WATCHLIST

Η επόμενη ταινία που θα σε κάνει να κλάψεις (εγγυημένα)

ταινίες με ιστορίες σκύλων είναι πάντα "κόκκινο πανί" για μια ευαίσθητη ψυχή. Με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στο πλάνταγμα, αφήνουν ψυχικά τραύματα, σε κάνουν κουρέλι και ακόμα πιο ευάλωτη στην ιδέα ότι η μικρή μπουμπού θα πάθει κάτι κι εσύ θα μείνεις στον τόπο από τη στεναχώρια. Τι να πρωτοθυμηθώ;

Το Hachiko; τη Λάσση; το Λαγωνικό Κ-9; τον Μάρλεϊ, που ήταν ένας μεγάλος μπελάς;

Στη λίστα με τις ταινίες  οι οποίες οφείλουν τα πνιγηρά κύματα συγκίνησης που εκπέμπουν σε μια σκυλίσια υπόσταση ήρθε να προστεθεί μία ακόμα,  άρτι αφιχθείσα στις ελληνικές αίθουσες. Το Ο Καλύτερός Μου φίλος, του σκηνοθέτη Lasse Halstrom (Chocolat, Τα Ναυτιλιακά Νέα, HACHIKO, κατάλαβες τι έχει να γίνει πάλι).

Αυτό είναι το trailer:

H ταινία βασίζεται στο ομώνυμο φύσει δακρύβρεχτο μπεστ- σέλερ του W. Bruce Cameron και αφηγείται την ιστορία ενός υπέροχου σκυλάκου, ο οποίος βρίσκει το νόημα της ύπαρξής του μέσα από τις ζωές των ανθρώπων που αγαπά. Ο σκυλάκος (προφανώς) κάποια στιγμή πεθαίνει αλλά επιστρέφει με λίγη βοήθεια από αυτό που λέγεται μετενσάρκωση.

Συνήθως όταν ο σκληρός πυρήνας μιας κινηματογραφικής υπόθεσης έχει να κάνει με ζώα, οι ηθοποιοί κάπως μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, κι ας είναι και σταρούμπες. Κανείς δεν θυμάται την Jennifer Aniston στο Μάρλεϊ, Ένας Μεγάλος Μπελάς γιατί όλοι θυμούνται τον Μάρλεϊ. Στο Ο Καλύτερός Μου Φίλος πρωταγωνιστούν πολύ καλοί ηθοποιοί, όπως ο Dennis Quaid και η Britt Robertson.

Μην διαβάζεις τις κριτικές που την χαρακτηρίζουν ως δραματική κομεντί. Μιλάμε για εγγυημένο κλάμα.