WATCHLIST

Όσκαρ 2018: Οι καλύτερες στιγμές της τελετής

Chris Pizzello/Invision/AP

Αν τα φετινά Όσκαρ είχαν σάουντρακ, αυτό θα ήταν το No Surprises των Radiohead. Γιατί στη φετινή απονομή σίγουρα δεν επικράτησε η έκπληξη. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία νίκησαν το φαβορί και η καμπύλη της βραδιάς εξελίχθηκε σε ευθεία. Μεγάλος νικητής ο Guillermo del Toro και το Shape of Water που έφυγαν με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Μουσικής και Σκηνογραφίας. Ακολουθούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της τελετής.

Το (καλό) ξεκίνημα του Jimmy Kimmel

Και το χιούμορ του έκανε, και σοβαρά μίλησε για το #TimesUp και αναφορά στον Harvey Weinstein έκανε και τις χοντράδες του τις είπε. Είχε πρόγραμμα ο Jimmy Kimmel και φέτος. «Αν ακούσετε το όνομά σας, μη σηκωθείτε αμέσως, δώστε μας λίγο χρόνο να το σιγουρέψουμε», είπε μεταξύ άλλων και πώς είναι δυνατόν να ξεχάσει κανείς το περσινό φιάσκο στην ανακοίνωση της Καλύτερης Ταινίας.

 

Η Helen Mirren και το jet ski

Δώρο jet ski σε όποιον ήταν σύντομος στον ευχαριστήριο λόγο του έταξε ο Jimmy Kimmel. To παρουσίασε στη σκηνή η Helen Mirren. Κάτι τέτοιο δεν είχαμε ξαναδεί ομολογουμένως.

Chris Pizzello/Invision/AP

Chris Pizzello/Invision/AP

O Sam Rockwell που άφησε το Όσκαρ στο πάτωμα

Ο Sam ανέβηκε να παραλάβει Όσκαρ και απήγγειλε λόγο ευχαριστήριο σαν πολιτικός. Και με τα δύο χέρια.  Το ίδιο έκανε λίγο αργότερα και ο James Ivory παραλαμβάνοντας το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου, αλλά και η Frances McDormand.

Chris Pizzello/Invision/AP

Chris Pizzello/Invision/AP

Οι live ερμηνείες που είχαν κάτι από αισθητική Eurovision

Ειδικά εκεί που ο Gabriel Garcia Bernal και ο Miguel τραγουδησαν το Remember Me, ήταν να απορείς με το σκηνικό.

Ο ΒΒ-8 ήταν ο μοναδικός που ανέβηκε στη σκηνή χωρίς επίσημο ένδυμα

 

Το «ντου» των σταρς στο διπλανό σινεμά

Ο Jimmy Kimmel πήρε την Gal Gadot, τη Μargot Robbie, τον Guillermo del Toro και μερικούς ακόμα από το Dolby Theater και μοίρασαν χοτ ντογκ σε ανυποψίαστους ανθρώπους που παρακολουθούσαν ταινία στο διπλανό κινηματογράφο. Μια όχι και τόσο φοβερή προσπάθεια να σπάσει η μονοτονία.

 

H εμφάνιση με παντόφλες

Tiffany Haddish και Maya Rudolph έκαναν λίγο ευχάριστο θόρυβο.

Τρία «θύματα» του Harvey Weinstein

Οι Ashley Judd, Annabell Sciorra και Salma Hayek, τρεις μαχητικές εκπρόσωποι των κινημάτων Time’s Up και #metoo, τρεις γυναίκες που ξεμπρόστιασαν τον Weinstein, ανέβηκαν μαζί στη σκηνή κι έδωσαν το απαραίτητο μαχητικό μήνυμα κατά της κακοποίησης, της ανισότητας και των στερεοτύπων και υπέρ της διαφορετικότητας.

Ο ειλικρινής Jordan Peele

Πέρασαν πολλές κατηγορίες ώσπου να δοθεί χρυσό αγαλματίδιο σε κατηγορία όπου όλα παίζονταν. Το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου κατέληξε στα χέρια του Jordan Peele για το Get Out. «Σταμάτησα 20 φορές να γράφω αυτή την ταινία, γιατί θεώρησα ότι δεν θα γινόταν, αλλά κάπως πίστεψα πως αν γινόταν, ο κόσμος θα την έβλεπε» είπε στον λόγο του. Μία από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς.

Chris Pizzello/Invision/AP

Chris Pizzello/Invision/AP

Ο Alexandre Desplat και η Ελληνίδα μάνα

Παραλαμβάνοντας το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας του για τη μουσική του The Shape of Water ο Γάλλος με τις ελληνικές ρίζες είπε: «Η μητέρα μου γίνεται επίσης 90 φέτος, νομίζω θα είναι πολύ χαρούμενη. Παρεμπιπτόντως, είναι Ελληνίδα».

Chris Pizzello/Invision/AP

Chris Pizzello/Invision/AP

Η μία και μοναδική Frances McDormand

Τα ‘χαμε πει. Αν η Frances έχανε το Όσκαρ, θα ήταν σκάνδαλο. Τόσο αναμενόμενο, όσο και το ότι ανεβαίνοντας στη σκηνή θα ‘λεγε τα δικά της, τα αυθόρμητα. Ο ευχαριστήριος λόγος της Frances McDormand ήταν καυστικός και ιδιαίτερος όπως εκείνη: «Έχω μερικά πράγματα να πω. Ευχαριστώ τον Martin McDonagh, δες τι έκανες. Είμαστε ένα μάτσο αναρχικοί, αλλά τα καταφέρνουμε καλά. Ευχαριστώ τους γιους μου, ξέρω ότι είστε περήφανοι για μένα κι αυτό μου δίνει χαρά». Κατόπιν η Frances κάλεσε όλες τις γυναίκες που ήταν υποψήφιες, σε κάθε κατηγορία, να σηκωθούν. «Μη μας μιλάτε απόψε στο πάρτι, καλέστε μας στα γραφεία σας να μιλήσουμε για τη δουλειά μας. Κι έχω να σας πω δυο λέξεις: inclusion rider».(πρόκειται για έναν όρο στα κινηματογραφικά συμβόλαια που συστήνει τη φυλετική και κάθε είδους ποικιλία, στους συντελεστές μιας ταινίας).

Chris Pizzello/Invision/AP

Chris Pizzello/Invision/AP

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α’ προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.