώμα, η θάλασσα που κάνει τα μαλλιά σου κυματιστά, η μυρωδιά που σου μένει από το αντηλιακό, τα λουλούδια που έχεις στην αυλή σου. Όλα αυτά συμμετέχουν αυτόματα και χωρίς την επίσημη συγκατάθεσή σου απαραίτητα στην γοητευτική σου αύρα που σε μεταμορφώνει τις καλοκαιρινές μέρες.

 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βέργης

Όλο αυτό το αισθάνεσαι κι εσύ. Ακόμα κι αν βρίσκεσαι στην πόλη και η τρέλα της δουλειάς σε παρασύρει, όταν βραδιάζει και οι ρυθμοί πέφτουν, η ανάλαφρη αίσθηση της εποχής επανέρχεται αυτόματα, χωρίς καν να την αναζητήσεις. Όταν όμως, ξεφεύγεις από τον θόρυβο που σου άφησε ο χειμώνας και πας στο νησί ή όταν απλά δραπετεύεις το απόγευμα από τις υποχρεώσεις της δουλειάς και ξεχνιέσαι μόνη σου ή με παρέα στην πόλη, δεν έχεις πολλά ανάγκη.

Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι, να μην το συνειδητοποιείς, αλλά θυμήσου την πιο πρόσφατη ανέμελη καλοκαιρινή σου στιγμή ή μία από το περσινό σου καλοκαίρι. Ήσουν με καλή παρέα, ήσουν ο εαυτός σου, έκανες κι έλεγες αυτό που ήθελες και φορούσες το μαγιό σου με ένα μαντήλι τυλιγμένο γύρω σου. Αν δεν είναι ακριβώς έτσι η θύμησή σου, είναι σίγουρα μία παραλλαγή της. Μόνο η αλμύρα που όσο κι αν την ξεβγάζεις στο ντους έχει αφήσει τα αποτυπώματά της στο σώμα σου αλλά και η ηλιοκαμένη επιδερμίδα σου είναι όσα χρειάζεσαι για να γοητεύσεις το καλοκαίρι.

Άσε τα πολλά φτιασίδια -που δεν τα περιφρονούμε σε καμία περίπτωση- για τις φορές που πραγματικά θα σου φανούν πιο χρήσιμα. Ένα λευκό φόρεμα, μία αέρινη φούστα κι ένα top μαζί με τα σανδάλια σου είναι αρκετά για να έχεις το πιο αέρινο outfit που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Δεν χρειάζεται πάντα να επιμένεις με στιλιστικές πινελιές και αξεσουάρ για να εντυπωσιάσεις.

Άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά, φρόντισε την επιδερμίδα σου να μείνει απαλή και να μην χάσει την ηλιοκαμένη της όψη και πιες μία δροσερή μπύρα με την παρέα σου. Μην κουβαλάς μαζί σου έγνοιες και μεγάλες τσάντες. Η καλή διάθεση, το καπέλο σου γιατί ο ήλιος καίει ως αργά το απόγευμα στην Ελλάδα και η ψάθινη τσάντα σου που θυμίζει παντού και πάντα παραλία, αυτό το καλοκαίρι θα γίνουν ένα με το στιλ σου.

 

Αλλά και στο νησί να μην βρίσκεσαι, μετέφερε όλο το σκηνικό στην πόλη, σε ένα στέκι στο κέντρο της Αθήνας, σε μία αυλή ή δίπλα στη θάλασσα. Όπου κι αν είσαι, φόρα μόνο τα απαραίτητα και πάρε μία Fix Άνευ για σένα και την παρέα σου. Η συντροφιά, η καλή διάθεση και η δροσιά της Fix Άνευ αρκούν για να περάσεις τέλεια. Για τα αξέχαστα καλοκαιρινά βράδια, αυτό που χρειάζεται είναι να νιώθεις άνετα με αυτά που φοράς. Φυσικά και χρειάζεται να κάνεις τους συνδυασμούς σου, να φορέσεις τα καινούρια σου ρούχα, τα prints και τις ρίγες σου αλλά στην πιο minimal εκδοχή τους. Γιατί πότε το minimal δεν είναι outdated, ενώ το simple & chic είναι το πιο διαχρονικό trend.