WATCHLIST

10 λόγοι για να δεις το “How to get away with murder”

Όσοι βλέπουν σειρές ξέρουν πώς είναι να κολλάς με μία και να ζεις μόνο για την προβολή του επόμενου επεισοδίου. Έντάξει που λέει ο λόγος. Αλλά ξέρεις τι πάει να πει να αδημονείς να δεις τη συνέχεια.

Το “How to get away with murder” είναι η τελευταία μας επιλογή και σου υποσχόμαστε πως δε θα μπορείς να σταματήσεις να το βλέπεις. Ξεκίνα από σήμερα, συντονίσου στο Fox Life στις 21.50.

Αν χρειάζεσαι σπρώξιμο, υπάρχουν 10 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να χάσεις αυτή τη σειρά.

1. Πρωταγωνιστεί  η Viola Davis

Η θεά Viola έχει προταθεί δύο φορές για Όσκαρ και αξίζει την προσοχή σου; Ποια είσαι εσύ να φτύσεις τις προτάσεις της Ακαδημίας; Έχει κάνει τηλεόραση, θέατρο και πολύ κινηματογράφο. Εν προκειμένω, υποδύεται την καθηγήτρια Annalise Keating, τον βασικό δηλαδή χαρακτήρα της σειράς.

2. Η πλοκή

Η Annalise Keating διδάσκει “πώς να ξελασπώσεις έναν δολοφόνο” στις δίκες. Παίρνει μαζί της μια ομάδα φοιτητών της και σε κάθε επεισόδιο βλέπουμε πως καταφέρνουν – πάντα τεχνηέντως – να αθωώσουν τον ένοχο. Παράλληλα φυσικά τρέχουν κι άλλες ιστορίες που δε μπορώ να σου πω.

 

3. Το σκάνδαλο

Αν είσαι fan της Olivia Pope και του Scandal, πρέπει να ξέρεις πως ο δημιουργός του “Μurder”, Peter Nowalk είχε βάλει το χεράκι του και στο σενάριο ορισμένων επεισοδίων του “Scandal”. Εκτός από το “Ένα περιστέρι έκατσε σ’ ένα κλαδί συλλογιζόμενο την ύπαρξή του”, άλλες 9 ταινίες είναι οι καταλληλότερες για να νικήσεις στην παντομίμα.Επίσης, η βασική σεναριογράφος του Scandal, αλλά και του Grey’s Anatomy, Shonda Rhimes, είναι η παραγωγός του “Murder”. Επιβεβαιωμένα επικό δηλαδή.

4. The cliff hanger effect

Όπως έμαθα σήμερα – κάλλιο αργά παρά ποτέ – το να τελειώνει ένα επεισόδιο και να τρελαίνεσαι επειδή έπεσαν οι τίτλοι τέλους, ονομάζεται cliff hanger. Επειδή νιώθεις σαν να κρέμεσαι από έναν γκρεμό, μέχρι να δεις το επόμενο επεισόδιο. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα θα έχεις μετά το πρώτο επεισόδιο του “Murder”.

5. Γυναίκα στις επάλξεις

Αν ένα πράγμα αγαπάμε να κάνουμε στο LadyLike.gr, αυτό είναι να στηρίζουμε τη δύναμη των γυναικών. Έτσι δε θα μπορούσαμε να μην κάνουμε ξεχωριστή αναφορά στις σειρές εκείνες που οι γυναίκες πρωταγωνιστούν. Η Annalise Keating είναι η νέα θεάρα με την οποία θα πορωθούμε. Καθηγήτρια, παθιασμένη με τη δουλειά της και κρύβει και άσσους στο μανίκι.

6. Οι ατάκες

Η καθηγήτρια Annalise μπαίνει στην τάξη με την ατάκα “Good Morning, I don’t know what terrible things you’ve done in your life up to this point but clearly your karma’s out of balance to get assigned to my class.” (Καλημέρα, δεν ξέρω τι απαίσια πράγματα έχετε κάνει στη ζωή σας μέχρι σήμερα, αλλά σίγουρα το κάρμα σας δεν ήταν και πολύ ισορροπημένο για να δηλώσετε το μάθημά μου.) Στο πρώτο επεισόδιο.

7. Πρεμιέρα γεμάτη σασπένς

Χωρίς να τα μαθαίνεις και όλα, το πρώτο επεισόδιο θα σου δώσει αρκετά από εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε είτε να το ξαναδείς, είτε να επέλθει ο λόγος νούμερο 4 (cliff hanger). Ξέρει τι κάνει η Shonda.

8. Οι αναδρομές στο παρελθόν

Παρακολουθούμε το παρόν και σε κάθε επεισόδιο βλέπουμε και σκηνές του παρελθόντος. Οι χρόνοι μπλέκονται χωρίς να παθαίνει το ίδιο και ο θεατής και δημιουργούν ένα μυστήριο άνευ προηγουμένου, που θα θες να σε κάνει να μεταφερθείς στην επόμενη εβδομάδα για να μάθεις τη συνέχεια.

9. Οι διακρίσεις

Έχει σπάσει τα κοντέρ της τηλεθέασης στην Αμερική, ενώ του δίνουν τον χαρακτηρισμό της μεγαλύτερης δραματικής πρεμιέρας εδώ και δύο χρόνια στις ηλικίες 18-49. Δε χρειάζεται να σου θυμίσω πόσες σειρές παίζονται κάθε χρόνο.

10. Το μυστήριο

Αν τρελαίνεσαι να βρεις τον δολοφόνο, το κίνητρο, τη σκευωρία, αυτή είναι η σειρά για σένα. Το αστυνομικό σου δαιμόνιο μπορεί να εξασκηθεί κάθε λεπτό που περνάει σε αυτή τη σειρά. Δεν έχεις να ασχοληθείς μόνο με τις διαφορετικές υποθέσεις που προκύπτουν σε κάθε επεισόδιο, αλλά και με άλλες, εκείνες που διαδραματίζονται στο παρελθόν. Χαμός σου λέω!

 

Περισσότερες σειρές στο LadyLike:

Eye witness: Μια βραδιά στον Πύργο του Downton

Οι πιο σημαντικές αδερφές των ξένων σειρών