WATCHLIST

Ο Scorsese παραιτείται από τη βιογραφία του Sinatra έπειτα από διαφωνίες με την οικογένεια του καλλιτέχνη

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, Martin Scorsese, αποφάσισε να εγκαταλείψει ένα project στο οποίο είχε ήδη δουλέψει αρκετά και το είχε προσπαθήσει πολύ: τη δημιουργία της κινηματογραφικής βιογραφίας του Frank Sinatra.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Toronto Sun, η απόφαση αυτή του σκηνοθέτη πάρθηκε έπειτα από τις ενστάσεις που προέβαλε η οικογένεια του Sinatra, κάτι που όπως δηλώνει ο Scorsese συνιστά “ανυπέρβλητο παράγοντα”. Ενώ, σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα, το Sinatra επρόκειτο να υποδυθεί ο Leonardo DiCaprio.

Δεν μπορούμε να το κάνουμε. Νομίζω πως έχει λήξει. Η οικογένεια του Sinatra δεν θα συμφωνήσει. Αν ανοίξει και πάλι το ενδεχόμενο, θα είμαι εδώ“, δήλωσε χαρακτηριστικά γι’ αυτή του την απόφαση ο Martin Scorsese.

Πρόθεση του σκηνοθέτη ήταν να κάνει ένα αντικειμενικό πορτρέτο του καλλιτέχνη, που θα συμπεριλάμβανε τόσο τις ένδοξες όσο και τις λιγότερο ένδοξες στιγμές του. “Κάποια πράγματα είναι πολύ δύσκολα για μια οικογένεια και το καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά αν θέλουν πράγματι να κάνω αυτή τη βιογραφία, δεν μπορεί να περιμένουν να κρύψω πράγματα ή έστω να μην τα αναδείξω. Το θέμα είναι πως ο Sinatra ήταν ένας πολύ σύνθετος άνθρωπος. Όλοι είμαστε δηλαδή, αλλά ο Sinatra ήταν ιδιαίτερα“, συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης στη δήλωσή του.

 

Το 2009 που είχε υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ της οικογένειας και του Scorsese για τη δημιουργία της βιογραφίας, η κόρη του Sinatra, Tina, είχε δηλώσει τότε χαρακτηριστικά: “Ο πατέρας μου θαύμαζε απεριόριστα το ταλέντο των ανθρώπων με τους οποίους επέλεγε να δουλεύει και οι ταλαντούχοι άνθρωποι που δούλευαν με τον πατέρα μου θαύμαζαν εκείνον εξίσου. Προσωπικά, με ευχαριστεί που αυτό συνεχίζεται με τον Martin Scorsese στο τιμόνι της ταινίας για τον πατέρα μου“.