WATCHLIST

10 θρίλερ με τα πιο τρομακτικά παιδάκια που έχουμε δει ποτέ

Χαριτωμένα αγοράκια και κοριτσάκια με μπουκλίτσες, ροζ μαγουλάκια και γλυκερές φωνές που κρατάνε σφιχτά στην αγκαλιά τους αρκουδάκια και τραγουδάνε μόνα τους στο δωμάτιο- τι κακό μπορεί να έχει αυτή η εικόνα σε ένα θρίλερ, ε; ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ. Δεν τραγουδάνε μόνα τους, όοοχι, κάνουν παρέα με φαντάσματα και πιάνουν κουβέντα με πεθαμένους ενώ εσύ τους λες ξανά και ξανά ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ, ΞΕΚΟΛΛΑ.

Ναι, έχω ένα θέμα με τα βλαμμένα παιδάκια που πρωταγωνιστούν σε ταινίες τρόμου, μην με παρεξηγείς, δεν τα μισώ. Θεωρώ καταλυτική την παρουσία τους, απλά νιώθω την ανάγκη να τα εξαφανίσω από προσώπου γης. Υπερβολική; Προφανώς. Έχω άδικο όμως;; Αν συνηθίζεις να βλέπεις θρίλερ τότε σίγουρα έχεις πέσει πάνω σε ένα αγόρι ή κορίτσι που μιλάει μόνο του/ ανεβαίνει στην ταράτσα και πάει να πηδήξει απλά γιατί της το είπε η Καιτούλα, που ζούσε πριν 80 χρόνια στο σπίτι και ήθελε παρέα. ΤΙΦΑΣΗ.

Με αφορμή λοιπόν μια κατσαρόλα με καυτό νερό, που θα μου θυμίζει για πάντα μια σκηνή από το θρίλερ ‘Village of the damned’,αποφάσισα να κάνω μια λίστα με τα παιδάκια, που κατά καιρούς με έχουν τρομοκρατήσει και έχουν ρίξει τουλάχιστον 10 μονάδες τα επίπεδα της μητρότητας μέσα μου.

Village of the damned

Το 1960 είδαμε για πρώτη φορά τα πιο creepy παιδάκια στο σινεμά και το 1995 ο φανταστικός John Carpenter αποφάσισε να κάνει ένα remake, έτσι για τη φάση και γιατί δεν είχαμε τρομάξει ήδη αρκετά με την αρχική ταινία.

The omen

Άλλο ένα βλαμένο παιδάκι που κάνει τις ωοθήκες σου να παγώνουν και να μην θέλουν να παράξουν ούτε ένα ωάριο- ο Damien δεν είναι αυτό που λέμε αγγελούδι και ήσυχο παιδί. Οι γονείς του ψυλλιάζονται ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτόν όταν ξαφνικά γύρω του αρχίζουν να πεθαίνουν άνθρωποι με συνοπτικές διαδικασίες.

The Ring

Α, καλησπέρα στην Σαντάκο, την ηρωίδα που θυμόμαστε όταν ξαφνικά χαλάει το πρόγραμμα στην τηλεόραση και έχει παράσιτα, ΝΑ’ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ. Βέβαια αυτή η ταινία γέννησε το αστείο ”Sidney this bitch is messin’ up my floor” στο Scary Movie 3, οπότε δεν μπορώ να της κρατήσω ιδιαίτερη κακία.

Ju- on: The grudge

Στο ίδιο concept με το ‘The ring’, η ‘Κατάρα’ (όπως έγινε γνωστή στην Ελλάδα) μας έκανε να ανατριχιάσουμε με το βλαμμένο παιδάκι που πρωταγωνιστούσε και να φοβόμαστε ακόμα να καθαρίσουμε το σιφόνι του μπάνιου μας. (Αν δεν πιάνεις το αστείο με το σιφόνι, σε ζηλεύω!)

The good son

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι άλλαξε τον Macaulay Culkin, αλλά θεωρώ ότι ο ρόλος του μ***** Henry Evans στην ταινία ‘Good son’ έπαιξε κάποιο ρόλο. Ξέχνα τον γλυκούλη Kevin που τα έβαλε με τους κακούς στο ‘Home Alone’, ο Henry σε αυτή την ταινία είναι το παιδί που δεν θα ήθελες ΠΟΤΕ να έχεις.

The exorcist

Οκ, εδώ δεν έφταιγε το κοριτσάκι αλλά ο Διάολος που μπήκε μέσα της, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Regan δεν στοίχειωσε τον ύπνο μας για πολύ καιρό.

Orphan

Δεν ξέρω για σένα, αλλά δεν έχω μισήσει περισσότερο πρωταγωνίστρια σε ταινία- η φαινομενικά αθώα Esther θα σε κάνει να βρίζεις στην οθόνη και να θέλεις να πεθάνει ΤΩΡΑ.

Halloween

Μπορεί ο κακός του (καλύτερου θρίλερ που έχει γίνει ποτέ) ‘Halloween’ να είναι μεγάλος σε ηλικία, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα του μικρού Michael Myers με τη στολή του κλόουν και το μαχαίρι στο χέρι. Φτου μακριά από εμάς.

The orphanage

Ένα παιδάκι ξεκινάει να κάνει παρέα με τον αόρατο φίλο του- γιατί ΠΡΟΦΑΝΩΣ και μετά όλα πάνε απλώς κατά διαόλου. Γενικά αν ποτέ ακούσετε το παιδάκι σας να μιλάει με αόρατο φίλο, ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΠΙΣΩ. (καθόλου υπερβολική, όχι).

The brood

Αν πατήσεις το play σε αυτή την ταινία ενδέχεται να μην θελήσεις να κάνεις ποτέ παιδιά. Λέω εγώ τώρα.