WATCHLIST

7 τρομακτικά καλές ταινίες του George Romero που πρέπει να δεις

Ο George Romero, ο σκηνοθέτης που δημιούργησε την κλασική ταινία τρόμου Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών και άλλες horror ταινίες, που άλλαξαν τελείως τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται τα ζόμπι ως χαρακτήρες και επηρέασε δεκάδες δημιουργούς της μικρής και της μεγάλης οθόνης πέθανε στα 77 του από καρκίνο του πνεύμονα.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Ιωσηφίνα από το PopCode, ”Πριν το 1968 και το ‘Night of the Living Dead’, τα ζόμπι ήταν νεκροί άνθρωποι που ζωντάνευαν κακιασμένοι επιστήμονες για να τα έχουν για σκλάβους ή ζωντανοί άνθρωποι που οι κακοί της υπόθεσης είχαν υπό τον έλεγχό τους με μαύρη μαγεία. Τα ζόμπι του Romero ήταν μια αλληγορία για τη σύγχρονή του πραγματικότητα που ρωτούσε πώς μπορεί ένας θεατής να αποκτήσει ουσιαστική σύνδεση με ένα άψυχο κουφάρι και, κυρίως, πώς μπορούν οι άνθρωποι να συνδεθούν ξανά λίγο πριν το τέλος του κόσμου. Τόσο φρέσκια και με τέτοια απήχηση ήταν η δική του εκδοχή, που αποδείχθηκε ένα από τα πιο διαχρονικά μεγέθη στην ποπ κουλτούρα”.

Αν, λοιπόν, τρελαίνεσαι για horror ταινίες και το Walking Dead είναι η αγαπημένη σου σειρά τότε πρέπει να κανονίσεις ένα μαραθώνιο προβολών με τις εξής ταινίες:

Η τριλογία ‘The Night of the Living Dead”, ‘Dawn of the Dead και Day of the Dead, η οποία ήταν και εκείνη που μας σύστησε το ύφος του σκηνοθέτη και έθεσε τις βάσεις για το καινούργιο είδος στις ταινίες τρόμου.

The Crazies (1973)

Μια μικρή αμερικάνικη πόλη απειλείται από έναν ιό, που απελευθερώθηκε κατά λάθος- σου θυμίζει κάτι; Το story της ταινίας του έδωσε έμπνευση σε αρκετές ταινίες, μάλιστα το 2010 απέκτησε και remake και ενώ δεν έκανε επιτυχία στο box office, θεωρείται cult και βρίσκεται στις λίστες πολλών θαυμαστών του horror σινεμά.

Martin (1978)

Ο Romero υποστήριζε ότι αυτή η ταινία είναι η αγαπημένη του και αν είσαι fan των βαμπίρ και του Κόμη Δράκουλα θα γίνει και δική σου.

Creepshow (1982)

Το Creepshow είναι μια μαύρη κωμωδιά που σκηνοθέτησε ο Romero και έγραψε ο Stephen King, ο οποίος έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούντο με αυτή.

Monkey Shines (1988)

Ένας αθλητής μένει ανάπηρος μετά από ατύχημα και όταν του πηγαίνουν δώρο μια μαϊμού, η οποία έχει περάσει από διάφορα πειράματα τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά.