WATCHLIST

Οι σειρές που δεν πρέπει να χάσεις αυτή τη σεζόν

Τα’ χουμε ξαναπεί, δεν έχει κανένα νόημα να γκρινιάζουμε για το πέρας του καλοκαιριού. Αντ’ αυτού βρίσκουμε παρηγοριά στις νέες ταινίες, αλλά και στην καλή τηλεόραση.

Όσο πιο πολύ κρυώνει ο καιρός, τόσο περισσότερο οι πολλές – καινούριες- σειρές, αλλά κι αυτές που ήδη αγαπάμε και συνεχίζονται, κάνουν τον καναπέ και το Home Cinema τα αγαπημένα μας ‘αξεσουάρ’!

Τα Κλασικά κι Αγαπημένα:

Στην Αμερική το TGIT (Thank God It’s Thursday) του δικτύου ABC είναι το πιο hot τηλεοπτικό hashtag από πέρυσι κιόλας και το ίδιο φαίνεται θα γίνει από φέτος και στην Ελλάδα. Στα καθ’ ημάς, το Fox είναι το κανάλι που εκτελεί χρέη «οικοδεσπότη»:

Ξεκινώντας την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, το prime time θα γεμίσει με τις τρεις σειρές ορόσημα της τηλεοπτικής δημιουργού-φαινόμενο Shonda Rimes.

To Grey’s Anatomy ξεκινάει την βραδιά στις 9 και ως ο βετεράνος που διανύει την 12η σεζόν του, δε χρειάζεται περαιτέρω σχόλια. Η Meredith Grey ζει και βασιλεύει όσο οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές που γνωρίσαμε από τις πρώτες σεζόν ‘εξαφανίζονται’ ο ένας μετά τον άλλον στο πέρασμα των χρόνων.

Συνέχεια έχει το πουλέν της πολυγραφότατης Shonda, η πολυμήχανη Olivia Pope. Στην 5η σεζόν του Scandal, βρίσκουμε την Olivia στην αγκαλιά του Προέδρου Fitz (ξανά..), την Πρώτη Κυρία Mellie εξορισμένη από το Λευκό Οίκο, τον Cyrus απολυμένο και τον Rowan Pope ή αλλιώς τον “πιο μισητό πατέρα στην ιστορία της Αμερικάνικης τηλεόρασης” στην φυλακή (φαντάζομαι αγκαλιά με το ΕΜΜΥ που κέρδισε πέρυσι ο Joe Morton για το ρόλο). Κανονικά εδώ είναι που λες ότι η σειρά θα έπρεπε να έχει τελειώσει, αλλά …φευ. Η Olivia ήρθε για να μείνει!

 

Ο Βενιαμίν του παλμαρέ της Rhimes είναι το How to Get Away With Murder κι εκεί είναι που το ενδιαφέρον μας είναι ακόμη φρέσκο και αμείωτο. Η υπέροχη Viola Davis πήρε το ΕΜΜΥ της μόλις πριν λίγες εβδομάδες κι έγραψε ιστορία ως η πρώτη Αφροαμερικανή νικήτρια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο Δραματικής Σειράς. Δεν είμαι σίγουρος αν και κατά πόσο είναι καλό ή εν πάση περιπτώσει το καλύτερο σίριαλ της Shondaland (sic) αλλά το Murder είναι αυτό που λέμε εθιστική τηλεόραση. Γρήγορο, με διαλόγους που αστράφτουν και μια μυθολογία που ξεπερνά το μυστήριο της πρώτης σεζόν σχετικά με τον δολοφόνο εκείνης της φοιτήτριας. Οι δευτεραγωνιστές έχουν όλοι τα δικά τους ενδιαφέροντα storylines κι όλοι μαζί υποστηρίζουν τη «βασίλισσα» Annalise η οποία μάλλον είναι τελικά πολύ πιο πανούργα απ’ ότι η συμπαθής φυσιογνωμία της Viola μας αφήνει να αντιληφθούμε. Yay! Bring it on bitch!

 

To Walking Dead το λες κι ολόκληρη κατηγορία από μόνο του. Είναι αυτή η σπάνια περίπτωση τηλεοπτικού προϊόντος που τα fanboys αγαπούν, οι κριτικοί έχουν μόνο καλά λόγια να πουν (επί το πλείστον) κι ακόμα και οι γυναίκες… παραληρούν!

Οι φανς της σειράς  περιμένουν με τέτοια αγωνία και αφοσίωση που μπορεί κανείς να συγκρίνει το πάθος αυτό ίσως μόνο με αντίστοιχες αντιδράσεις για το Game of Thrones ή το Lost παλαιότερα. Πιάνοντας το στόρι εκεί που μας είχε αφήσει στο τέλος Μαρτίου, οι πρώτες κριτικές για την μεγάλη πρεμιέρα του 6ου κύκλου (Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην Αμερική, την επόμενη μέρα σε μας στο Fox)είναι διθυραμβικές, με το Variety να σημειώνει: “Ευλογημένο και καταραμένο συνάμα, τo ‘άνοιγμα’ αυτού του κύκλου πρέπει να ικανοποιήσει τη φαντασία και τις προσδοκίες του φανατικού κοινού που το λάτρεψε αλλά και να εκμεταλλευτεί τη μοναδική δυνατότητα που η εκκωφαντική επιτυχία του δίνει για ένα εντυπωσιακότατο set στο οποίο διαδραματίζονται όλα”. Αυτή η μόνιμη σύγκρουση της κεκλεισμένης των θυρών κοινότητας με τους περιπλανώμενους πολεμιστές είναι το μυστικό που κάνει το Walking Dead τόσο ακαταμάχητο. Ε βάλτε κι ένα ‘οικείο’ πρόσωπο μέσα (hello Morgan Jones!) κι όλα αποκτούν νόημα.

Ο νέος είν’ ωραίος

 

Στο mix θα μπουν και φέτος πολλές νέες σειρές όπως είθισται στην Αμερικάνικη τηλεόραση στο ξεκίνημα κάθε τηλεοπτικής σεζόν, αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύς και τελικά λίγοι καταφέρνουν να μείνουν «ορθιοι» μέχρι το τέλος της σεζόν. Το πρώτο πολλά υποσχόμενο φετινό δείγμα ακούει στο όνομα “Limitless” κι αν κάτι σας θυμίζει ο τίτλος, είναι γιατί αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά της ομώνυμης κινηματογραφικής επιτυχίας του 2011 (Απόλυτη Ευφυΐα) με τον Bradley Cooper.

Ο Brian Finch είναι ο 30plus τύπος που εξαιτίας ενός χαπιού-ναρκωτικού μπορεί να χρησιμοποιήσει ολόκληρο τον εγκέφαλο του. Ο πολυάσχολος Cooper παίζει στον πιλότο της σειράς, δίνοντας έτσι και ‘επίσημα’ τη σκυτάλη στο νέο πρωταγωνιστή Jake McDorman. Οι πρώτες κριτικές δεν ήταν πολύ κολακευτικές αλλά τα νούμερα του CBS και μια ματιά στο imdb δείχνουν ότι το κοινό έχει διαφορετική άποψη. Εμείς είδαμε το πρώτο επεισόδιο κι έχουμε να πούμε ότι μιλάμε για πραγματική, ένοχη απόλαυση!

Δυο σειρές που έχουν κάνει από το καλοκαίρι το γύρο του κόσμου από …στόμα σε στόμα, είναι το Sense 8 και το Mr. Robot.

 

Το Sense 8 αποτελεί μια πολύ ‘ειδική’ σειρά. Με μεγάλο budget επιπέδου ταινίας, τα ‘κινηματογραφικά’ αδέλφια Wachowski (της φήμης του αξεπέραστου Matrix και του διχαστικού Cloud Atlas) είναι πίσω από όλη αυτή την υπερπαραγωγή. Σκηνοθετούν και γράφουν το εξαιρετικά ενδιαφέρον σενάριο που θέλει 8 εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους στα πέρατα του κόσμου, να μοιράζονται την ίδια συνείδηση. 8 άνθρωποι διαφορετικού φύλου, χρώματος, σεξουαλικής ταυτότητα και κοινωνικού υπόβαθρου, ξαφνικά αποκτούν ο καθένας ξεχωριστά, ‘πρόσβαση’ στις ικανότητες αλλά και τις μύχιες σκέψεις των υπόλοιπων 7. Αν αυτό δεν είναι ότι πιο πρωτότυπο έχετε ακούσει, είναι σίγουρα ότι πιο πρωτότυπο έχετε δει και αξίζει να το ανακαλύψετε! Δυστυχώς ακόμα δεν γνωρίζουμε αν η σειρά του HBO θα παιχτεί σε κάποιο – έστω – συνδρομητικό κανάλι, οπότε τον δρόμο τον ξέρετε.

 

Κλείνουμε με την άλλη ‘περιπτωσάρα’ του καλοκαιριού που συζητήθηκε πολύ. Στο Mr. Robot ο πρωταγωνιστής διάνοια είναι ένας Ρομπέν των Δασών της ηλεκτρονικής εποχής, ένας χάκερ με δεκάδες ελαττώματα, αλλά μια ακέραιη ηθική πυξίδα που θα σας κάνει να του συγχωρήσετε όλα τα στραβοπατήματα. Ε εντάξει, βοηθάει κι ότι είναι και μορφονιός. Αλλά θα τα πούμε εκτενέστερα στο μέλλον για τον κύριο αυτόν. Καλή τηλεοπτική σεζόν!

Τα κανάλια Fox και Fox Life είναι διαθέσιμα από τις πλατφόρμες  nova, OTEtv και Cyta.