KENDALL JENNER

Η Kendall Jenner και οι Dsquared2 προκαλούν τους φιλόζωους κι όχι άδικα

AP IMAGES

Ενώ πολλοί διάσημοι οίκοι μόδας έχουν δηλώσει έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα για την προστασία των ζώων, επιλέγοντας να βάζουν faux γούνες στις συλλογές τους με τον Gucci να έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες αντικαταστάσεις, ο ιταλικός οίκος Dsquared2 φαίνεται να αδιαφορεί, προκαλώντας τους φιλόζωους αλλά και την κοινή γνώμη.

Στο πρόσφατο catwalk τους στο Μιλάνο, που παρουσίασαν την ανδρική συλλογή τους για τον χειμώνα του 2018, το σχεδιαστικό δίδυμο έβαλε τόσο την Kendall Jenner όσο και την Bella Hadid να περπατήσουν στην πασαρέλα. Το περίεργο όμως δεν ήταν η επιλογή των δύο μοντέλων, αφού ξέρουν καλά να τραβούν τα βλέμματα και να προκαλούν συζήτηση γύρω από κάθε τι που συμμετέχουν. Αυτό που έχει κάνει τη συζήτηση να πάρει φωτιά γύρω από το show και μάλιστα με αρνητική χροιά είναι το look που φόρεσε η Kendall Jenner.

 

Ο λόγος για το τεράστιο γούνινο παλτό με το οποίο το νεαρό μοντέλο εμφανίστηκε στην πασαρέλα, αγνοώντας τις αντιδράσεις που αυτό θα προκαλούσε. Για ακόμα μία φορά, η Kendall απέδειξε ότι αδιαφορεί για το κίνημα ευαισθητοποίησης κατά της χρήσης αληθινής γούνας και οι Dsquared2 δεν φάνηκε να έχουν αντίθετη άποψη. Η κοινοποίηση της φωτογραφίας της Kendall Jenner από το catwalk στο Instagram του οίκου, προκάλεσε πολλά, επικριτικά σχόλια, όπως και την αντίδραση της ακτιβίστριας Pamela Anderson.

Το μερίδιο ευθύνης των  Dsquared2 είναι σίγουρο. Κανείς όμως δεν μπορεί να αφαιρέσει την ευθύνη της Kendall Jenner, η οποία έχει φορέσει πολλές φορές αληθινή γούνα σε εμφανίσεις της και εκτός πασαρέλας, γεγονός που αποδεικνύει ότι η στροφή του κόσμου της μόδας προς μία πιο φιλική προς τα ζώα κατεύθυνση, είναι κάτι που δεν την αφορά.

Συμφωνούμε όλοι, ότι και η κακή διαφήμιση δεν παύει να είναι διαφήμιση, αλλά υπάρχουν σαφέστατα όρια, τα οποία καλό είναι να μην ξεπερνιούνται, ειδικά από προσωπικότητες με επίδραση στα social media και κυρίως σε νεανικά κοινά.

 

Κεντρική φωτογραφία: Charles Sykes/Invision/AP