STREET STYLE

Αυτό είναι κι επίσημα το αρχαιότερο χρώμα στον κόσμο

Δεν μπορεί να μην θυμάσαι το millennial pink, εκείνο το ροζ που είχε γεμίσει το street style, τις βιτρίνες και την ντουλάπα σου. Ακόμα κι αν ήσουν από εκείνες που το μισούσαν δεν μπορεί να μην υπέκυψες έστω και μια φορά στη γοητεία του. Αν και  σαν χρώμα είναι συνδεδεμένο με την κοριτσίστικη φύση σου (ίσως οι μνήμες από την παιδική ηλικία σε έχουν στοιχειώσει και δεν σου αρέσει πολύ το ροζ), πλέον είναι ένα χρώμα που ανάλογα το ύφασμα, τους συνδυασμούς και το ύφος που θα το διαλέξεις στο outfit σου, αλλάζει αίσθηση και μπορεί να συμμορφωθεί με κάθε σου στιλιστική απαίτηση. Επομένως, δεν μπορεί να μην έχεις λατρέψει το millennial pink, το οποίο να σε ενημερώσω είναι το αρχαιότερο χρώμα στον κόσμο.

Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, το ροζ είναι 500 εκατομμύρια χρόνια παλαιότερο από από τις χρωστικές που παράγονται από αρχαίους ωκεάνιους οργανισμούς που μέχρι σήμερα θεωρούνταν οι αρχαιότερες.

Η ανακάλυψη έγινε από την Dr Nur Gueneli στα πλαίσια των διδακτορικών σπουδών της, η οποία απεφάνθη ότι τελικά το ροζ είναι τα πιο αρχαίο χρώμα απ’ όλα. Πρόκειται για μία έρευνα που έγινε στην έρημο Σαχάρα, στη Δυτική Αφρική, όπου και ανακαλύφθηκαν ροζ χρωστικές ουσίες σε γεωλογικά στοιχεία. Για να καταλήξουν σε αυτό το αποτέλεσμα, οι επιστήμονες, συνέθλιψαν βράχους, προκειμένου να αναλύσουν τα μόρια των αρχαίων οργανισμών εντός τους. Έτσι, το φωτεινό ροζ, κατέληξε η Dr Gueneli, είναι το μοριακό απολίθωμα της χλωροφύλλης που παρήγαγαν αρχαίοι φωτοσυνθετικοί οργανισμοί, οι οποίοι κατοικούσαν σε ωκεανό που έχει πλέον εξαφανιστεί.

Το λαμπερό ροζ λοιπόν, το αρχαιότερο των χρωμάτων είναι αυτό εσύ αποκαλείς πια millennial pink (βέβαια δεν έχουμε εικόνα από την αρχαιότερη εκδοχή του ροζ για να κάνουμε σωστή σύγκριση) και δίνει στο street style σου μία ρομαντική, κομψή και λαμπερή πινελιά. Φυσικά οι αποχρώσεις του πια είναι πολλές, από παστέλ μέχρι neon, αλλά ακόμα κι αν δεν είναι επίσημα το χρώμα της χρονιάς, είναι το αρχαιότερο και έχει την ίδια δυναμική στο στιλ σου. Απόδειξη, τα looks που θα δεις ευθύς αμέσως.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/hoskelsa