ΜΟΔΑ

Κανείς δεν ντύνεται έτσι πια

Τις τελευταίες σεζόν, είναι εμφανές πως τα κορίτσια της μόδας έχουν εγκαταλείψει εντελώς τα υπερβολικά αποκαλυπτικά outfits.

Όλοι ξέρουμε πως η μόδα κάνει κύκλους και μετά από μία έκρηξη από bodycon φορέματα, γύρισε εντελώς ανάποδα. Θα μπορούσε να πει κανείς πως όλο αυτό συνέβη το 2010 όταν η Leandra Medine εισήγαγε την ιδέα του ‘Man Repeller’. Άλλοι λένε πως προήλθε από τους σχεδιαστές, όπως η Phoebe Philo για τον οίκο Céline, στην αναζήτηση ενός τρόπου να δείχνουν οι ντουλάπες των πολυάσχολων γυναικών άνετες και εύκολες, χωρίς να φαίνονται μη προσεγμένες.

Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του λεγόμενου ‘sexy outfit’ ήταν όταν ο creative director του οίκου Balenciaga και Vetements, Demna Gvasalia, επηρέασε τους καταναλωτές (και άλλα brands) με τα χαρακτηριστικά oversized και υπερβολικά σχέδιά του. Το trend, όπως ήταν φυσικό, έφτασε στα fast fashion μαγαζιά, γεμίζοντας τις collections της νέας σεζόν με oversized και genderless στιλ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου μήνα παρατηρήσαμε ένα έντονο φαινόμενο ανάμεσα στις γυναίκες της μόδας. Η μία μετά την άλλη διάλεγαν κομμάτια που κάλυπταν το σώμα, oversized, εμπνευσμένα από την ανδρική μόδα outfits, αντί για στενά και αποκαλυπτικά. Μερικές πρόσθεσαν κάποιες  θηλυκές λεπτομέρειες στα looks τους χρησιμοποιώντας αξεσουάρ, χρώματα και ντραπέ ύφασμα, αλλά τίποτα που θα μπορούσε να σε κάνει να σκεφτείς την λέξη ‘πρόστυχο’.

Δες μερικά παραδείγματα από τα ρούχα που φοράνε οι γυναίκες της μόδας, παρακάτω, για να καταλάβεις τι εννοούμε.