WATCHLIST

Οι 80’s ταινίες που πρέπει να έχεις δει μια φορά στη ζωή σου

Αποφάσισες να πας μια βόλτα από την φανταστική έκθεση GR80s στην Τεχνόπολη για να θυμηθείς (ή να γνωρίσεις αν είσαι γεννημένη στα late 90's) τον μαγικό κόσμο της καλύτερης (κατά τη γνώμη μου πάντα) δεκαετίας που έχουμε ζήσει.

Χάθηκες μέσα στις αναμνήσεις και συγκινήθηκες όταν αναγνώρισες αντικείμενα που σου θύμισαν την παιδική/ εφηβική σου ηλικία και τώρα νιώθεις την ανάγκη να δεις ξανά μερικές από τις επικότερες ταινίες που έγιναν ποτέ και καθόρισαν την πορεία του κινηματογράφου. Σε καταλαβαίνω, όοοχι, σε καταλαβαίνω. Για αυτό και εγώ ετοίμασα μια ταπεινή λίστα με 20 από τις πιο αγαπημένες μας ταινίες των 80’s που πρέπει να έχεις δει μια φορά στη ζωή σου.

Fame

Αν δεν έχεις χορέψει έστω και μια φορά το τραγούδι από το ”Fame” πάνω στο κρεβάτι με τη στρογγυλή βούρτσα την ώρα που στεγνώνεις τα μαλλιά, δεν ξέρεις τι χάνεις!

Beetlejuice

Τι να πω για αυτή την ταινία δεν ξέρω- φανταστική Winona Ryder, υπέροχος Michael Keaton, ΗΟΤ Alec Baldwin και όπως πάντα φανταστική Gina Davis. Η σκηνή όπου χορεύουν το ”Day-O” ό,τι καλύτερο έχει συμβεί ποτέ σε horror comedy.

The Blues Brothers

Μόνο και μόνο για το ”Everybody needs somebody” αυτή η ταινία είναι must see!

E.T

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες της δεκαετίας του ’80 που ακόμα και σήμερα εμπνέει τους δημιουργούς στο Hollywood- καλή ώρα το Netflix, που το καλοκαίρι του 2016 μας χάρισε το φανταστικό ”Stranger Things”.

Flashdance

Η σκηνή που η Alex Owena βγάζει το σουτιέν, η σκηνή που χορεύει το Maniac, το γεγονός ότι είναι μεταλλοκολλητής και χορεύτρια- όλα, όλα είναι τέλεια!

The Terminator

Ταινιάρα, από κάθε άποψη. Είναι must see κυρίως γιατί βλέπουμε για πρώτη φορά το concept ‘ταξίδι στο χρόνο’ αλλά και γιατίo Arnold Schwarzenegger είναι στα καλύτερά του.

Footloose

Μια παρέα παιδιών λατρεύει το χορό και κάνει τα πάντα για να καταφέρει να κάνει τον ετήσιο χορό του σχολείου. Αφράτες φούστες, μπαλόνια, γκλίτερα και ένας Kevin Bacon που ξεπατώνεται στο χορό- what’s not to like?

Gremlins

Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από τότε και να ξέρουμε ότι τα Gremlins δεν είναι αληθινά αλλά εξακολουθούμε να τα θέλουμε για κατοικίδια.

Star Wars- Empire Strikes back

Το επεισόδιο 5 του Star Wars saga μπορεί να είναι το πιο αδύναμο από την τριλογία 4-5-6 αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το αγαπάμε.

The Karate Kid

Ο Daniel Son της καρδιάς μας ενέπνευσε πολύ κόσμο με την χαρακτηριστική κίνηση ”γερανό” που έκανε στο τέλος και πραγματικά τα σαββατοκύριακά μας θα ήταν πολύ διαφορετικά χωρίς αυτόν.

Back to the future

Ο 17χρονος Marty McFly μεταφέρεται κατά λάθος 30 χρόνια στο παρελθόν και κάπως έτσι ξεκίνησε μια επική σειρά που ακόμα και τώρα εμπνέει δημιουργούς και συγκινεί το κοινό.

The Breakfast Club

”Don’t you forget abou me” θα τραγουδάς μετά το τέλος της ταινίας και θα εύχεσαι να είχες ζήσει έστω για λίγο στο σύμπαν του Breakfast Club.

The Goonies

Αυτό που όλα τα παιδάκια στα 80’s ζούσαν περιπέτειες και εμείς πηγαίναμε απλά μέχρι την πλατεία για ποδήλατο, είναι φοβερά άδικο- αλλά τι να κάνουμε ,τα παιδάκια του Goonies τα αγαπάμε.

Cocktail

Ναι, οκ ο Tom Cruise  ήταν sex symbol τότε και στο Top Gun είχε κάψει καρδιές, αλλά sorry κιόλας όσο hot ήταν ως μπάρμαν στο Cocktail δεν υπήρξε ποτέ ξανά. Neon φώτα, φαρδιά πουκάμισα με λαχούρια και ερωτικά και επαγγελματικά δράματα που δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητη.

Die Hard

Ο John McClane είχε σχέδια για εκείνα τα Χριστούγεννα, αλλά που να’ξερε ότι ο Hans Gruber θα του στεκόταν εμπόδιο; Μια περιπέτεια που έχει γίνει, απολύτως δικαιολογημένα, η αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία πολλών ανθρώπων.

Aliens

Τα sequel των ταινιών συνήθως είναι κακά, στην περίπτωση του Aliens ωστόσο δεν ισχύει.”This time it’s war” λέει η αφίσα της ταινίας και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ετοιμαστείς για επικές μάχες.

Blade Runner

Η ατάκα ”All those moments will be lost in time, like tears in rain”  έχει περάσει από πολλά tumblr και cover photo στο facebook- ε, ήρθε η ώρα να δεις και την ταινία για να μάθεις ποιος και γιατί τη λέει.

Stand by me

Άλλη μια ταινία που ενέπνευσε τους δημιουργούς της σειράς ”Stranger Things” και που θα σε κάνει να ζηλέψεις φοβερά που δεν είχες έστω μια περιπέτεια με τους παιδικούς σου φίλους.

Heathers

Οι ”Mean Girls” πριν τις ”Mean Girls”, η Shannen Doherty πριν γίνει Brenda και η Winona Ryder πιο φίλη μας από ποτέ, θα σε κάνει να νιώσεις πολύ καλά για τις frenemies που είχες στο σχολειο!

Indiana Jones- Raiders of the lost ark

Ένας ΚΟΥΚΛΟΣ Harisson Ford που ψάχνει με πάθος την  κιβωτό της διαθηκής  ενώ παράλληλα τον κυνηγάνε Ναζί και όλων των ειδών κακοί. Ένα must see για Κυριακή βράδυ.