WATCHLIST

Πέθανε το πρώτο κορίτσι του “James Bond”, Eunice Gayson

Jon Furniss/Invision

Το πρώτο απο τα κορίτσια του διάσημου μυστικού πράκτορα 007, η ηθοποιός Eunice Gayson που υποδύθηκε τον ρόλο της Sylvia Trench στο κινηματογραφικό ντεμπούτο του James Bond στην ταινία Dr. No, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μέσα από ένα post στην επίσημη σελίδα της ηθοποιού στο Twitter. «Μα λύπη μας μαθαίνουμε ότι η αγαπητή μας Eunice απεβίωσε στις 8 Ιουνίου. Ήταν μια εκπληκτική κυρία, που έκανε εντύπωση σε οποιονδήποτε τη γνώριζε. Θα μας λείψει πολύ» ανέφερε η ανακοίνωση.

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσαν και οι παραγωγοί των ταινιών με ήρωα τον James Bond, Michael G. Wilson και Barbara Broccoli, στέλνοντας τα θερμά τους συλληπητήρια στην οικογένεια της ηθοποιού. Η Eunice Gayson έπαιξε τον ρόλο της Sylvia Trench σε δύο ταινίες, την πρώτη που αναφέραμε και το From Russia With Love, λέγεται πως είχε βοηθήσει τον Sean Connery πολύ στο να ξεπεράσει το άγχος του στα γυρίσματα ώστε να πει τη διάσημη φράση του «Bond, James Bond» συστηνόμενος στην πρώτη τους κοινή σκηνή. Η φράση πέρασε στην ιστορία.

 

Η ίδια έμεινε επίσης στην ιστορία ως το πρώτο κορίτσι του Bond, παρόλο που μετά τις ταινίες της σειράς στις οποίες συμμετείχε συνέχισε την καριέρα της με αρκετές τηλεοπτικές επιτυχίες όπως τις σειρές «The Saint» και «The Avengers».

Κεντρική φωτογραφία: Jon Furniss/Invision