ADELE

Grammys 2017: Η Adele έσπασε (κατά λάθος) το Grammy της και έδωσε το μισό στην Beyoncé

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει ακόμα, αλλά την Κυριακή είχε Grammys (α, ναι και BAFTA αλλά εκεί δεν είχε συγκινητικούς λόγους και τραγούδια για αυτό και δεν ασχολούμαστε) και είχαμε την ευκαιρία να δούμε την Beyoncé αλλά και την Adele σε δύο συγκλονιστικές ερμηνείες, που μας έκαναν να ανατριχιάσουμε. Αυτό όμως που μας έκανε να συγκινηθούμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν ο λόγος της Adele όταν ανέβηκε στη σκηνή να παραλάβει το βραβείο του 'Δίσκου της χρονιάς' για το '25'.

”Δεν μπορώ να δεχτώ αυτό το βραβείο” είπε και ο κόσμος από κάτω πάγωσε για λίγα δευτερόλεπτα περιμένοντας φαντάζομαι να ακούσει κάποιο juicy κουτσομπολιό, αυτό που ακολούθησε όμως ήταν κάτι τελείως διαφορετικό.

”Beyoncé, το Lemonade ήταν ένα μνημειώδες άλμπουμ. Ήταν τόσο μνημειώδες και μελετημένο, όμορφο και γεμάτο ψυχή. Το εκτιμούμε αυτό. Όλοι οι καλλιτέχνες εδώ σε λατρεύουμε. Είσαι το φως μας” είπε χαρακτηριστικά και η Be* συγκινήθηκε (όπως και όλοι μας).

Η Adele ανέβηκε 152 level ως καλλιτέχνης όταν αφιέρωσε το βραβείο της στην Beyoncé και μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η δουλειά που έκανε η Be* σε αυτό το άλμπουμ ενώ αργότερα στη συνέντευξή τύπου είπε ότι περίμενε αυτή να είναι η χρονιά της.

Τι χρειάζεται να κάνει πια για να κερδίσει το βραβείο για το δίσκο της χρονιάς;

Η αλήθεια είναι πως το Lemonade άξιζε σίγουρα περισσότερα από τα 2 βραβεία που πήρε και αν ήταν εκεί ο Kanye θα είχε σίγουρα ανέβει στη σκηνή να ζητήσει εξηγήσεις για αυτή την απόφαση. Μόνο που η Adele δεν χρειάζεται κανέναν Kanye για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Η Adele γνωρίζει πολύ καλά την αξία της δουλειάς της αλλά παράλληλα αναγνωρίζει ότι η δουλειά της Beyoncé άξιζε περισσότερο να βραβευτεί. Το γεγονός ότι διάλεξε μια τόσο δική της στιγμή να μιλήσει για μια άλλη γυναίκα και το πόσο την έχει βοηθήσει ως καλλιτέχνη αποδεικνύει πόσο φανταστικός άνθρωπος είναι και ότι δεν έχει ανάγκη να το παίξει θύμα *γκουχ Taylor γκουχ* για να κερδίσει τη συμπάθειά μας.

Κάπου εδώ να πούμε ότι αυτή ήταν η 3η υποψηφιότητα της Beyoncé για το ‘Δίσκο της Χρονιάς’ (που θα πάει θα το πάρει το τιμημένο) ενώ τελευταία φορά που βραβεύτηκε κάποια μαύρη καλλιτέχνης με αυτό το βραβείο ήταν πριν 18 χρόνια. Σε βάζει σε σκέψεις ε;

Όσο για την Adele, έζησε κατά λάθος τη δική της Mean Girls στιγμή όταν έσπασε το βραβείο της και γύρισε προς την Beyoncé να της δώσει το μισό. Φυσικά αυτό δεν έγινε επίτηδες, αλλά αυτή η στιγμή έκανε το γύρο του twitter προκαλώντας πολλά σχόλια, πάντα με τα απαραίτητα meme.

Δες το λόγο της Adele στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Κεντρική φωτογραφία:  Youtube Channel, Recording Academy/ Grammys