LIFE

Sir Christopher Lee: Πέθανε στα 93 του χρόνια

Το peoplegreece.com σε συνεργασία με το Ladylike σας ενημερώνουν για τα τελευταία νέα στον κόσμο της showbiz.

Ο ”Δράκουλας”, ο ”Saruman” από τον ”Άρχοντα των δαχτυλιδιών” και το ”Hobbit”, ο Κόμης Ντούκου από το ”Star Wars” – είναι μόνο μερικοί από τους διασημότερους ρόλους που έπαιξε στη μεγάλη οθόνη και τους απογείωσε- δε μένει πια εδώ.

Πέθανε λίγη ώρα πριν στα 93 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια αξιοζήλευτη καριέρα και αποτελώντας το σημείο έμπνευσης και το παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νεότερους ηθοποιούς.

Εκτός από σπουδαίος ηθοποιός και τραγουδιστής, ήταν και μεγάλος φιλέλληνας. Ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνέντευξή του: ”Μάθαινα αρχαία από 12 ετών και ποτέ δεν τα ξέχασα. Δεν μπορώ να καταλάβω τα νέα ελληνικά, όμως αν μου δώσετε μια εφημερίδα, θα μπορέσω να διαβάσω το 50%”.

Ο ίδιος όμως αν και ήταν πάντα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, κρατούσε δημόσια μια συντηρητική θέση, τονίζοντας πάντα: ”Είναι θέμα κυβερνήσεων και ό,τι και να πω εγώ δεν θα έχει απολύτως καμία σημασία”, πιθανόν γιατί δεν ήθελε να εξαγριώσει τους Άγγλους.

Το 2009 η βασίλισσα Ελισάβετ τον έχρισε Ιππότη για το σπουδαίο φιλανθρωπικό του έργο.

Διάβασε επίσης στο Peoplegreece

Caitlyn Jenner: Δείτε πώς αντιδρούν τα παιδιά όταν βλέπουν φωτογραφίες της πριν και μετά

13 χρόνια μετά τη σοκαριστική στιγμή στο μπαλκόνι: Δείτε πως είναι σήμερα ο γιος του Michael Jackson που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του