TIPS

4 κόλπα για να ανοίξεις τα παπούτσια που σε χτυπάνε

Τίποτα δεν είναι πιο εκνευριστικό από τα παπούτσια που σε χτυπάνε στα δάχτυλα ή στη φτέρνα, αφενός γιατί πονάει και αφετέρου γιατί δεν σε αφήνει να απολαύσεις τη βόλτα σου. Και τι να κάνεις; Να σταματήσεις να φοράς τα καινούρια σου παπούτσια; Ε, όχι!

Υπάρχουν μερικά απλά κόλπα που μπορούν να τεντώσουν το παπούτσι και να το χαλαρώσουν ώστε να μην σε ενοχλεί. Ποια είναι αυτά; Έχουμε και λέμε.

1. Κάνε ένα κουράγιο

Μπορείς να υποστείς τον πόνο για λίγες μέρες καθώς αργά ή γρήγορα θα ανοίξει από μόνο του το δέρμα (σατανικό, το ξέρω!)

2. Βάλε χοντρές κάλτσες

Μπορείς να φορέσεις τα παπούτσια στο σπίτι με χοντρές κάλτσες και να ζεστάνεις με το πιστολάκι τα σημεία που σε χτυπάνε ώστε να μαλακώσει το δέρμα. Πρέπει μόνο να προσέχεις για να μην κάψεις το δέρμα.

3. Κατάψυξη εσύ superstar

Γέμισε ένα σακουλάκι με νερό και τοποθέτησέ το μες στο παπούτσι, το οποίο (αφού τυλίξεις με πλαστική σακούλα) θα το βάλεις για ένα βράδυ στην κατάψυξη. Όσο το νερό θα γίνεται πάγος θα τεντώνει το ύφασμα/ δέρμα του παπουτσιού και σε λίγες ώρες θα δεις τη διαφορά!

4. Η μαγική πατάτα

Διάλεξε μια πατάτα που ταιριάζει ιδανικά στο παπούτσι σου (απόφυγε να τη βάλεις σε υφασμάτινα παπούτσια), καθάρισέ την και τοποθέτησέ την στο εσωτερικό. Η υγρασία που έχει το λαχανικό στην επιφάνειά του θα μαλακώσει τις ίνες του παπουτσιού ενώ παράλληλα απομακρύνει τις ενοχλητικές μυρωδιές.