WATCHLIST

Κουίζ: Ποιος ρόλος της Λάμψης είσαι;

Η Λάμψη ήταν η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά φαντασίας στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Για 14 ολόκληρα χρόνια προβαλλόταν από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σχεδόν καθημερινά.

Αριθμεί 3.457 επεισόδια. Ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1991 και ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου του 2005. Συνολικά γράφτηκαν 150.000 σελίδες διαλόγων για 190 περίπου ιστορίες, συμμετείχαν 1.500 ηθοποιοί ενώ εργάστηκαν επτά σκηνοθέτες και αμέτρητοι τεχνικοί.

Το σενάριο έγραψε ο Νίκος Φώσκολος, ο οποίος εργάστηκε αποκλειστικά ως σκηνοθέτης τουλάχιστον για τα πρώτα 30 επεισόδια.

Ο ίδιος βρέθηκε για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1 το 1990 οπού και έγινε μια πρώτη συζήτηση για τη σειρά και τη προετοιμασία της. Οι ιθύνοντες του καναλιού επέμεναν στην πρώτη τους σκέψη για μια εβδομαδιαία σειρά.

Εκείνος όμως είχε τις αντιρρήσεις του και τελικά κέρδισε. Η προετοιμασία της σειράς διήρκησε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο και το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1991.

Φανατισμός για το σήριαλ αυτό. Οι διάλογοι και τα λόγια σε συνεχή επανάληψη έκαναν σχολή. Ένα να θυμάσαι. Ο Γιάγκος μπορεί να τραβιέται με λίγα φουστάνια παραπάνω αλλά τη Βίρνα την αγαπούσε και τη σεβόταν.