STYLING TIPS

Η βαλίτσα του τριημέρου: Τι θα πάρεις μαζί σου;

Το κεφάλαιο βαλίτσα είναι ένα task που όλες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αρκετά συχνά αλλά σπάνια -έως ποτέ- τα καταφέρνουμε. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα τριήμερο τα πράγματα δυσκολεύουν αφού μπροστά στον ανοιχτό σάκο ή την μικρή βαλίτσα (εκεί μέσα πρέπει να τα χωρέσεις όλα!) τα ερωτηματικά γίνονται περισσότερα. Κι αν χρειαστώ κι αυτό; Αν κάνει κρύο; Αν κάνει πολύ ζέστη; Αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις περνούν από το μυαλό σου σε κλάσματα δευτερολέπτου και έτσι πάντα καταλήγεις να παίρνεις πολλά περισσότερα ρούχα και παπούτσια απ' ότι πραγματικά χρειάζεσαι.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις κάνει νωρίτερα τους συνδυασμούς και να καταφέρεις να ταιριάζουν τα περισσότερα ρούχα σου με 2, άντε 3 ζευγάρια παπούτσια. Να σου θυμίσω πόσο χώρο πιάνουν στη βαλίτσα και πόσο πιο βαριά είναι από ένα t-shirt παραπάνω;

Ανάλογα με το στιλ σου λοιπόν και φυσικά τον προορισμό, πρέπει να διαλέξεις τα σωστά παπούτσια που θα μπορούν να ολοκληρώσουν περισσότερα από ένα outfits, θα φοριούνται το πρωί αλλά κατά προτίμηση θα μπορείς να τα βάλεις και το βράδυ.

Γι’ αυτό πάμε να δούμε τι παπούτσια να πάρεις αυτή την εποχή μαζί σου που να ταιριάζουν στο στιλ αλλά να είναι κατάλληλη και για τον προορισμό σου.

Boho girl

 

Αν είσαι από τα κορίτσια που θέλουν να είναι στιλάτα και να αποπνέουν έναν cool χαρακτήρα με bohemian διάθεση, τότε στο ανοιξιάτικο τριήμερο πρέπει να πάρεις μαζί σου ένα floral φόρεμα καθώς και ένα cropped τζιν για να μπορείς να το συνδυάσεις τόσο με το t-shirt και ένα boho πανωφόρι για το πρωί αλλά και με μία πουκαμίσα για το βράδυ. Τα παπούτσια που πρέπει να έχεις μαζί σου είναι σίγουρα ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες (προτίμησε ένα ουδέτερο χρώμα σε μεταλλική απόχρωση) αλλά και σανδάλια.

Εσπαντρίγιες γκρι & πολύχρωμα πέδιλα

Μία ακόμα πρόταση για τα bohemian girls που θέλουν ύψος στα σανδάλια τους, ένα ζευγάρι πλατφόρμες είναι η ιδανική εναλλακτική.

Boho πλατφόρμες σε μπεζ αποχρώσεις

Αν όμως δεν είσαι έτοιμη ακόμα να δείξεις το πεντικιούρ σου ή ο προορισμός δεν είναι νησί, η εναλλακτική είναι να πάρεις μαζί σου ένα ζευγάρι super stylish slippers με έντονες boho πινελιές, όπως αυτό με τις φούντες από τη νέα συλλογή του Tsakiris-Mallas.

 

Classic lady

 

Για τα κορίτσια που μένουν πιστά στις κλασσικές αξίες τα πράγματα είναι πιο απλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι και στιλάτα. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία τότε καλό είναι να έχεις μαζί σου ένα ζευγάρι άνετα sneakers σε μία ουδέτερη απόχρωση για να μπορείς να τα φορέσεις με το casual-denim outfit για τις πρωινές σου βόλτες αλλά να είναι και άψογο με το cropped floral παντελόνι σου για τη βραδινή σου έξοδο.

Μπεζ sneakers

Αν η εξόρμηση γίνει σε νησί, η δεύτερη επιλογή σου πρέπει να είναι ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες ενώ αν είναι οπουδήποτε αλλού μπορείς να πάρεις μαζί σου ένα ζευγάρι καστόρινα, ψηλοτάκουνα booties για να είσαι κομψή με το βραδινό σου outfit, όπως αυτό το bronze, καστόρινο Tsakiris-Mallas.

Bronze καστόρινα μποτάκια & μπλε εσπαντρίγιες

Rock girl

 

Σε αυτήν την περίπτωση η βαλίτσα θα γεμίσει με τζιν και t-shirts και πολύ καλά θα κάνει. Φυσικά το πανωφόρι για το πρωί και το βράδυ θα είναι ένα leather jacket κι εναλλακτικά -αν το μέρος που θα πας είναι κοντά στη θάλασσα κι έχει ζεστά πρωινά-  ένα denim jacket. Οπότε ένα ζευγάρ sneakers σε έντονο χρώμα θα σου φανούν ιδαιίτερα χρήσιμα τόσο στο ταξίδι όσο και σε όλα τα πρωινά και απογευματινά σου outfits, αφού πλέον το sportive look μπορεί να σε πάει παντού με στιλ.

Κόκκινα sneakers

Ωστόσο, δεν μπορείς να κυκλοφορείς όλη μέρα με τα αθλητικά, όσο άνετα κι αν είναι. Εξάλλου ένα ζευγάρι booties με rock ύφος με χαμηλό τακούνι είναι εξίσου ευκολοφόρετα και θα αναδείξουν το maxi φόρεμα που θα φορέσεις με το leather jacket σου αλλά χωρίς αμφιβολία θα ταιριάξουν με το τζιν σου.

Καμηλό, δερμάτινα μποτάκια

Trendy girl

 

Εδώ δεν είμαι σίγουρη πόσο εύκολο είναι να σε πείσω για να πάριες μαζί μόνο 2 ζευγάρια παπούτσια. Είσαι το κορίτσι που ξέρει καλά πώς να υιοθετεί τα trends και είναι πλέον καθημερινότητά του. Είμαι σίγουρη, λοιπόν, ότι το άνετο ζευγάρι που πρέπει να έχεις για το ταξίδι αλλά και για όποιο περίπατο κάνεις σε βουνό ή σε θάλασσα τα sneakers που θα έχουν pom-poms και θα τα φοράς με ένα φαρδύ, cropped παντελόνι και ένα παιχνιδιάρικο φούτερ. Φυσικά δεν μπορείς να μην πάρεις μαζί σου τα trendy slip-ons που αγόρασες πρόσφατα και μπορούν να κάνουν λίγο πιο στιλάτο το shirt dress.

Λευκά, δερμάτινα sneakers & μπλε slip-on shoes

Κι επειδή μπορώ να σε καταλάβω αν θες να πάρεις μαζί σου και το παστέλ κοστούμι που επιτέλους απέκτησες, τότε θα σου πρότεινα να έχεις μαζί σου το ένα ζευγάρι από τα slippers που έχουν κατακτήσεις τις καρδιές των απανταχού fashion girls, όπως αυτά τα καστόρινα σε ταμπά απόχρωση.

Ταμπά slippers

Αν δεν πάρεις όμως μαζί σου το κοστούμι, σίγουρα θα το αντικαταστήσεις με ένα μακρύ shirt dress που θα ολοκληρώσεις με ένα μεγάλο, εντυπωσιακό φουλάρι. Εδώ, λοιπόν, καλό είναι να έχεις μαζί σου κι ένα ζευγάρι κλειστές ή ανοιχτές εσπαντρίγιες (ανάλογα τον καιρό και το μέρος.

Ροζ flatforms & bronze, δερμάτινες εσπαντρίγιες

Κάνε λοιπόν τους συνδυασμούς σου και αυτή τη φορά καλό είναι να μην προσπαθήσεις να χωρέσεις τη μισή σου ντουλάπα στη βαλίτσα για το τριήμερο. Ένα τζιν παντελόνι, ένα ανοιξιάτικο bomber, ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες και ένα μεγάλο μαντήλι που φοριέται ποικιλοτρόπως είναι όσα δεν πρέπει να ξεχάσεις. Τα υπόλοιπα τα αφήνω επάνω σου.