ΜΟΔΑ

O οίκος Balenciaga ξαναχτυπά και κάνει τα Crocs stilettos

Ο Demna Gvasalia, creative director του οίκου Balenciaga έχει καταφέρει να ανεβάσει τη φήμη του οίκου στα ύψη και μάλιστα με πρωτότυπους τρόπους. Προφανώς είναι τολμηρός, υπερβάλλει με τη σιγουριά που του δίνει η υπογραφή του οίκου και τελικά δημιουργεί ολόκληρα trends που υποστηρίζονται από την μαζική μόδα. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι τα ugly sneakers που στην αρχή μπορεί να τα κοίταζες με εμφανώς επιφυλακτικό βλέμμα και τώρα ίσως υπάρχει στην ντουλάπα σου ένα παρόμοιο ζευγάρι.

A post shared by Balenciaga (@balenciaga) on

 

Λίγες μέρες πριν, στο επίσημο profile του οίκου στο Instagram, δημοσιεύτηκε μία φωτογραφία, όπου ένα εκκεντρικό ζευγάρι γόβες έκαναν την εμφάνισή τους. Ωστόσο, πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία για μία πιο κοντινή ματιά στα νέα ψηλοτάκουνα και τώρα πιο μπορώ να σου πω ότι υπάρχει η high-heeled εκδοχή των Crocs. Δεν μπορεί να μην θυμάσαι την περσινή μανία με τα platform Crocs, τα οποία παρά το κόστος τους -600 δολάρια- εξαντλήθηκαν πριν καν κυκλοφορήσουν.

A post shared by Balenciaga (@balenciaga) on

 

Δεν είναι καθόλου περίεργο λοιπόν, το γεγονός ότι τα stiletto Crocs ανήκουν στη συλλογή του οίκου για το επόμενο φθινόπωρο. Ο κόστος αυτών ξεκινά από τα 495 δολάρια και φτάνει τα 850 δολάρια. Η τιμή είναι ανάλογη των charms που θα έχει πάνω το εκάστοτε ζευγάρι, αλλά με βάση τον περσινό χαμό, δεν θα αποτελέσει εμπόδιο η τιμή.

Προσωπικά, αν πρέπει να συγκρίνω τις δύο εκδοχές των Crocs από τον Balenciaga, σαφώς κλείνω προς την πιο πρόσφατη, η οποία οφείλω να σου πω ότι οπτικά τουλάχιστον θυμίζει εκείνα τα jelly pumps Melissa που έγιναν παγκοσμίως γωνστά μέσα από την συνεργασία με την Vivienne Westwood. Τουλάχιστον οπτικά, αφού δεν έχω πιάσει στα χέρια μου τα Crocs stilettos.

 

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/balenciaga