WATCHLIST

Η Helen Mirren θα παίξει τη Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας. HBO, ευχαριστούμε

Jordan Strauss/Invision/AP

Την Helen Mirren την φαντάζεσαι πάρα πολύ άνετα ως βασίλισσα, όποια κι αν είναι αυτή. Έχει ήδη υποδυθεί την Ελισάβετ την Α' και πολύ σύντομα θα ενσαρκώσει την περίφημη, πολυσυζητημένη, αμφιλεγόμενη Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας.

Η μίνι σειρά “Catherine the Great” θα είναι σύμπραξη του HBO με το Sky. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μόλις 4 επεισόδια, που πάρα πολύ λίγα μας φαίνονται, αλλά για την Helen τη Μirren γνώμονας ήταν πάντα η ποιότητα. Και για να σου το κάνω ακόμα καλύτερο, τη σκηνοθεσία θα υπογράφει ο Philip Martin του The Crown και το σενάριο ο Nigel Williams (Elizabeth I). H σειρά θα εστιάσει προς το τέλος της μοναρχίας της Αικατερίνης αλλά και στη θυελλώδη ερωτική της σχέση με τον Grigory Potemkin.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με την πιθανότητα να ενσαρκώσω μία γυναίκα που άρπαξε και άσκησε τόση εξουσία.  Η Αικατερίνη έγραψε εκ νέου τους κανόνες της διακυβέρνησης και πέτυχε να ενσωματωθεί η λέξη “Μεγάλη” στο όνομά της» δήλωσε η φανταστική Helen Mirren για τον επόμενο πολυαναμενόμενο ρόλο της. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάποια καλύτερη για τον ρόλο αυτής της ιδιαίτερης ιστορικής προσωπικότητας από τη θεάρα την Helen.

 

Κεντρική φωτογραφία:  Jordan Strauss/Invision/AP