LIFE

Οι γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο φωτογραφίζονται με ένα κινητό τηλέφωνο για το περιοδικό TIME

Το περιοδικό TIME τιμά τις γυναίκες με ένα ειδικό αφιέρωμα σε αυτές, το οποίο έχει τον τίτλο "Πρώτες". Η φωτογράφιση έγινε από την Luisa Dorr, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο εξοπλισμό, αλλά με τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου.

Πρόκειται για 12 εξώφυλλα, και συνολικά 46 πορτραίτα γυναικών, οι οποίες κατέχουν όλες μια πρωτιά για της ΗΠΑ, η κάθε μία στον κλάδο της: η Aretha Franklin είναι η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο Hall of Fame της Rock ‘n’ Roll, η Hillary Clinton είναι η πρώτη γυναίκα που κέρδισε την υποψηφιότητα για Πρόεδρος ενός σημαντικού κόμματος, η Ellen DeGeneres είναι ο πρώτος άνθρωπος που πρωταγωνίστησε σε prime time σειρά της τηλεόρασης ως ανοιχτά gay χαρακτήρας.

Hillary Clinton is the first woman to win a major party’s nomination for President. #sheisthefirst @time

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luisa Dörr (@luisadorr) στις

 

Ellen DeGeneres is the first person to star as an openly gay character on prime-time TV. "It was everything that I wanted it to be… and it was everything that I feared". #@time #sheisthefirst

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luisa Dörr (@luisadorr) στις

 

 Η Shonda Rhimes είναι η πρώτη γυναίκα που δημιούργησε τρεις επιτυχημένες σειρές με περισσότερα από 100 επεισόδια η κάθε μία, ενώ η Ava DuVernay είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που σκηνοθέτησε ταινία η οποία προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. H Selena Gomez είναι η πρώτη γυναίκα που έφτασε τους 100 εκατομμύρια followers στο instagram.

Ava DuVernay is the first black woman to direct a film nominated for a Best Picture Oscar #sheisthefirst @time

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luisa Dörr (@luisadorr) στις

 

 

Η Oprah Winfrey είναι η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε και έκανε την παραγωγή του δικού της talk show. Και αυτές είναι μόνο λίγες από τις 46 γυναίκες που έδωσαν συνέντευξη γι’ αυτό το ειδικό αφιέρωμα του TIME.

Oprah Winfrey is the firrst woman in history to own and produce her own talk show. . "I made every single choice of my career based on my gut". @time #sheisthefirst

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luisa Dörr (@luisadorr) στις