GREY'S ANATOMY

10 πράγματα που δεν ήξερες για το Grey’s Anatomy

Τι και αν έχουν περάσει ΔΩΔΕΚΑ χρόνια και κάτι μήνες από τότε που είδαμε πρώτη φορά την Meredith Grey να περνάει τις πόρτες του ''Seattle Grace Hospital'' για να ξεκινήσει την πρακτική της, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ασχολούμαστε με τους γιατρούς που μας κάνουν παρέα εδώ και 14 σεζόν- έστω αυτούς, που επέζησαν και δεν έχουν πεθάνει (ακόμα). Το ''Grey's Anatomy'' θα συνεχίσει, καταπώς φαίνεται, να μας κάνει παρέα για πολλά χρόνια ακόμα, είσαι σίγουρη όμως ότι ξέρεις καλά την αγαπημένη σου σειρά;

Η γυναίκα που κρύβεται πίσω από αυτή την τεράστια τηλεοπτική επιτυχία, Shonda Rhimes, παραδίδει online μαθήματα σχετικά με την τηλεόραση και την παραγωγή σειρών ενώ αποκάλυψε μυστικά του Grey’s, που δεν ξέραμε μέχρι σήμερα!

1. Ο τίτλος ήταν πολύ διαφορετικός

Αντί για Grey’s Anatomy ο αρχικός τίτλος που είχαν προτείνει στο κανάλι ήταν ”Surgeons”, φοβερά βαρετό, ευτυχώς που άλλαξε.

2. Το Seattle Grace Hospital παραλίγο να μην υπάρξει

Η αρχική τοποθεσία του νοσοκομείου και της όλης ιστορίας δεν ήταν το Σιάτλ- οι πιθανές πόλεις ήταν η Βοστώνη, η Φιλαδέλφεια και η Νέα Υόρκη. ”Η ιστορία δεν μπορεί να εξιστορηθεί σε μικρή πόλη γιατί μιλάμε για μεγάλο νοσοκομείο με μεγάλες χειρουργικές ευκαιρίες” σημείωνε χαρακτηριστικά η δημιουργός Shonda Rhimes.

3. Η Rhimes ήξερε τόσο καλά τους χαρακτήρες της, που είχε γεμίσει τα ντουλαπάκια τους με αντικείμενα που θα τους άρεσαν.

Η Rhimes στις περιγραφές των χαρακτήρων της είχε σημειώσει μέχρι και τα αγαπημένα τους αντικείμενα, που είχαν πάντα μαζί στα ντουλαπάκια, ώστε να δημιουργήσει όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Η Meredith π.χ. είχε 3 ξυπνητήρια γιατί φοβόταν μην την πάρει ο ύπνος και χάσει τους γύρους στους θαλάμους. Ο George είχε κυρίως ιατρικά βιβλία και σημειωματάρια ενώ η Cristina ιατρικά άρθρα και προφυλακτικά.

4. Ο Alex Κarev δεν υπήρχε στο αρχικό σενάριο

Ναι, καλά διάβασες. Ο Alex Karev της καρδιάς μας δεν υπήρχε στο αρχικό σενάριο, οι σκηνές του προστέθηκαν αφού είχαν γίνει τα γυρίσματα του πιλότου, αλλά 13 σεζόν μετά εξακολουθεί να είναι βασικός χαρακτήρας και κυρίως ΖΩΝΤΑΝΟΣ!

5. Η Cristina θα ερωτευόταν τον Denny

Μπορείς να φανταστείς την Cristina να ερωτεύεται τον ετοιμοθάνατο Denny; Και όμως, αντί για την Izzy, η ειδικευόμενη που θα ζούσε αυτό τον έρωτα ήταν αρχικά η Cristina, μάλιστα ο πατέρας της θα ζούσε και θα ήταν και σημαντικός ευεργέτης του νοσοκομείου.

6. Ο Derek θα είχε μια έφηβη κόρη

Ο χαρακτήρας του Derek θα είχε έφηβη κόρη, η οποία θα ήταν και ο λόγος που θα δεχόταν τη θέση στο Seattle Grace Hospital με σκοπό να φτιάξουν τις κακές σχέσεις τους.

7. Ο Burke θα ήταν παντρεμένος

Όσον αφορά τον Preston Burke, τον καρδιοχειρούργο της καρδιάς μας, το αρχικό πλάνο τον είχε εγκλωβισμένο σε ένα γάμο που δεν άντεχε και ήθελε να λήξει, ενώ είχε και παιδιά.

8. Η Bailey θα λεγόταν Deborah και θα τα έφτιαχνε με τον George

Άντε να δεχτούμε ότι η Miranda Bailey, η κολόνα του Seattle Grace Hospital θα λεγόταν Deborah, ότι θα είχε και μια αρκετά περίεργη αλλά και σέξι ιστορία με τον George O’Malley αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ.

9. Την μαμά της Meredith δεν θα την έλεγαν Ellis

Το αρχικό όνομα της μαμάς της Meredith ήταν Helen, βαρετούλι και αυτό.

10. Η αρχική ιδέα για το Grey’s ήταν με απεσταλμένους σε εμπόλεμη ζώνη

Όταν η Shonda Rhimes δεν κατάφερε να πουλήσει την ιδέα για μια σειρά με πρωταγωνιστές απεσταλμένους σε εμπόλεμη ζώνη, αποφάσισε να το γυρίσει στους γιατρούς, γιατί της άρεσε η ιδέα να ‘μάχονται’ πολλοί έξυπνοι άνθρωποι να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες. Ίσως για αυτό έχει λυσσάξει να τους σκοτώσει όλους με κάποιο τρόπο, της έμεινε απωθημένο από την πρώτη ιδέα!