CHRISTY THEORIES

Τα ανοιξιάτικα trends που πρέπει να κρατήσεις από πέρσι

Μιλάμε συνεχώς για νέα trends και είναι όλα τόσο ωραία. Σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις, να τα εντάξεις στο καλοκαιρινό σου στιλ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τους είναι νέα. Πολλά από αυτά έχουν ξεμείνει από πέρσι, φυσικά με ένα touch ανανέωσης. Εσύ πρέπει να τα εντοπίσεις και να βρεις τον τρόπο που θα συνδυάσεις τα περσινά σου ρούχα με τα καινούρια, πώς θα ανανεώσεις τα κομμάτια που έχουν ακόμα δυναμική στο στιλ και εσύ έχεις ήδη χρησιμοποιήσει από την προηγούμενη αντίστοιχη σεζόν.

Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι η μόδα κάνει κύκλους και τα τελευταία χρόνια η πολυδιάστατη φύση της έχει καταφέρει να χωρέσει ένα σωρό τάσεις από περασμένες δεκαετίες, cult αξεσουάρ και retro στοιχεία στα πιο σύγχρονα και stylish street looks. Στο χέρι σου είναι να κάνεις όμορφα παντρέματα, αναπάντεχους συνδυασμούς και να βάλεις το χεράκι σου όπου χρειάζεται προσθέτοντας ή και αφαιρώντας αξεσουάρ ή άλλα στοιχεία.

Το shirt dress παραμένει φυσικά. Από την εμφάνισή του ως hot fashion item δεν έχει σταματήσει να κυριαρχεί σε κάθε εποχή. Αναμφίβολα όμως, αυτή είναι η ιδανική εποχή για να το φορέσεις. Πέρσι, διάλεξα να το συνδυάσω με τις κλασικές μπαλαρίνες κι ένα messy bun. Το ίδιο μπορώ να κάνω και φέτος, προσθέτοντας όμως ένα φουλάρι γύρο από το bun ή αντικαθιστώντας τις μπαλαρίνες με ένα ζευγάρι flat slingback shoes.

Η bamboo bag που πρωταγωνιστούσε στα posts στο Instagram όλο το προηγούμενο καλοκαίρι, θα συνεχίσει και φέτος με ανοδική πορεία. Πλέον μπορείς να την κρατήσεις όλες τις ώρες της ημέρας, είτε με το floral φόρεμά σου, είτε με το casual denim look, με τα mules ή τα sneakers.

Τα floral mules ήταν πέρσι το entry της σεζόν, το οποίο κέρδισε το στοίχημα και συνεχίζει φέτος να αποτελεί ένα must-have για τη συλλογή παπουτσιών σου. Δεν χρειάζεται να σου πω πώς να τα φορέσεις γιατί αν μέχρι τώρα τα φορούσες με την pleated φούστα σου, τώρα θα τα συνδυάσεις με τη wrap skirt που θα μπει στην ντουλάπα σου.

Ένα από τους συνδυασμούς που δοκίμασα πέρσι και σίγουρα θα τον ξανακάνω είναι ο συνδυασμός του ριγέ με το floral. Ανάλογα το ύφος, παίξε με τις αναλογίες στην ποσότητα του ενός και του άλλου στο outfit.

Πριν λοιπόν, παρασυρθείς σε νέες αγορές, κάνε μία μικρή ανασκόπηση στα περσινά αγαπημένα σου outfits, εντόπισες ελλείψεις για να αποφύγεις επαναλήψεις στην ανανέωση.