Γιατί δεν πρέπει να πιστεύεις όσους σου κάνουν κομπλιμέντο για τα ρούχα σου

Αν οι μπότες που αγόρασες ανήκουν στα "ugly shoes" και περιέργως πήρες πολλά κομπλιμέντα, σου έχουμε μερικά νέα.

Σίγουρα θα έχεις βρεθεί σε μια στιγμή που αγόρασες κάτι ιδιαίτερα εκκεντρικό ή πολύ διαφορετικό όσον αφορά το προσωπικό σου στιλ -και για το οποίο δεν ήσουν και πολύ σίγουρη. Είτε ήταν ένα ζευγάρι πολύ αστραφτερές και ψηλές πλατφόρμες, είτε απλά ένα φόρεμα με πολύ έντονα prints που δεν θα φορούσες υπό κανονικές συνθήκες, απλά το αγόρασες σε μια στιγμή που ίσως ήσουν λίγο πεσμένη και ήθελες κάτι να σου ανεβάσει τη διάθεση. Όλες έχουμε βρεθεί εκεί. Όταν όμως μετά το φοράς για να βγεις έξω, συνειδητοποιείς με τρόμο, πως 1. δεν σου πάει καθόλου 2. δείχνει τόσο χάλια που δεν μπορείς να σε κοιτάς στην αντανάκλαση της βιτρίνας στο δρόμο.

Και μετά πας στο γραφείο. Και όλες σου οι συνάδελφοι εκστασιάζονται. "Τι τέλεια παπούτσια είναι αυτά;!" "Που τα βρήκες αυτά τα παπούτσια;!" και εσύ δεν ξέρεις τι να απαντήσεις αφού είσαι βέβαιη πως λένε ψέμματα. Για την ακρίβεια το 53% των ανθρώπων που λένε πως τους αρέσει το outfit κάποιου άλλου και του κάνουν κομπλιμέντα, λένε ψέματα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που έκανε το Kaizen Search.

Μην αγχώνεσαι: οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λένε ψεύτικα κομπλιμέντα από κακία. Αν μία συνάδελφος σου πει πως της αρέσει αυτό που φοράς δεν σημαίνει πως ήθελε απλά να σε καλοπιάσει για να σε κοροϊδέψει μετά. Αντιθέτως, το πιθανότερο είναι να πάρεις κομπλιμέντο αν φοράς κάτι το οποίο είναι σχετικά πιο εκκεντρικό. Ο άλλος θα σου κάνει κομπλιμέντο απλά επειδή νιώθει άβολα να το κοιτάζει για πολλή ώρα.

Οπότε, μπορεί όντως η φίλη σου να έλεγε ψέματα για εκείνη τη φούστα. Αλλά ποια είναι η εναλλακτική; Να πει κάτι άσχημο και εσύ να νιώθεις χάλια για την υπόλοιπη μέρα; Όχι. Οπότε δέξου τα κομπλιμέντα, αληθινά ή όχι και φόρα το καινούριο σου φόρεμα με περηφάνια.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

Clinique Beautylike

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ